HALK OZANLARI VE AŞIKLARDAN KONYALILARA KÜLTÜREL ŞÖLENE DAVET
Karatay Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “56. Konya Aşıklar Bayramı” başladı. Bu yıl “Aşık Veysel’e Vefa” temasıyla gerçekleştirilen önemli organizasyon 2 gün sürecek ve Konyalılara adeta kültürel bir şölen sunacak. 4’üncü kez Karatay Belediyesi tarafından organize edilen programların startı ise; 4 ülke ve 24 şehirden 37 halk ozanının katıldığı basın açıklamasıyla verildi. Aşıklar ve halk ozanları basın açıklamasının yanı sıra ayrıca Mevlana Meydanı, Karatay Belediyesi önü ve Kültür Park’ta kısa süreli açık alan gösterisi yaptı.
Karatay Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Aşıklar Bayramı’nın 56’ncısı, “Aşık Veysel’e Vefa” temasıyla başladı. Türkiye’nin 24 şehrinden 34 Aşık ve halk ozanının yanı sıra Azerbaycan, Kırgızistan ile Irak’tan da 3 halk ozanı, “56. Konya Aşıklar Bayramı”nın startını Mevlana Meydanı’ndan verdi. Aşıklar ve Halk Ozanları, 2 gün boyunca sürecek kültürel şölen öncesinde Mevlana Meydanı’ndan tüm Konyalıları programlara davet etti.
2 GÜN SÜRECEK KÜLTÜREL ŞÖLEN BAŞLADI
Organizasyonun ayrıntıları hakkında açıklama yapan Öksüz Ozan mahlaslı Ahmet Yıldırım, etkinlikler öncesi Mevlana Meydanı'nda yaptığı açıklamada bu yılki Konya Aşıklar Bayramı’nın “Aşık Veysel’e Vefa” temasıyla gerçekleştirildiğini vurgulayarak bu önemli etkinliğe ev sahipliği yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti.
KONYA AŞIKLAR BAYRAMI OZANLIK GELENEĞİNİN SÜRDÜRÜLMESİNDE ÖNEMLİ BİR MİHENK TAŞIDIR
Organizasyonun açılış programına katılan Aşık Veysel’in torunu Nazende Süzer Gökçe ise Konya Aşıklar Bayramları’nın öneminden bahsettiği konuşmasında şunları aktardı; “Konya Aşıklar Bayramı, ozanlık geleneğinin sürdürülmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması bağlamında önemli bir mihenk taşıdır. Rahmetli Feyzi Halıcı başta olmak üzere bu geleneğin sürdürülmesinde emeği olan tüm Aşıklarımızı saygıyla selamlıyorum. Sevgili dedem Konya Aşıklar Bayramlarına iki kere katılmış. Bu da bizler için çok kıymetlidir. Dolayısıyla Aşık Veysel Şatıroğlu’nu da unutmayıp onun anısına 56. Konya Aşıklar Bayramı’nı düzenleyen ve bizleri kıymetli Aşıklarımızla bir araya getiren ve bu kıymetli geleneğin geleceğe aktarılmasında büyük katkıları bulunan Karatay Belediye Başkanı Sayın Hasan Kılca’ya teşekkür ediyorum.”
AŞIK VE HALK OZANLARINDAN KARATAY BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR
Programa katılan Aşık ve halk ozanları da 56’ncı Konya Aşıklar Bayramı’nı düzenleyen ve kendilerini davet eden Karatay Belediyesi’ne teşekkür ettiler.
Konya Aşıklar Bayramları’nın hem yeni aşıkların yetişmesi hem bu kültürün tanıtılması ve geleceğe aktarılmasında büyük önem taşıdığının altını çizen aşıklar; “56. Konya Aşıklar Bayramı’nın Aşık Veysel’e Vefa temasıyla düzenlenmesi bizler için ayrıca önemli. Aşık Veysel, Murat Çobanoğlu, Reyhani, Mevlüt İhsani ve daha birçok önemli isim bu meydanlarda çalıp söylediler. Şimdi bizler bu nöbeti devraldık. Aşıklık bir gelenek ve görenek. Aşıklar olmazsa kimse türkü söyleyecek bir şey bulamaz. Yarın akşam saat 19:30’da Karatay Gençlik Merkezi’nde yapacağımız 56. Konya Aşıklar Bayramı’na herkesi bekliyoruz” dediler.
Bu yıl “Aşık Veysel’e Vefa” temasıyla Karatay Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “56. Konya Aşıklar Bayramı”na katılan halk ozanı ve Aşıklar, Mevlana Meydanı, Kültür Park ve Karatay Belediyesi hizmet binası önünde de açık alan gösterisi gerçekleştirdi.
“56. Konya Aşıklar Bayramı”nın final programının yapılacağı Cuma günü de yine Aşıklar ve halk ozanları Hükümet Meydanı ve Gedavet Yolu’nda kısa süreli açık alan gösterisi yapacak. 56. Konya Aşıklar Bayramı’nın final programı ise Cuma akşamı saat 19:30’da Karatay Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Konya,Karatay Belediyesi
KAYNAK: BELEDİYE365
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
Polis Haftası kapsamında gönülleri fetheden Mustafa Şahin, dezavantajlı çocuklara hediyeler dağıtarak onların yüzünü güldürdü. Şefkatiyle tanınan Şahin, yine örnek bir davranış sergiledi.
Niğde Belediyesi, İlhanlı Mahallesi’nde Ramazan coşkusunu yaşatıyor! 17 Mart’ta Alyans Düğün Salonu’nda iftar, Rahman Camii’nde teravih ve Muhabbet Çadırı’nda keyifli sohbetler sizleri bekliyor.
Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve TÜGVA iş birliğiyle 7.500 öğrenciyi bir araya getiren dev iftar sofrası kurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Obeziteye karşı bilinçlenmek ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını artırmak için uzmanlar harekete geçti. Çalışanlara yönelik düzenlenen eğitimde, kilo kontrolü ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 12 Mart 2025’te Forever Düğün Salonu’nda mahalleliyle iftar açacak. İftar, teravih ve Muhabbet Çadırı’nda sıcak sohbetlerle Ramazan coşkusu yaşanacak.
HABER / ERCAN KUTLU - Emekli Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Arslan Özüduruk, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacıbayram Tombul’un onuruna düzenlenen iftarda, İstanbul’daki başarılı sendika çalışmaları için plaket takdim etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
Alanyanın Mahmutlar mahallesi KYK yurdunun bitişiğindeki kazan dairesinde çıkan yangı korkuttu.
Antalya'nın Alanya ilçesi Saray Mahallesi Keykubat Bulvarı üzerinde bir otelin inşaatında çıkan yangın büyük paniğe yol açtı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere Tire’nin tarih ve kültür mirasını anlattı. Etkinlik, kitapların imzalanması ve gençlerle interaktif sohbetlerle tamamlandı.
Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin’in hazırladığı "Afgan Kınalı Kuzular" kitabı, Çanakkale Zaferi etkinliklerinde Herat’ta tanıtıldı. Kitap, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak büyük ilgi gördü.
Alevilik ve Bektaşilik Çalışmaları Bilim Ödülleri, 15 Mart 2025’te AKM’de düzenlenen törenle sahiplerine verildi.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Erzincan’da kış mevsiminin vazgeçilmezi kestane, sokak tezgâhlarında pişmeye devam ediyor. Soğuk havaların başlamasıyla kestane satıcıları ocaklarını yakarak sıcak kestane keyfini vatandaşlara sunuyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Asaf İlter Hoca öncülüğünde Bahçekent’te çocuklar camiyle buluşuyor. Hediyeler, oyunlar ve manevi eğitimle dolu etkinlikler aileleri mutlu ediyor!
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.