• BIST 100

    9771,16%-1,67
  • DOLAR

    33,97% 0,11
  • EURO

    37,62% -0,39
  • GRAM ALTIN

    2725,00% -0,77
  • Ç. ALTIN

    4472,67% 0,18

ZÜLEYHA ÇAĞLAYAN


SANATÇIDAN BATIYA TÜRKİYEYE MÜDAHELE ÇAĞRISI (?)

.


Türkiye’nin bağımsız bir ülke olduğunu ve tüm Avrupa ülkelerinde başıboş hayvan sorununa toplama, kısırlaştırma, uyutma gibi tedbirler ile çözüm bulduğunu unutmuş ( yada hiç araştırma gereği duymamış ) olacakki Melek Mosso;   “uluslar arası topluma” "Yaklaşan bir Türk yasası, milyonlarca başıboş hayvanın var olma hakkını elinden alacak. Uluslararası toplumu toplu katliamlara karşı harekete geçmeye çağırıyoruz.” Çağrısı ,  hükümete de “Yasayı geri çekin!" uyarısı yapma gafletinde bulunmuş. Gaflet diyorum çünkü bu tür bir konuda dışarıdan gelecek her tür müdahale bir ülkenin egemenliğine ve bağımsızlığına saldırı,  yapılan bu tür her çağrı da demokrasi dışı bir istemdir. Hatta ileriye gidiyorum bir işgal beklentisidir.

Bu çağrı ve uyarıyı duyar duymaz merakla bu şarkıcının Gazze’de , Han Yunus’da Rafah’ta katledilen çocuklar için iki cümle kurup çağrıda bulunacak kadar yakın hissettiği uluslar arası topluma  “ şarkıcı” duyarlılığı ile bir çağrıda bulunup bulunmadığını merak edip araştırdım.  Hakkını yemeyeceğim kendisinin  her ne kadar aksiyon alıp bir çağrıda bulunmamışsa da Haluk Levent’in kurduğu Ahbap derneğinin öncülüğünde Gazze’de ölen çocuklar anısına ve Filistin’e destek için bir konser etkinliğine katıldığını fark ettim. Vicdanı ölü numarası yapan yüzlerce sanatçının varlığından evladır benim açımdan yaptığı bu güzel şey. Ancak yazımın başındaki çağrıyı duymamayı tercih ederdim.

Öyle çok sanatçı bozuntusu var ki bu ülkede on onbeş ağaç yada  sokak hayvanları için dakikasında harekete geçen vicdanları  7 Ekim 2023 ‘den beri harekete geçememiş. Sessizliklerinin sebebini anlamak mümkün değil. Ölenler insan evladı, ölenler Müslüman olduğundan olsa gerek yoksa İsrail köpekleri bombalıyor yada hatırı sayılır bir miktar ağacı kesiyor olsaydı   ohooooo çoktan büyük bir ayaklanmaya yada uluslar arası bir  savaşa  öncülük etmişlerdi bittabi.

Yazının öznesi Melek Mosso gibi gözükse de  hayvanlar için gösterdiği  hassasiyeti insana gösteremeyen,  insan için hiç bir aksiyon almayan tüm “İNSANCIKLARADIR” sözümüz. Ahhh bimiyorum ne oldu ruhlarınıza ki sizden olan canlara kulaklarınız sağır gözleriniz kör, dilleriniz lal,  vicdanlarınız KARA iken hayvanlar için ülkenizi yakmaya,  huzurunuzu bozmaya adaysınız pek çoğunuz. Şirazeniz kaydı sizin; hadi hadi hep öykündüğünüz Avrupa’ya, batıya bakın hadi bu defa gerçekten dikkatle bakın, bakın da İNSAN olabilmek için neye nasıl tepki gösteriliyor,  batı Filistin için aylardır nasıl tepki veriyor, kim için kimlere çağrı yapılıyor, Avrupa’da ( özellikle doğu Avrupa ülkelerinde) köpekler uyutulurken bir tek ülkesi aleyhine uluslarası topluluğa  müdahale çağrısı yapan şarkıcı var mı görün!!!

Yazarın Diğer Yazıları


25.4° / 21.7°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.