• BIST 100

    9419,66%-2,12
  • DOLAR

    33,97% -0,02
  • EURO

    37,52% 0,31
  • GRAM ALTIN

    2745,71% 0,05
  • Ç. ALTIN

    4465,60% 0,00

Misafir Kalemler


Popüler Kültür nedir?

Popüler kültür veya başka bir deyişle Pop kültür; 20. Yüzyıldan sonra ortaya çıkmıştır. Toplumsal modernleşme ile birlikte toplu kültür olarak yayılmıştır. Bir zaman sonra da eski halk kültürünün yerine geçmiştir.


RENGİN TOK

Popüler kültür veya  başka bir deyişle Pop kültür; 20. Yüzyıldan sonra ortaya çıkmıştır. Toplumsal modernleşme ile birlikte toplu kültür olarak yayılmıştır. Bir zaman sonra da eski halk kültürünün yerine geçmiştir.

Popüler Kültür kavramı çok giyilen kıyafet, çok dinlenen şarkı, çok izlenen film vb. durumlar içinde kullanılmaktadır. Yani popüler kültür bir dönemin ya da günün modasını ifade etmektedir.
                                  
Popüler kültürünün en önemli hedefi aynı şeyleri tüketen " tek tip birey" oluşturmaktır. Bunu da yukarıda ele aldığım şekilde moda kavramı üzerinden yapmaktadır.

Vitrinlerde yazan; "bu senenin modası belli oldu!",  "işte yaz ayının en gözde kumaşı!" veya "evlerinize şıklık katacak görenlerin bayıldığı o dekorasyon!" gibi sloganlarla bizleri popüler kültürün bir parçası olmaya yönlendiriyorlar. Zaten üretimden çok tüketim yaptığımız için ve tüketmeyi çok sevdiğimizden ne yazık ki bir çoğumuz buna kayıtsız kalamıyor.

Bunun altında tek tip birey oluşturmak yatıyor demiştik, düşünsenize herkes birbirinin aynısı, aynı şeyleri giyiyorlar, yiyorlar, içiyorlar, yapıyorlar ve hatta düşünüyorlar. Kimse mi birbirinden farklı değil?

Farklılıklarımıza ne oldu?

İşte yine başkaları düşüncelerini bize empoze etti biz farkına bile varmadan. Ve işte yine monotonlaştık  başkalarının isteği üzerine. 
Artık giyimimize, düşüncelerimize ve davranışlarımıza kadar uzanıyorlar ve hoşlarına  gitmediği için değiştiriyorlar. Ve yine biz uyanmadan yapıyorlar bunları

Yazarın Diğer Yazıları


26.9° / 21.8°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.