• BIST 100

    8986,17%-0,18
  • DOLAR

    34,29% 0,51
  • EURO

    37,19% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2989,94% 1,22
  • Ç. ALTIN

    4943,61% 0,73

SAVAŞ YILMAZ


Ölümün Olduğu Yerde Geriye Kalan Her Şey Yalandır

Dünya malına hırsla sarılmak, insanı ailesinden ve sevdiklerinden uzaklaştırır. Para için karakterini ve şerefini yitirenler, ölümle yüzleştiğinde geriye yalnızca pişmanlık kalır.


"Mal da yalan mülk de yalan, var biraz da sen oyalan." Bu söz, insanların dünya malına tapmasının gereksizliğini etkili bir şekilde ifade eder ve benim de en çok etkilendiğim sözlerdendir. Dünya malı uğruna ailesine, sevdiklerine ve çevresindeki insanlara kin besleyip, karakterini kaybetmiş birçok insan vardır.

Muhakkak ki, dünyada kimseye muhtaç olmamak için çalışmak gerekir. Azim ve doğru bir şekilde hareket etmek en doğru olanıdır. Ancak hırs yapmak son derece tehlikelidir. Hırs, insanı ailesinden, sevdiklerinden uzaklaştırır ve yalnız bir şekilde yok olmasına neden olur. Ne yazık ki, pek çok insan bu gerçeği fark etmeden hayatını harcar.

Hırsın İnsanı Nasıl Yok Ettiği

Günümüz toplumunda paraya olan düşkünlük hiç olmadığı kadar artmış durumda. Para uğruna karakterlerini ve şereflerini yitiren insanlar, ne yazık ki her türlü kötülüğe kapı aralıyor. İnsanlara verdikleri selam bile çıkar amacıyla şekilleniyor. Maddiyat bu kişilerin tek varlık sebebi olmuş durumda.

Yeşil kağıtlar uğruna dünyaya çivi çakmaya çalışan insanlara her gün şahit oluyoruz. Bu insanların genel özellikleri; ikiyüzlülük, sahtekarlık ve arkadan iş çevirmekten ibarettir. Ancak ölüm gerçeği, onları bir gün mutlaka yakalayacaktır.

Para İçin Şerefini Yitirenler

Allah, bizleri paraya tapanlardan uzak tutsun. Tek dostu para olan insanların Allah nezdinde şeytandan farkı yoktur. Gerçek dost yalnızca Allah'tır. Dünya Sultan Süleyman'a kalmadı, sana mı kalacak ey insan?

Yazarın Diğer Yazıları


15.1° / 12.9°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.