• BIST 100

    10726,59%0,43
  • DOLAR

    32,93% 0,31
  • EURO

    35,26% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2466,51% 0,37
  • Ç. ALTIN

    3971,22% 0,44

Misafir Kalemler


ÖZEL BİREYLE BAYRAM.

Selma Oşlu


Özel birey varsa ailede herkes gibi geçmez bayramın.
İnsanlar bayram diye yeni kıyafetleri giyip bu bayram neler yapsak, nerelere gitsek diye düşünürken özel birey annesi bu bayram bari bizim için sessiz, sakin, sorunsuz geçse diye dua ederek uyanır bayram sabahına.

     Çünkü gittiği her yerde gözler üzerindedir, kalabalıktan, yüksek sesten rahatsız olan ve sırf bu yüzden hırçınlık yapan bir çocuk vardır.
Ortamdakiler düşünmez ki bizim gürültümüz den rahatsız oluyor. 
Duyusal ve görsel zekası diğerlerine göre çok daha hassastır özel bireylerin. Bizler annenin yükünü hafifletelim biraz rahat etsin demezler. Rahatlarından ödün vermezlerse çok daha zordur bayram günleri anne için.
Yardımcı olmak yerine "Allah yardımcın olsun, işin zor böyle bir çocukla ömür geçmez. Büyük sabır ister" derler. 
Bilmezler ki Rabbimin her kuluna nasip olmayacak Cennet, o annenin kucağında yanındadır.
Allah yardımcısıdır o annenin, sabrını, gücünü vermiştir  ihtiyacı olan maneviyatı Rabbim tarafından bahşedilmiştir evladı için.

      Rahatına düşkün insanlardır özel bireyin yaşam kalitesini düşürenler. Bayram da herkes şekerini çikolata sını yediği bütün ailenin bir araya geldiği özel günlerdir. 
Fakat bu ailede özel birey varsa birde kabul edilmeyen bireyse tabiri caizse ( öcü ) gibi bakılıyor bundan birşey olmaz zaten bişey anlamıyor diyerek hor görülüyorsa o anne için bayram işkenceden farksızdır.
     Anne, çocuğu sakin kalsın kimse rahatsız olmasın diye hep yalnızdır ( kalabalıklar içinde yalnızlık ) vardır onun hayatında hep diğer oda da veya balkonda yada dışardadır çocuğuyla.
     Özel bireyin dünyasına girebilmek çok zorken öyle kalabalık ve acımasız bakışlar üzerindeyse bu hiç mümkün değildir.

    Kısacası özel evladı olan annenin bayramı yoktur bayram günlerinin diğer günlerden hiç bir farkı yoktur onun için hep mücadele evladını dış etkenlerden korumak vardır.
    O annenin bayramı evladı sakin mutlu olduğu her dakikadır. 
Önce aile eğitimi olmalı.
Önce toplum eğitimi olmalı

Aile eğitimi olursa toplum eğitimi olursa özel bireyin hayatı biraz daha kolaylaşır.

Yazarın Diğer Yazıları


27.8° / 21°

YAZARLAR