• BIST 100

    10343,31%-2,86
  • DOLAR

    32,64% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2447,76% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3928,38% 0,00

ADALET BAKANI BOZDAĞ, DİYARBAKIR’DA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

ADALET BAKANI BOZDAĞ, DİYARBAKIR’DA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

SIYASET 22.03.2023 19:31:06 0
ADALET BAKANI BOZDAĞ, DİYARBAKIR’DA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

BOZDAĞ: ADRES DEĞİŞTİREN VATANDAŞLARIMIZI ASKI SÜRESİNDE SEÇMEN KAYITLARINI TAKİP ETMEYE DAVET EDİYORUM

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, vatandaşları askı listelerden seçmen kayıtlarını kontrol etmeye davet ederek, “Deprem nedeniyle adres değiştiren vatandaşlarımız ile değişik nedenlerle adres değiştirmiş her bir vatandaşımızı askı süresinde demokratik hakkını kullanmak, Türkiye’mizin geleceği hakkında sözünü söylemek üzere seçmen kayıtlarını takip etmeye bir kez daha davet ediyorum.” dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Diyarbakır Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya başkanlık etti. Ardından basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Bozdağ, depremzede vatandaşların adres değişikliği yaptığında herhangi bir hak kaybı yaşamayacaklarını vurguladı.

Bakan Bozdağ’ın konuşmasından bazı bölümler şu şekilde:

SEÇMENLERİN ASKI LİSTELERİ İLAN EDİLDİ

Son olarak 14 Mayıs 2023’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliği seçimlerinde vatandaşlarımızın oylarını kullanmaları, demokratik katılımın en üst düzeyde gerçekleşmesi ve ülkemizin geleceği hakkında ve gelecekteki yasama üyeleri ve yürütme organı hakkında demokratik hakkını kullanarak sözünü söylemesi, oyunu vermesi son derece kıymetlidir. Malum olduğu üzere deprem nedeniyle bazı vatandaşlarımızın ikametlerini değişik illere aktardığını bildiğimiz gibi öte yandan zaruret nedeniyle sosyal tesislerde, çadır kentlerde, konteyner kentlerde, diğer yerlerde adres değiştirerek şuanda ikameti olan çok sayıda vatandaşımız var. Yüksek Seçim Kurulu seçmenlerin askı listesini muhtarlıklarda ilan ettiği gibi kendi sitesinde de ilan etmiş durumdadır.

2 NİSAN SAAT 17.00’YE KADAR ADRES DEĞİŞİKLİĞİNİN BİLDİRİLEBİLİR

Vatandaşlarımız seçmen olup olmadıklarını öğrenebildikleri gibi seçmen bilgilerinde yanlışlık varsa bunları düzeltme imkanı da var. Ayrıca seçmen listelerinde ismi gözükmüyorsa seçmen olabilmek için gerekli kayıt işlemleri de yapma hakkı da bulunmaktadır. Ancak bunun bir süresi var. 2 Nisan saat 17.00’ye kadar adresi değişen veyahut da listelerde bilgileri eksik ya da yanlış olan vatandaşlarımızın ilgili nüfus müdürlüklerine ve seçim ile ilgili birimlere müracaat ederek bu kayıtlarını yaptırmaları son derece önemlidir.

VATANDAŞLARIMIZIN DEMOKRATİK HAKLARINI KULLANACAK ADIMLARI ATMALARINDA BÜYÜK FAYDA VAR

Özellikle deprem nedeniyle yer değiştiren ve adres değiştiren vatandaşlarımızın bu süre kısıtını da dikkate alarak müracaatını yapmalarında, seçmen onların haklarını demokratik haklarını kullanacak adımları atmalarında büyük fayda olduğunu bir kez daha ifade etmek isterim.  Sayın Cumhurbaşkanımız da Kabine Toplantısı sonrası açıkladı ve arkasından Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlandı. Seçmen olarak Adıyamanlı birinin Ankara'da ya da Diyarbakır'da oy kullanması Diyarbakırlı birinin de başka yerde oy kullanması deprem nedeniyle doğan hak sahipliğine herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.

SEÇİMDE OY KULLANMAK, DEPREMZEDELERİN HAK SAHİPLİĞİNİ YOK ETMEMEKTEDİR

Bazı vatandaşlarımız ben adres değiştirerek oy kullanırsam hak sahipliğim elimden gider, devletin sağladığı haklar ve imkanlardan yararlanamayabilirim diye düşünenler varsa böyle bir şey söz konusu değildir. Seçimde oy kullanmak, hak sahipliğini yok etmemektedir. Devletin vatandaşlarımıza sağlayacağı hak ve imkanlardan yararlanmalarına da kesinlikle engel olmamaktadır. Bunun aksini söyleyenlere lütfen itibar etmeyin. Siz deprem nedeniyle sahip olduğunuz haklar ne ise onlar devletimizin hükümetimizin yasalarımızın teminatı altındadır. Bunların hepsinden her bir vatandaşımız eksiksiz istifade edecek ve istifade ettirilecektir. Bunun dışındaki söylentiler gerçeği yansıtmamaktadır.

VATANDAŞLARIMIZI DEMOKRATİK HAKKINI KULLANMAYA DAVET EDİYORUM

Onun için ben bütün vatandaşlarımızı deprem nedeniyle adres değiştiren vatandaşlarımızla değişik nedenlerle adres değiştirmiş her bir vatandaşımızı bu askı süresinde demokratik hakkını kullanmak, Türkiye'mizin geleceği hakkında sözünü söylemek üzere seçmen kayıtlarını takip etmeye, kayıt olmaya, yenilemeye bir kez daha davet ediyorum.

ÇALIŞMALAR BÜYÜK BİR GAYRETLE SÜRDÜRÜLMÜŞTÜR

Bilindiği gibi 6 Şubat'ta yaşanan büyük deprem felaketinin üzerinden 45 gün gibi bir süre geçti. Bu süre içerisinde büyük acılara, büyük yıkımlara, milletimizin her birini gönülden yaralayan hadiselere birlikte şahit olduk. Allah'a şükürler olsun millet ve devlet iş birliğiyle millet ve devlet el ele vermek suretiyle depremden sonra enkazların kaldırılması, yaralı vatandaşlarımıza ulaşılması ya da vefat etmiş vatandaşlarımızın tespiti, ailelerine teslimi ve diğer çalışmalar büyük bir gayretle sürdürülmüştür. Ben bu vesileyle hem büyük deprem felaketin de hakkın rahmetine kavuşan her bir vatandaşımıza hem de arkasından yaşadığımız sel felaketinde vefat eden her bir insanımıza Allah’tan ayrı ayrı rahmet diliyorum. Yakınlarına ve aziz milletimize bir kez daha başsağlığı diliyorum, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Biliyoruz ki ölenleri geri getiremeyiz ama kalanların yaralarını sarmak, ihtiyaçları gidermek, enkazları kaldırmak, yıkılan binaları yeniden ve daha iyi bir şekilde ihya ve inşa etmek, insanımızın umudunu canlandırmak, gelecekte onlara daha iyi bir yaşam imkanı sunmak hepimizin elindedir.

DAHA İYİ YAŞAM İMKANI SUNACAĞIMIZDAN HİÇ KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN

Sayın Cumhurbaşkanımızın kamuoyuna açıkladığı ve taahhüt ettiği bir biçimde 1 yıl içerisinde yıkılan binaların daha iyilerini yaparak, yok olan yaşam alanlarının daha iyilerini vatandaşlarımızın hizmetine sunarak ve enkaz altında kalmış nice umutları yeniden diri hale getirerek gelecekte onlara daha iyi yaşam imkanı sunacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Zira Sayın Cumhurbaşkanımız daha öncede ifade ettiği gibi bir yandan Van depreminde, Tunceli depreminde, Bingöl depreminde, İzmir depreminde ve diğer bütün depremlerden sonra verilen sözleri süresi dolmadan yerine getirmiştir. Sözünü tutan, dediğini yapan ve yaptıran, enkazları kaldırdığı gibi vatandaşlarımıza daha iyi yaşam imkanı sunan bir icraatın bir tecrübenin içinden geliyor. Ne dediyse yaptı yaptırdı.

BÜYÜK BİR SEFERBERLİK DÖNEMİ OLACAKTIR

Şimdi de 1 yıl içerisinde gerek konutlar, gerek işyerleri, gerek alt yapı, gerek üst yapı bütün yıkılmışların ayağa kaldırılacağı büyük bir seferberlik dönemi olacaktır. O yüzden de seçimler öne alındı. Türkiye seçim riski ile veya seçimde ne olacak ne olmayacak tartışmalarıyla zaman kaybetmesin, yaraları daha iyi ve daha hızlı saralım, ülkemiz daha güçlü bir biçimde yoluna devam etsin diye bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız seçimlerin 14 Mayıs 2023’te yapılması kararını aldı ve seçimler inşallah 14 Mayıs 2023’te yenilenecektir. Hayırlı olsun milletimiz için, devletimiz için. Tabi bu süreçte aziz milletimize özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bir yandan kamu kurumlarımız, bakanlarımız, herkes seferber olurken öte yandan da her bir vatandaşımız gönlünce, gücünce, kararınca, bu mücadeleye katkı verdi. Kimisi parasıyla, kimisi alın teriyle, kimisi başka başka şekil ve suretlerde bu yaraların sarılması, enkazların kaldırılması, imar, inşaat süreçlerine destek oldular. Ayrıca evlerini açan, yuvalarını açan pek çok insanımız oldu. Bu süreçte gördük ki akrabalık hukukunun çok güçlü olması, vatandaşlarımızın depremden sonra barınma, iaşe ihtiyaçlarının karşılanmasında çok büyük bir katkı sağlamıştır. O yüzden akrabalık hukukunun ne kadar önemli olduğunu bu hadise bize bir kez daha göstermiştir.  Gerek Diyarbakır’da gerekse diğer bölgelerde bu akrabalık hukukundan kaynaklı desteğin de üst düzeyde olduğunu ifade etmek isterim. Gerek akraba olsun, gerek akraba olmasın bu süreçte yardım eden, emek veren, ter döken, dua eden her bir vatandaşımıza da huzurunuzda ayrı ayrı şükranlarımı iletmek isterim.

ENKAZLARIN KALDIRILMASI SÜRATLE DEVAM ETMEKTEDİR

Diyarbakır özelinde geldiğimiz de ise Diyarbakır’da hasar tespit çalışmaları hem merkezde, hem ilçelerde, hem de kırsalda tamamlanmıştır. Merkez de askıya da çıkmıştır. Vatandaşlarımız itirazlarını usulünce yapabilme imkanlarına da kavuşmuşlardır. Enkazların kaldırılması süratle devam etmektedir. Birkaç acil yıkılacak bina hariç acil yıkılacak binaların tamamının enkazı kaldırıldığı gibi yıkık binaların tamamının da enkazı kaldırılmıştır. Diyarbakır’da barınma sorunu şuanda hamdolsun yaşanmamaktadır. Kurulan dokuz çadır kenti tekleştirmek için büyük bir çadır kent kuruldu ve orada 1942 çadır vatandaşlarımızın hizmetinde olmak üzere tahsis edildi. Ancak gelinen noktada oradaki vatandaşlarımızı da sosyal tesislere, KYK yurtlarına yerleştirmiş durumdayız. Şuanda çadırlarda barınan herhangi vatandaşımız da Diyarbakır merkezimizde bulunmamaktadır. Tamamı KYK yurtlarında ya da misafirhanelerimizde, sosyal tesislerimizde barınmaktadır.  Ayrıca çadır kentimizde muhafaza edilmektedir. İhtiyaç halinde kullanılabilir. Öte yandan Diyarbakır’a konteyner kentte kurma çalışmaları devam ediyor. Bizim Diyarbakır’da ki ihtiyaç halinde kullanılabilecek ne kadar veya kaç adet konteynere ihtiyaç var ise o kadarını Diyarbakır’ımıza kazandıracağız. Şuan da ilk etapta 621 adet konteynerı planladık. O bizim ihtiyacımızı karşılıyor. Ama ihtiyaç halinde biz bunu yine de tamamlayacağız. Gerekirse binin de üzerine çıkacağız. Bu tabi vatandaşlarımızın talepleri ve ihtiyaçları ile doğru orantılı bir şekilde işleyecektir. Diyarbakır da biz bu konteyner kent ile ilgili de kurum, alt yapısı bitti. Şuan da konteynerlerimiz geldi. Kurulumları devam ediyor. Vatandaşlarımızın müracaatları dikkate alınarak konteynır talebi olan kardeşlerimiz de konteynerlere ayrıca yerleştirilecektir. Diyarbakır da bu açıdan da herhangi sıkıntı bulunmadığını buradan ifade etmek isterim.

BAKANLARIMIZ DEPREM BÖLGELERİNDE ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Bugün Değerli Bakanımız Adil Karaismailoğlu Adıyaman'da yaptığı çalışmalar ve diğer illerde sürdürdüğü çalışmalar yanında Diyarbakır’a da teşrif ettiler. Kendileriyle de buradaki çalışmaları burada Afet Koordinasyon Merkezindeki arkadaşlarımızla beraber değerlendirdik, katkılarını sundular. O yüzden Sayın Bakanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Hükümetimizin her bir bakanı ve birden fazla bazı yerlerde bakanlar depremin olduğu andan itibaren deprem bölgelerinde bu çalışmaları hem koordine ediyorlar hem de yakından takip ediyorlar. Adil Karaismailoğlu Bakanımıza da bugüne kadar verdiği emekten dolayı ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Sağ olsunlar ve sözü kendisine bırakıyorum.


Ankara,Adalet Bakanlığı
belediye365.com

Haber Kaynak : BELEDİYE365

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

YAZARLAR