• BIST 100

    9758,14%1,89
  • DOLAR

    34,09% 0,23
  • EURO

    37,94% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2810,40% -0,51
  • Ç. ALTIN

    4578,81% 0,38

Ayşegül Akyüz YAHŞİ


Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Bey’e Sert Tepkiler: “İşlerinizi Gözden Geçirin!”

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Bey, ihale süreçleri ve hizmet kalitesi konusundaki eleştirilerle karşı karşıya. Kamu gücünü kötüye kullanmakla suçlanan Bey, eleştirilerle sarsıldı.


Başlangıçta söyleyeceğim şey şu ki: Kamu gücünü ve makamınızı kullanarak bizleri Nevşehir'in sakini, kendinizi ise Nevşehir'in tek sahibi olarak görüyorsanız, ya bakış açınızı değiştirmelisiniz ya da gözlüğünüzü.

Çünkü; halkı hizmetkar olarak görmek yerine, kendinizi halkın efendisi gibi görmeye kalkarsanız, her an beklenmedik bir durumla karşılaşabilirsiniz.

Nevşehir Belediyesi'nin işleyişinin, belediye başkanlığı makamının denetlenmeyeceğini, eleştirilemeyeceğini ya da yargılanmayacağını düşünüyorsanız, büyük bir yanılgı içerisindesiniz. İhalelerle ilgili şahsımı hedef alarak, devletin başmüfettişine hakaretler savurup, bu durumu bir zevk haline getirmeyi düşünüyorsanız, büyük bir hata yapıyorsunuz.

Zira, Nevşehir Belediye Başkanlığı size mülk değildir ve siz o makamın sorgulanamaz, denetlenemez sahibi değilsiniz. Sadece bir belediye başkanısınız ve görevleriniz arasında halkın hizmetini yapmak, çöpleri toplamak, yolları ve parkları düzenlemek bulunuyor.

Hazmedeceksiniz Rasim Bey...
Demokrasiyi anlamalısınız...
Milletin efendisi değil, hizmetkârı olduğunuzu sürekli hatırlatacağım. Nevşehir halkı size bir köle değil, parmak sallayarak başını eğecek biri de değil! Bu makama kabalık ve efelenmek için gelmediniz. Kaba sözlerden ve kalp kırıcı davranışlardan kaçınmalısınız.

  1. Söylediğiniz bilgilerin doğru olmadığını belirtmek isterim. Benim köşe yazımda, 27 şirketin ihaleye katıldığı, 9 şirketin teklif verdiği ve sadece 1 geçerli teklifin bulunduğu bilgisi yer almakta. Bu bilgiler Kamu İhale Kurumu'nun belgelerinde bulunuyor ve ihaleye ait belgeler ekte sunulmuştur.
  2. 4 teklifin geçerli olduğunu iddia ettiniz ama Kamu İhale Kurumu'nun belgelerinde böyle bir bilgi bulunmuyor. Ya halkı yanıltıyorsunuz ya da belediyenizin iş ve işlemlerine dair bilginiz eksik ve sizi yanıltan birileri var.
  3. Elbette bir ihale tek bir firma ile de sonuçlanabilir. Ancak kamu yararını göz önünde bulunduran bir belediye başkanı, geçersiz teklifler olduğu durumda şüpheleri gidermek için ihaleyi yenilemeli. Siz bu adımı attınız mı?
  4. Araçların 3 yıllık kiralanması, rekabet ortamının oluşmaması gibi bir itham değildir. 36 aylık bir ihale sürecinde çoklu rekabet şartını göz önüne aldınız mı?
  5. Beni yalancılıkla suçladınız, iftira attığımı iddia ettiniz, yanlış bilgi verdiğimi söylediniz. Ancak, doğruyu söylemek ve belgelerle konuşmak da sizin sınırlarınızı aşıyor olabilir. Yalan söylemek ve yanlış bilgi vermek, sizin tek ölçünüz değil.
  6. Önceki dönem belediye başkanlığınızda denetime tabi tutulduğunuz kamu denetçisini hedef almanız ve kamuoyuna açık bir ihaleyi resmi belgelerle ortaya koyarak sadece soru soran bir gazeteciye iftira atmanız etik değil mi?

Son soru:
Çöp toplama hizmetlerine yönelik kiralık araç ihalesinde, en düşük ve en yüksek teklifin 60 Milyon 912 bin TL. olduğu ve belgede sadece 1 geçerli teklifin bulunduğu belirtiliyor. Nasıl oluyor da ihale sürecinde birden fazla teklif verildiği iddia ediliyor? Sesinizi yükselttiğinizde haklı mı çıkıyorsunuz, yoksa sadece kendinizi daha fazla mı zorluyorsunuz?

Sonuç olarak, bu süreçte duvara toslayan ve yargılanacak olan sizsiniz Rasim Bey.

Yazarın Diğer Yazıları


25.1° / 19.2°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.