• BIST 100

    9002,34%0,52
  • DOLAR

    34,18% 0,24
  • EURO

    36,91% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2960,38% 0,22
  • Ç. ALTIN

    4907,79% 0,00

AHMET MARANKİ


TDT-Türk Devletleri Teşkilatı! İİT-İslam İşbirliği Teşkilatı! Türk İslam Birliği Hedefi..!

Tarihi seyri içinde son yüzyılda Osmanlı bakiyesi yaklaşık 70 devlet ve toplulukta kaos, huzursuzluk kan ve gözyaşı var..!


Dünyayı idare eden küresel güçlerin entrikalarla yıkılan Osmanlı devleti yerine kurulan Türkiye cumhuriyeti topraklar dışında stabillikten ve huzurdan bahsetmek mümkün değil..!

Birinci ve İkinci Dünya Savaşı sonrasında cetvelle çizilen dünya haritasında küresel güçlerin tayin ettiği lider kadrolar babadan oğula yakın çevreler ile iktidarlarını günümüze kadar kendilerini seçtiren efendilerine kölelik yaparak hayatiyetlerini günümüze kadar devam ettirmişlerdir!!

21. yüzyıldaki küresel güçlerin yazdıkları senaryoyu hayata geçirmek için faaliyetlerini bir adım daha öteye taşımışlardır!

Böl parçala yut!

Küçük olsun bizim olsun!

 

Yeni Dünya düzeni hedefi:

Mantığını işleterek dünyaya yeni dizayn vererek yeni devletler yeni haritalar ve kendilerine itaat edecek yeni liderler oluşturmak istemektedir!

TDT’NİN NİHAi HEDEFİ:

TÜRK -TURAN BİRLİĞİDİR!

 

Yaklaşık yüzyıldır beş serilik bir yazıyla Türk devletlerine yaşatılmış aslında belli bir planın parçası olan değişik entrikaları tarihi seyri içinde tarihe kayıt düşsün diye sizlerle paylaştım..! 

İİT- İSLAM İŞ BİRLİĞİ TEŞKİLATI!

İİT-İRCİCA’NIN KURULUŞU!

Turgut Özal yukarıda saydığımız bu çalışmalara öncülükle ederken; Benim de içimde görev aldığım komisyonların yoğun çalışmaların sonunda Osmanlı’nın yıkılıp hilafetin kaldırılması ile başıboş kalan İslam toplumunu bir araya getirmek maksadıyla HİLAFETİN İLGA EDİLDİĞİ YERDEN YENİDEN DİRİLİŞİ BAŞLATMAK ÜZERE  İstanbul Yıldız Sarayı’nda aynı zamanda İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA), kurarak 56 İslam ülkesinin birlikliğini de hedeflemişti!

Bugün gelinen noktada 2024 yılında Orta Doğu’da gerginlik yüzyıldır devam etmekte kan gözyaşı ve soykırım bugün Gazze’de olduğu gibi Lübnan’da ve diğer bütün İslam ülkelerinde baskıcı rejimlerin kontrolünde devam etmektedir!

İİT’nin Özal’dan sonra Türk devletleri teşkilatındaki gibi aktivitesi kalmamış dostlar alışverişte görsün, körler sağırlar birbirini ağırlar noktasında günümüze kadar konferanslar, toplantılar, sempozyumlar ve dünyada İslam ülkelerine karşı yapılan mezalimlere kınamalar ötesine gitmeyen faaliyetlerle günümüze kadar gelinmiştir..!

Son Gazze’de yaşanan insanlık suçu işleyen İsrail’e karşı soykırım ve mezalimlere de kınamaktan öteye Türkiye dışında birkaç ülkenin yardım faaliyet gayretleri dışında bir şey yapılamamıştır!

Bu yazı dizimizde Türk devletler teşkilatını yazarken en azından 33 yıldır Ermenistan’ın işgali altında olan Azerbaycan-Karabağ Toprakları Türk devletler teşkilatının fiilen içinde olmasa Türkiye Cumhuriyeti’nin gayretleri ile bağımsızlığına kavuşmuş topraklar düşmanlardan kurtarılmıştır!!!

NİHAİ HEDEF TÜRK İSLAM 

BİRLİĞİ OLMALIDIR!

Küresel gücün karşısında bugün gelinen noktada Türk devletler teşkilatının birlikteliğinin yanında İslam ülkelerindeki devletlerin de bir arada güç birliği oluşturması zaruri, elzem ve vazgeçilmezdir!

Yoksa bu coğrafyalarda kan gözyaşı ve mezalimler bitmeyecektir!!

BU YAZI DİZİME BİR HATIRAMLA SON VERMEK İSTİYORUM:

İSTANBUL DOLMABAHÇE’DE BİR AVUÇ INSANLA BİRLİKTE 1980’Lİ YILLARIN SONUNDA HER CUMA GÜNÜ NAMAZ SONRASINDA TÜRKİYE’NİN BİR AVUÇ GERÇEKTEN VATAN, MİLLET, BAYRAK, DEVLET VE MUKADDESAT SEVDALISI ALPEREN CUMA NAMAZINI KILAR DAHA SONRA DA BİRLİKTE, BERABER OLMANIN FAZİLETİ İLE FİKİR TEATTİSİ YAPARDIK!

OSMANLI TÜRKÇESI FİKRİ! Rahmetli Turgut Özal’ın Türk ve İslam dünyası ile ilgili fikirlerin ilk aşamasında Türk dünyasının birlik ve beraberliği ortak Türk alfabesi yanında; yaklaşık 1000 yıldır Türk dünyasındaki ortak dil olarak kullanılan Arap elifbası ile de milyonlarca dünyayı aydınlatacak eserler vermiş Osmanlı Türkçesinin hayata geçirilmesi ile dünya hakimiyetinde biz varız demeliyiz sözler hep kulağımızdadır!

Özal’ın Türk İslam birliği hedefini nihayet hedef olarak ortaya koyduğunu; benim de İÜ doktora hocam olan Profesör Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın bilim kuruluna başkanlık ettiği ve benim de Türk ve İslam Birliği’nin oluşturulması ile ilgili bütün olaylara şahitlik eden biri olarak bütün o projelerde yer alan hayatıyla, o günkü heyette; başbakanlık yapan, bakanlık yapan milletvekilliği yapan ve Türkiye’de çok büyük görevler yapan değerli kadim eskimez dostlarımız şahittir!!!

21. yüzyılın 2024 yılındaki bu karanlık dünyamızda bundan 33 yıl önce aydınlık geleceğimize ışık yakan başta benim de danışmanlığını yaptığım rahmetli Turgut Özal, Adnan Kahveci, Nevzat Yalçıntaş gibi hocalarıma ve dava arkadaşlarıma rahmet dilerken;

33 yıl sonra da olsa bu projeleri hayata geçiren herkese teşekkür ediyorum!!!

Yeni nesiller bu bilgiler ışığında geleceğe adım atarlarsa bizim çok zor ve noktalarla yürüdüğünüz yolu kısa zamanda kat edeceklerdir!

 Türk birliği yanında; nihai hedefimiz Türk İslam birliğini de peygamber müjdesi bu Necip Türk milletinin torunları olarak İ‘LÂ-yi KELİMETULLAH -

Tevhid inancını yüceltip hâkim kılma davasının dün olduğu gibi bugün de devamcısı olmaya talibiz!

Bu karanlıkların ardından aydınlık günler yarın olmasa da çok yakın..!

Vesselam! 

WhatsApp bilgi ve ihbar hattı: 0530 200 00 96

Yazarın Diğer Yazıları


15.1° / 12.9°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.