Güvenilir haber kaynağınız Medya90.com

  • BIST 100

    9922,09%0,36
  • DOLAR

    34,71% -0,05
  • EURO

    36,81% 0,77
  • GRAM ALTIN

    2953,70% -0,17
  • Ç. ALTIN

    4829,40% -0,23

Edanur ISMAIL


Zamanın Ritmi

Zaman, hayatımızdaki bir ölçü birimi mi sadece? İnsanlar ara ara şu soruyu sormuyor mu kendine: Ben mi zamanı yönetiyorum, zaman mı beni yönetiyor?


 Bu fikir ayrılığının çok yaşandığı bir konu aslında. İki taraf da kendine göre haklı. Ben şu açıdan yaklaşıyorum bu konuya, zamanı ben yönetiyorsam eğer öleceğim zamana da ben karar verebiliyor muyum? Aklıma hep bu soru geliyor. Şu açıdan bakarsak da bazı şeylerin de planlamasını yapabiliyoruz. İşte saat sekizde arkadaşımla buluşacağım gibi. Ama yine de zamanın kontrolü tam olarak elimizde değil.

Hep aynı ritimde her gün mükemmel bir zamanlamayla planladığımız gibi değilse o zaman, zamanın yöneticisi de biz değilizdir. Bizim o ritmin ekseninde yaptığımız planlı hareketlerimiz vardır ve sadece yapmamız gerekenleri o zaman aralığında gerçekleştirmeye çalışırız. Ama işler bazen yolunda gitmeyebilir. 

Zaman hisleri de etkiler. Değiştirebilir insanı, geliştirebilir, farklı fırsatları karşısına çıkarabilir. Bazen 1 saat birkaç dakikaymış gibi gelir bazense birkaç dakika 1 saatmiş gibi. Bu da şununla alakalı. Sana verilen o zamanı nasıl kullandın ya da geçirdiğin zamandan zevk aldın mı? Ait olmadığın bir zaman dilimi sana işkence gibi gelirken ait olduğun zaman haz verir. 

Her anlamda sahip olamadığımız zamanı neden telafisi yokmuş gibi değerlendirmeyelim ki. Zamanı parayla satın alamayız ama sınırlı olan zamanımızdan harcayarak paraya sahip olabiliriz? Böyle bir düşününce zamanı satın alan insanlar zengin insanlarmış aslında. Günümüz dünyasında paran yoksa zamanı da istediğin gibi kullanamayacağın gerçeği var bir de. Bu kısımda şu önemli: denge. Zamanımdan ne kadarını para için harcamak zorundayım ya da ne kadarını verimli kullanabilirim? Zamanın ritmini yakalayabilen insanlar bu soruya cevap vermekte zorlanmayacaklardır. 

Peki ya bu ritme uyamıyorsak. Ritmi değiştirsek nasıl olur? Bir müzik düşünelim ve bu, günün 24 saatini temsil etsin. Bu müziği farklı ritimlerle çalsak yani birimizin günde 3 saati diğerinin de 2 saati olsa. Önemli olan bunu nasıl geçirdiğimiz. Belki de 2 saati yaşayan kişi onu öyle bir yaşamıştır ki gününün en mükemmel 2 saati olmuştur. 

Hayatta kendi ritmini keşfeden insanlardır belki de zamanını en iyi yönetebilen insanlar. 

Okuduğunuz için teşekkür ederim. 

Keyifli okumalar...

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları


YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.