• BIST 100

    9419,66%-2,12
  • DOLAR

    33,97% -0,02
  • EURO

    37,52% 0,31
  • GRAM ALTIN

    2745,71% 0,05
  • Ç. ALTIN

    4465,60% 0,00

Adnan KALKAN


TBMM İsmail Heniyye'yi konuştursun

Hak, hukuk ve adalet kavramını en çok kullananların, bu kavramları en çok çiğnedikleri, insan haklarını ayaklar altına aldıkları, sözde değerlerini yerle bir ettikleri bir dönemde yaşıyoruz.


 Zaman gösterdi ki bahsettikleri hak, hukuk ve adalet sadece kendi aralarında geçerliymiş. İnsanlığa hak, hukuk, adalet ve insanlık dersi vermeye çalışan Amerika, tarihinin en büyük katillerinden ve zalimlerinden biri olan İsrail Başbakanı Netanyahu'yu davet etmiş ve 60-70 kez konuşması sırasında ayakta alkışlamıştır. Bir senatör dışında diğer hepsi ayakta alkışlamıştır. Bu da yetmezmiş gibi sermaye ağaları arasında en dik duranlardan biri olan Elon Musk da vardı, lakin İsrail'e gidip geldikten sonra dik duruşunu bozdu. Zalimleri desteklemeye başlamıştır...

Aslında bu, insanlığa bir meydan okumadır. "Ben istediğim gibi silah verip katliama ve soykırıma sebep olacak adamı, bütün dünyanın tepkilerine rağmen ayakta alkışlarım. Hiç kimse de buna engel olamaz. Dünyanın gözünün içine baka baka hem hak, hukuk, adalet şarkıları söylerim hem de hak, hukuk ve adaleti yerle bir eden vahşi katilleri defaatle ayakta alkışlatırım..." Amerika dünyaya daha ne desin? Biz biliyoruz ki, her ne kadar sermaye babaları Amerika'yı istediği yönde desteklese de, dünyanın en borçlu ülkesi ve en katil ülkesi olması hasebiyle Amerika eninde sonunda yerle bir olacaktır. Bütün varlığını Amerika kıtasındaki yerlileri soykırıma borçlu olan Amerikalıların ve Amerika'daki Siyonistlerin, tarihte nice büyük devletler ve imparatorlukların yerle bir olduğu gibi yerle bir olacakları zamanı göreceğiz, Allah'ın izniyle.

 

Tarihi Vazife TBMM'de: Hamas'ı Davet Edin 
Amerika nasıl hak, hukuk ve adaleti yerle bir ederek katil ve zalim Netanyahu'yu davet edip konuşturduysa, TBMM bizzat İsmail Haniye'yi davet edip saatlerce insanlığın onurunu, şerefini ve aynı zamanda hak, hukuk, adalet ve insan haklarını ayakta tutmaya çalışan Hamas adına alkışlatmalıdır. Bunu bütün Müslümanlar namına yapmak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne vazifedir. "Hamas yöneticileri ambulanslarla çöle kaçıyorlar" diyerek ambulansların ilk defa İsrail tarafından bombalanmasına sebep olan, Şifa Hastanesi bombalandığında sokağa çıkan Filistinlilere polis ile müdahale eden, zihniyeti Siyonizm uşağı olan Mahmut Abbas TBMM'ye çağırılmamalıdır. Bu, hem Filistin davasına hem Türkiye Devleti'ne hem de bütün Müslümanlara hakaret olur. Nitekim Mahmut Abbas meşru bir devlet başkanı değildir. Malum olduğu üzere, seçimde Hamas kazanmıştı. Ancak Amerika ve İsrail Mahmut Abbas'ı başa getirmişlerdi. Mahmut Abbas, İsrail'den izin almadan asla gelebilecek biri değildir. Amerika ve İsrail'den izinle gelebilecek bir Filistin yöneticisini de Müslümanlar tanımayacaktır. Bu sebeple Mahmut Abbas'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşturulması, hem Gazi Meclis'e hem de bütün bir ümmete hakarettir.

 

Çocukken "Sen pişirdin, ben yedim" derlerdi; Hamas, tarih boyunca belki de şimdiye kadar ödenmemiş bedeller ödüyor. Mahmut Abbas ise ne Filistin ruhunu, ne Filistin davasını ne de Kudüs'teki Mescid-i Aksa'nın şerefini taşıyabilen biri değildir. Bu şeref olsa olsa Hamas'ın ve mücahitlerin ve bir bütün olarak bedel ödeyen Filistin halkının olabilir. İsmail Heniye bir an önce meclise davet edilmeli ve uzun bir konuşma yaptırılarak sürekli ayakta alkışlanmalıdır. Bu tarihi vazifeyi ne kadar ihmal edersek o kadar bedel ödemeye devam edeceğiz. 
Filistin özgür olmadan Müslümanlar özgür olamaz ve hatta vicdan sahibi insanlık özgür olamaz. Filistin, bütün semavi dinlerin ortak noktasıdır. Bugün İsrail'e karşı bütün insanlık bir olmalı ve fiili müdahale etmelidir. Bu özellikle Müslümanların ve Müslüman devlet yöneticilerinin üzerine bir vazifedir. Nitekim Filistin sadece Filistinlilerin değildir. Filistin, Kudüs'teki Mescid-i Aksa, Müslümanların vazgeçilmez davasıdır. Bu dava kazanılmadan Müslümanlar özgür olamaz. Ne mutlu zalimin karşısında mazlumun yanında duranlara... Ne mutlu zulme ve haksızlığa karşı dimdik haykıranlara... Selam olsun Filistin davasına ve bu davayı yürüten ve destekleyen inananlara...

Yazarın Diğer Yazıları


26.9° / 21.8°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.