• BIST 100

    10726,59%0,43
  • DOLAR

    32,93% 0,31
  • EURO

    35,26% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2466,51% 0,37
  • Ç. ALTIN

    3971,22% 0,44

MEHMET NURI YARDIM


YAZAR NUSRET ÖZCAN, YARIN EYÜPSULTAN’DA RAHMETLE YÂDEDİLECEK

Gazeteci, yazar ve gönül insanı Nusret Özcan, vefatının 17. yılında doğup büyüdüğü ve ebedî sabahı beklediği Eyüpsultan semtinde yarın (Pazar) rahmetle, hürmetle ve muhabbetle yâd edilecek. 25 Kasım 1958 tarihinde Eyüpsultan’da doğan Nusret Özcan, 22 Haziran 2007 tarihinde vefat etmiş ve İstanbul’da en çok sevdiği semt olan Eyüpsultan’ın kabristanında toprağa verilmişti.


Yeni Dünya Vakfı bünyesinde düzenlenen haftalık “Eyüpsultan’ın Ebedî Sakinleri” programı, verilen bayram arasından sonra devam ediyor. Yarın (23 Haziran 2024 Pazar) saat16.00’da Yeni Dünya Vakfı’nın Eyüpsultan’daki Genel Merkezi’nde bir araya gelecek olan Özcan’ın yakınları, dostları, fikir ve dava arkadaşları ile yazarın okuyucuları, merhumla ilgili hatıralarını anlatacak, duygu ve düşüncelerini dile getirecekler. Anma toplantısına konuşmacı olarak katılacaklar arasında Cafer Vayni, Mehmet Şahin, Mehmet Şeker, Gülcan Tezcan, İsmail Yeşilbağ, Mehmet Cangir, Mustafa Doğan, Mustafa Özcan, Yaşar Şadoğlu ve Yusuf Özarslan da bulunuyor.
TOPLANTIDAN SONRA KABİR ZİYARETİ 
Katılımcılar, vakıf binasındaki toplantının ardından Nusret Özcan’ın, Eyüpsultan’daki mezarına gidecek ve edebiyatçımız için dua edecekler. Erken yaşta vefatıyla dostlarını ve sevenlerini kedere sürükleyen Nusret Özcan’ın ardından Mustafa Kutlu, Yeni Şafak gazetesinde “Gümüş Sakal Öldü mü?” başlığıyla hüzünlü bir yazı kaleme almıştı. Vefalı arkadaşları, Nusret Özcan’ı bugüne kadar hiç unutturmadı. Ekrem Ayyıldız’ın editörlüğünde Hayy’dan Hû’ya Nusret Özcan kitabı hazırlandı, muhtelif yerlerde anma programları düzenlendi. Nusret Özcan’ın yayımlanmış eserleri: Birkaç Güzel Gün, Mustafa Kutlu Kitabı, Sokak Sesleri, Beşir Ayvazoğlu Kitabı, Leyla ile Mecnun, Kar Kelebekleri, Bir Hüzün Yolcusu’dur. 
Her pazar günü gerçekleşen “Eyüpsultan’ın Ebedî Sakinleri” programı, 26 Mayıs 2024 tarihinde Mehmet Nuri Yardım’ın idaresinde başladı. Kabirleri Eyüpsultan’da bulunan “Şairler Sultanı” üstad Necip Fazıl Kısakürek, Ahmet Haşim ve Bekir Berk için anma toplantıları ile kabir ziyaretleri yapıldı. Toplantılar, Yeni Dünya Vakfı’nın İslambey Mahallesi, Muhittin Sokağı, Nu. 7 Eyüpsultan-İstanbul adresinde gerçekleşiyor. İrtibat telefonu: 0 (212) 526 33 34 Elektronik posta: bilgi@yenidunyavakfi.org 
 

Yazarın Diğer Yazıları


27.8° / 21°

YAZARLAR