• BIST 100

    9900,25%-0,76
  • DOLAR

    34,10% 0,28
  • EURO

    38,11% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2877,00% 1,70
  • Ç. ALTIN

    4673,23% 1,54

Ayla YILDIRIM


Peygamber Efendimize Dua ve İhtiyaçlar

Mevlid Kandili'nde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e dua ve ihtiyaçlarımızı dile getiriyoruz. Ümmetin durumunu, affedilme dileklerimizi ve huzur, barış getirmesi temennilerimizi paylaşıyoruz. Kandiliniz mübarek olsun.


Sevgili Peygamberim,

Şereflendirdiğin coğrafya, kan deryasına dönmüş durumda. Ümmetin, çoluk çocuk demeden katledilirken, dünya olan biteni sadece seyrediyor ve kurtuluşu sadece Allah'tan bekliyor. Sana salât etmekten duyduğum mahcubiyeti nasıl anlatabilirim, ey Nebim? Sen ki cennete bile ümmetin olmadan girmekten hicap ve beis duyan gönlü güzel, kendi güzel rahmet elçisisin. Ümmetin için birçok işkenceye katlanmış, hicrete zorlanmış bir muhacir olmuşsun. Bizi affet… Mümkünse affet bizi.

Biz; müslümanların üzerine yazılı görevleri unutalı çok vakit oldu. En kolayını, zahmetsiz olduğu için tuttuk zihnimizde. Haşa küçümsemek değil kastım ama henüz üç yaşındaki yeğenimin yapabildiğine denk yaptığımız şeyler, ancak dua edebiliriz. Bu kandil gecesi içimi dökmek istiyorum sana… Küçücük dertlerimizin içinde hem yüreklerimizi hem de kulaklarımızı sağır ettik, ey sevgili. Bütün uzuvlarımız benliğimiz için çalışır. Mazlumun, kimsesizin, müslümanın sesi, kulağımıza veya yüreğimize değmez. Olan biteni film izler gibi seyrederken, utanmadan seni, utanmadan Kuran’ı, utanmadan Yüce Allah’ı dilimize alırız. Üzerimize yazılanı namaz kılmaktan, namazı da yatıp kalkmaktan ibaret sanırken; içi boşalmış Müslümanlığımızla her gün kayıtsızlığımıza kayıtsızlık ekleriz. Ne kimse seni anlatır ne de anlayan var artık, gönlü güzel Peygamber. Kimler aldı, nerelere kaldırdı müslümanın kimliğini, iffetini, onurunu, gururunu, haysiyetini, duyarlılığını, empatisini, saygısını, sevgisini bilmem… Kaybolan değerlerimizle birlikte biz değilsek nedir? Affet bizi ey Nebim… Biz kaybolduk, affet…

Ey yaradılmışların en hayırlısı, en merhametlisi, en sevgilisi… Ey sevgili Nebim, dünyaya sunulan en güzel hediye… Sen yine de kırık dökük, yarım yamalak kalmış ümmetinden şefaatini esirgeme ki ayağa kalkacak derman bulalım.

Ve ey Rabbim, sen de affet, bizi bize buldur, bizi bize duyur, bizi bize getir! Hatırlat bizi… Dünyayı şereflendiren Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) hürmetine, onun dünyayı şereflendirişinin yüzüsuyu hürmetine kaybolmamıza izin verme.

Salat ve Selam Sana, Ey Nebim… Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ RasulAllâh…

Merhameti bol ve bağışlamayı seven Yüce Rabbimizin mağfiretine ve rızasına, gönüllerin efendisi, yaradılmışların en hayırlısı Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) şefaatine vesile olması duasıyla Mevlid kandiliniz hayırlı olsun. Huzur, mutluluk, barış ve güzellik getirsin inşallah.

Yazarın Diğer Yazıları


22.7° / 20.5°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.