• BIST 100

    9419,66%-2,12
  • DOLAR

    33,97% -0,02
  • EURO

    37,52% 0,31
  • GRAM ALTIN

    2745,71% 0,05
  • Ç. ALTIN

    4465,60% 0,00

ZÜLEYHA ÇAĞLAYAN


SOYLU MU YERLİKAYA MI?

Soruyorlar “Neden Sn. Soylu, neden bunca sahip çıkış, Yerlikaya kötü mü, Soylunun farkı ne?” Biz mevcut içişleri bakanına iyidir de kötüdür de diyemeyiz . Ama Sn. Soylu’ya “Liderdir” Sn. Yerlikaya’ya “yöneticidir” diyebiliriz.


Atanarak gelen yönetici lidere dönüşebilir....Ama her atanan yönetici lider değildir.... Olamaz…
Lider altındaki gruplar ile etkileşime geçebilen gerektiğinde onlarca tercih edilendir. Yönetici; mevcut durumu, yapıyı, işi idare eden, koruyan, kendisine verilmiş tanımlı  görevleri yerine getirendir. Lider atılım yapan, statükodan uzak, gelişim ve değişim halinde olan, ekleyen, çoğaltan, düzeltendir. Yönetici kontrolcü ve kuralcıdır, lider özgün ve ilhamcı…

Yönetici program sahibidir, lider vizyon sahibi…Yönetici işini bitirmeye kilitlenir lider ileriye bakıp geliştirmeye daha fazla ne yapabileceğine! Yönetici tanım ve talimat ister , lider kalıpları reddeder. Yöneticinin özgün cümleleri yoktur, lider sözüyle yol gösterir. Yönetici verilen işi bitirir, lider iş , oluş, eylem üretir. Yönetici risk almaz , liderin her adımı risk içerir.

İşte budur farkı ; Sn. Soylunun. Sn. SOYLU liderdir. Onu bir kalıba , tanıma, görev sınırına sıkıştıramazsınız. O sınırlarını kendi belirler, bunun için çokça saldırı altındadır. Sn. Soylu insana odaklıdır devleti ihya eder ancak buna insandan başlar. Ve Soylu’nun eli insanda gözü hep ufuktadır. Bunlardır farkı!

Şimdi ona aylardır sosyal medyada, basında,  nedeni çok açık  şekilde saldıran itibar suikasti yapanlara iki lafım daha var: 

Sizin bulunduğu kurumları olumlu yönde yeniden yapılandıran, iyiye evirme gayesi ile bir çok ilke imza atan, kimisi ödüllü pek çok proje kendisi tarafından hayata geçirilmiş ( KADES, Dijital Arşiv , KAAN, En İyi Narkotik Polis Anne vs. ), üç ay boyu evindeki yastığına başını koymamış, hatta evinin kapısını aralayamamış, afet bölgelerinde rahatsız alanları kendine ev eylemiş, sınır boylarında, hudut karakollarında senin benim evladımın motivasyonunu moralini dik tutmak, birliktelik mesajı vermek için bayram,  seyran geçirmiş, afetzedelerle yatıp kalkmış bir bakanınız bir “LİDERİNİZ” varsa siz de  gösterin, siz de anlatın;  ona da  bütün hücrelerimizle sahip çıkalım. 

Yoksa da artık susun lütfen!

 

Yazarın Diğer Yazıları


26.9° / 21.8°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.