• BIST 100

    10889,48%0,17
  • DOLAR

    32,98% 0,01
  • EURO

    35,84% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2530,88% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4106,83% 0,55

RAMAZAN BAYKARA/Gazeteci/Yazar


"TARİHİ GÖRÜŞME"

Ak parti genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ana muhalefet lideri CHP genel başkanı Özgür Özel ile yapılan görüşme tarihi öneme sahip, değerli ve geleceğe dair mesajlarla dolu bir görüşme oldu.Umarım ülkemiz menfaati adına bir fırsattır.


Türk siyaseti adına yıllarca yapılmayan ve unutulan bir gelenek olan liderlerin bir araya gelmeleri ülke ve millet adına anlamlı ve önemli bir etki oluşturmuştur.
Cumhuriyetimizin kuruluşu ile birlikte var olan köklü bir parti ile 22 yıldırlı iktidarda olan parti liderlerinin amasız,lakinsiz ve fakatsız  şekilde bir araya gelmeleri gelecek açısından,bölgemizde ve dünyamızda büyük değişimlerin yaşandığı bir dönemde,seçimin hemen akabinde gerçekleşmesi hiç de sıradan yada olağan bir bakış açısıyla görmemek gerekiyor.Güçlü bir Türkiye adına olması çok önemliydi.
Taraflardan gelen olumlu açıklamalar gelecek dönemler adına önemli ip uçları vermektedir.Peki bu gerekli ve önemli idi mi?Bence çok kıymetli ve bir o kadar da önemlidir.
CHP'nin yeni  lideri Özgür Özel' in randevu talep etmesi,görüşmenin Ak Parti genel merkezinde yapılması,aracısız bir şekilde Cumhurbaşkanı ile yüz yüze gelme isteği ve iradesi kamuoyu tarafından memnuniyetle karşılanmıştır.
Yerel Seçimlerde birinci çıkmış, ama kendisine verilen emanet oyların olduğunu söylemesi ve farklı kesimlerden aldıkları oylardan dolayı teşekkür etmesi,parti tabanına da asla zafer sarhoşluğuna kapılmaması,seçilen belediye başkanlarının da  en iyi şekilde görevlerini sürdürmeleri noktasında  talimat vermesi çok önemlidir.
Bu görüşme her açıdan bakıldığında kısır tartışmalarının önüne geçilmesi,  ülke menfaati açısından önemli olduğunu,darbe anayasasında kurtulmak adına ve yeni anayasa için CHP nin de işin içinde olacağı açısında,milletin seçimlerde verdiği mesajla artık birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek çığ gibi birikmiş sorunları, önemli gelişmeler,ülkemiz için gelecekte ki tehditleri önleme adına önemli, sorunları güçlü bir siyasi etki ile çözüleceği açısinda olan inancını göstermiştir.
Artık trollerle ve medya üzerinde atışarak bu sorunları çözemezsiniz.İktidar ve muhalefet olarak eksiğinizi, yanlışınızı görün ve bir araya gelerek konuşarak çözün diyen millete kulak verin. Seçim sonucu millet size bu mesajı verdi.Siyaset uzlaşma stratejisidir.
Ülkenin sorunlarını Siyasi emelleriniz ve hırslarınıza mahkum etmeyin.Bunu yeni dönem adına atılmış önemli bir kazanım olarak görün,bir araya gelin oturun, konuşun ve çözün diyen seçmenin niyyetini iyi anlayın ve görün.
Bu milleti darbe anayasasında kurtarın,fikir ve inanç hürriyeti için, bağımsız bir ekonomi için,gelecek nesillere güzel bir ülke bırakmanın yollarını sağlayın ve çözün.
Köhnemiş siyaset kafası ile yürümeyeceğini görün artık, siyaset artığı olanları yanınızda uzaklaştırın ve yeni kazanımlarımıza heba etmeyelim.
Türkiye için büyük bir fırsat olarak gördüğüm bu gelişmeleri sürekli hale gelmesini,liderlerin bu görüşmeleri mutad halde  yapmalarını arzu ediyor ve önemsiyoruz.Siyasi birlik, sorunların hızlı çözülmesi adına çok anlamlı ve önemlidir.
Millet size yeniden fırsat ve imkân verdi.Başarmak zorundasın.Hiç bir güç milletin iradesinden güçlü değildir.Yapılması  gerekenleri yapmanız kaçınılmazdır artık. Başarmanın anahtarı bir araya gelmeniz,istişare ederek ortak akılla hareket etmenizdir.
Yapmadığınız taktirde bu millet verilen kredi ve emaneti geri alır ve sizleri de tarih sahnesinde siler atar.
Gün birlik ve beraberlik içerisinde hareket etme günüdür.Millet sizi izlemeye devam edecektir. Bu millet çok güzel not tutuyor, umarım karneniz "pekiyi" olur.
Kalın sağlıcakla 
ANKARA

Yazarın Diğer Yazıları


27.7° / 22.4°

YAZARLAR