BÜLENT ERTEKIN

Tarih: 01.10.2024 10:30

NERDE LİYAKAAAAT, NERDE EHLİYET!!!

Facebook Twitter Linked-in

Birkaç gün önce, sitemizin bize ait köşesinde NERDE LİYAKAAAAT, NERDE EHLİYET!!! başlıklı bir makale yazmıştım. Yıllardır kanayan bir yara olan bu meselede, hiçbir lider veya parti, "Yetsin artık bu, bu vatanın sonu olacak!" diyerek üzerine gitmedi, gitmiyor. Ehliyetsiz, liyakatsiz kişilerin hâlâ kritik noktalarda olduğu bu durumda, kurumların hali ne olacak diye soruyoruz.

Yazının okunması üzerine, müdakkik okuyucularımızdan gelen yorumları sizlerle paylaşmak istedim. Buyurun:

Okuyucularımızdan Gelen Yorumlar

Mikdat Erez (Balıkesir):
Sevgili kardeşim, yazınızı okudum. Türkiye merkezde olmak üzere, Orta Doğu ülkeleri bu durumda. Basit ve görünürdeki yöneticiler, kullanacağı insanları seçiyor. Alttaki sıradan insanlar da "Beni tercih etti" diye bu görevleri kabul ediyorlar. Bilgili ve omurgalı bir bürokrat, her görevi kabul etmez ve kendini kullandırtmaz.

Abdullah Baysan (İstanbul):
Kıyametin kopma sebeplerinden birisi bu liyakatsiz insan istihdamıdır.

Yaşar Yalçın (İstanbul):
Bu problem çözülmezse, belediyelerde yaşanan tarihi hatanın aynısının tekrarlanmaması imkânsız. Şimdi gelin, soruyu tekrar kendimize soralım: NERDEEEE LİYAKAAAAT! NERDEEEE EHLİYEEEET!

İlyas Çivi:
Selamünaleyküm abi, hayırlı günler, nasılsınız? Hz. Üstadımızın siyaset hakkındaki görüşleri malum. Oyumu verip kenara çekilirim, en büyük gayemiz imanlı ölmek. Fakat, Cumhurbaşkanımıza sevgim ve saygım sonsuz olmasına rağmen, kamuda atamalar başlı başına sorun haline geldi. Birçok konuda eksik bilgilendirildiğini düşünüyorum. Aziz Mahmut Hüdayi Hz. vakfına verilen yeri İBB iptal etti, Rabb’im bir daha 28 Şubat yaşatmasın. Ancak parti genel merkezi, Cumhurbaşkanımıza yapılmış en büyük kötülüğü yapıyor.

Bu konu hakkında yazmaya devam edeceğiz.

Selâm ve dua ile,


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —