• BIST 100

    9031,64%-0,85
  • DOLAR

    34,24% 0,06
  • EURO

    37,61% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2910,64% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4872,56% 0,00

BÜLENT ERTEKIN


SİZDEN GELENLER (2)

Bir kaç gün öncesinde gene bu köşede "Bu Devletin Senin gibi T..... Adamlara ihtiyacı Var." şeklinde bir makale yazmış idik.


 

Makalenin özeti, kamu kurumlarında görevli olupta hiç bir şekilde daireye gitmemiş lâkin her ay dolgun maaşları sakal  veya indira gandi yapmış vicdanlı(!), erdemli(!) kurum üyelerine yönelikti. 
Tabii ki namuslu, izzetli, şerefli, onurlu, haysiyetli; memurluğu bir hizmetkarlık olarak görmüş ve hizmetinde hiç bir şekilde savsaklamamış memurlar bu yazımıza dahil değildir. Bu hassasiyeti gösteren tüm memur ve memure arkadaşlarımızı can-ı gönülden tebrik ve teşekkürlerimi arz ediyorum.

Bu yazı üzerine yorum yazan ve gönderen tüm dostlara selam ve hürmetlerimi sunuyorum.

İşte o yorumlar.


-Saygıdeğer kardeşim 
İşte böyle çok devlette yan gelip yatan var. Ancak bundan daha büyük delik paranın harcanması yönünde 
Bana itimat et bütçe disiplini açısından en hoyrat hükümetler den birisidir. Adına makro ekonomik dengeler deniyor, halk bir şey anlamıyor. Oysa bildiğin devlet vergi ve gelirlerini har vurup harman savuruyor. Onun için gavurun dolarına muhtaç oluyor. 
Çünkü borcu dolar veya euro almışsın öyle ödeyeceksin. Hazırlık olmayınca yine bir başka gavura müracaat edip faizle para alıp borç ödüyorlar. Bu yaklaşık seksen senedir böyle 
Yirmi beşi de bizim Sayın Tayyip bey döneminde oldu. O da aynı hızla devam ediyor. 
Şunu diyebiliriz farkımız var. Tıpkı Menderes ile İnönü gibi var. Ama ikisi de yanılgı içindeler. Tayyip bey de yirmi senenin son on senesini kötü götürüyor.
Mevla hayırlı eylesin 
Taner Karadağ'lı için masonlar ikiye ayrılmıştı. Biraz sıralar zamparalık işleri varmış.
Ama kendi camiasını en iyi o bilir. (Mikdat Erez)

Eğitim bitti.
Maneviyat  bitti.
Nasıl mı bitti?
Devlet eliyle bitirildi... 
Şu devletten yattığı yerden maaş  alan onlar, yüzler, binler bitirdi. Ve bizler alkışladık.  Yönetenler bizden deyip toz kondurmadık . Hâlâ kimse gıkını çıkaramıyor.  Gemi görünmez oldu. Hâlâ alkış tufanından bir şey duyulmuyor (Cengiz Tegiş)

Maalesef.  
Binlerce insan var böyle
Hem de az buz değil
(Ömer Bulut/ Manisa)

Müspet veya menfi hepsi de taktire sayan yorumlarınız için teşekkür ederim.
İyi ki varsınız.
Yazmaya devam.

Selâm ve dua ile.
Bülent Ertekin

Yazarın Diğer Yazıları


24.9° / 18.2°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.