• BIST 100

    10343,31%-2,86
  • DOLAR

    32,64% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2447,76% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3928,38% 0,00

ADALET BAKANI BOZDAĞ, DİYARBAKIR'DA DEPREMZEDELERLE İFTAR YAPTI

ADALET BAKANI BOZDAĞ, DİYARBAKIR'DA DEPREMZEDELERLE İFTAR YAPTI

SIYASET 1.04.2023 02:06:02 0
ADALET BAKANI BOZDAĞ, DİYARBAKIR

BOZDAĞ: DELİL TESPİTİ YAPILMADAN HİÇBİR ENKAZ KALDIRILMADI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Delil tespiti yapılmadan hiçbir enkazda kaldırılmadı. Bir yandan enkazlar kaldırılırken öbür yandan da bu enkazlar nedeniyle ihmal ve kusuru bulunanlar ile alakalı adli süreçler başladı ve soruşturmalar devam ediyor” dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Diyarbakır’da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda depremzedeler ile iftar yaptı. Bölgede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aktaran Bakan Bozdağ, depremzedelere daha iyi yaşam alanları sunmanın devletin boynunun borcu olduğunu ve bunun için çalıştıklarını kaydetti. Bozdağ, “Şundan herkes emin olmalıdır. Bu deprem nedeniyle binaların yıkılmasında eğer ihmali, kusuru olanlar varsa elbette onlar yargı önünde, adalet önünde hesap vereceklerdir” dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ’ın açıklamaları şu şekilde:

RAMAZAN’A HÜZÜNLÜ GİRDİK

Hepimiz inancımız gereği biliyoruz ki Ramazan-ı Şerif ayı, on bir ayın sultanı, Kur’an ayı, rahmet ayı, bereket ayı, mağfiret ayı. Dayanışmanın, birliğin ayıdır. Bu vesileyle Ramazan-ı Şerifinizi gönülden tebrik ediyorum. Rabbim cümlemize daha nice Ramazanlarda sevdiğiniz, saydığınız insanlar ile birlikte huzur ve sıhhat içerisinde Ramazanlara erişmeyi, bayramları görmeyi ve bayramlar yapmayı nasip etsin diye dua ediyorum. Bu sene Ramazan’a biraz hüzünle girdik. Bildiğiniz gibi 6 Şubat’ta Diyarbakır’ımızın da dahil olduğu pek çok ilimizde büyük bir deprem felaketi yaşadık. 50 binin üzerinde insanımızı kaybettik. Yine on binlerce insanımız yaralandı. Bu vesileyle bu büyük deprem felaketinde hakka uğurladığımız Diyarbakırlı hemşerilerimiz başta olmak üzere hayatını kaybetmiş her bir insanımıza Allah’tan ayrı ayrı rahmet diliyorum. Mekanları cennet, makamları Ali olsun diye dua ediyorum. Yaralı kardeşlerimize rabbim acil şifalar versin.

ARTIK YARALARI SARMA VAKTİDİR

Tabi depremin hemen akabinde devlet ve millet iş birliğine el ele vererek büyük bir dayanışma içerisinde enkazın altında olan canlarınıza, sevdiklerinize, saydıklarımıza, kardeşlerimize ulaşmak için büyük bir mücadele verildi. Pek çok kardeşimiz sağ ve salimen kurtarılırken bazıları da maalesef vefat ettiler. Gönlümüz arzu ederdi ki herkesi sağ ve salimen kurtaralım. Ama imkan olmadı, ben bu vesileyle tekrar rahmete giden her bir kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Geçen zaman içerisinde bir yandan enkaz altındaki vefat eden ve sıhhatli olan her bir insanımıza ulaştık. Diğer yandan enkazları kaldırdık. Şimdi artık yaraları sarma vaktidir.

İHTİYAÇLARI KARŞILAMAK HÜKÜMETİMİZİN ANA GÖREVİDİR

Biliyoruz ki ölenlerimizi geri getiremeyiz. Ancak onlar için dua edebiliriz. Ama kalanlarımız için çok şey yapabiliriz. Onun için geride kalan depremzede her bir insanımızın depreme dayanıklı daha güvenli, daha sağlam konutlarda barınmasını temin etmek onların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak hükümetimizin ana görevidir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde depremin yaşandığı her yerde ilk günden itibaren bakanlarımızın koordinasyonunda önemli çalışmalar yapıldı. Diyarbakırımız’da da biz bu çalışmaları yürüttük.  Şu anda Diyarbakır özelinde enkazı kaldırılmadık hiçbir yer, bina yok. İkincisi, kimliklendirilmesi ve eşlendirilmesi yapılmayan yaralı veya vefat etmiş hiçbir insanımız yok. Enkazlarla ilgili çalışmalar delil tespiti bakımından da tamamlandı. Delil tespiti yapılmadan hiçbir enkazda kaldırılmadı. Bir yandan enkazlar kaldırılırken öbür yandan da bu enkazlar nedeniyle ihmal ve kusuru bulunanlar ile alakalı adli süreçler başladı ve soruşturmalar devam ediyor.

İHMALİ, KUSURU OLANLAR YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER

Şundan herkes emin olmalıdır. Bu deprem nedeniyle binaların yıkılmasında eğer ihmali, kusuru olanlar varsa elbette onlar yargı önünde, adalet önünde hesap vereceklerdir. Bir yandan bu da devam etmektedir. Öte yandan depremzede kardeşlerimizin iaşesi, geçici olarak barındırılması konusunda da önemli adımlar attık. Diyarbakır’ımız da yaklaşık 200 bin kişiyi günlük olarak geçici barınma merkezlerinde barındırdık. Bunların bir kısmını çadırlarda, bir kısmını sosyal tesislerde, bir kısmını misafirhanelerde, bir kısmını kamu kurum ve kuruluşlarımıza ait yerlerde ve camilerde ilk dönemde barındırdık. Daha sonra hasar tespit çalışmaları bittikten sonra evleri hasarsız olan ya da hafif hasarlı olanlar evlerine geçtikçe biz çadırları boşalttık ve şu anda Kredi Yurtlar Kurumumuza ait yurtlarda barınan vatandaşlarımız var. Çadırda kalan kimse kalmadı. Hepsi yurtlarda daha iyi bir ortamda barındırılmakta ve iaşeleri karşılanmaktadır yaklaşık  .

DİYARBAKIRIMIZ’DA 27 BİN BAĞIMSIZ KONUT YAPACAĞIZ

Diyarbakırımıza şu an da bir konteyner kentte kuruyoruz. Kurma çalışmaları devam ediyor. 200’ün üzerinde konteyneri şuanda kurmuş durumdayız. Yakında konteyner kent müracaatında bulunan her bir insanımıza da konteyner verme sürecini başlatacağız. Biraz yağmurlar nedeniyle yavaşladı ama kısa süre içinde vatandaşlarımızın barınmasına burayı da açacağımızı ifade etmek isterim. Ayrıca Diyarbakırımız’da yaklaşık  27 bin bağımsız konut yapacağız. Adete Diyarbakır’da yeni bir şehir kuruyoruz, yeni bir kent kuruyoruz. Yeri tespit edildi. Yakında inşallah Cumhurbaşkanımızın temel atma törenleri kapsamında Diyarbakır’da ihalesi yapılan bazı konutların temelini de Diyarbakır’da atacağız. Yarın biz de yerinde bir gidip temel atma çalışmaları sürüyor. O temel kazıları ne aşamadadır yerinde görelim.

BİR YIL İÇİNDE KONUTLARINIZI YAPACAĞIZ VE TESLİM EDECEĞİZ

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendi aziz milletimize ve depremzede her bir insanımıza şunu taahhüt etti: ‘Bir yıl içinde konutlarınızı yapacağız ve teslim edeceğiz.’ Biz bunu söylerken geçmişte yaptığımız konutları referans gösterdik. Van depreminden sonra, Bingöl depreminden sonra, Malatya depreminden, Elazığ, İzmir depremlerinden sonra vatandaşlarımıza ne söz verdiysek süresinde bazılarını da süresinden önce yerine getirdik. İnşallah Diyarbakır'da, Diyarbakırlılara ve deprem bölgelerinde diğer insanlarımıza verdiğimiz taahhüdü de bir yıl içinde yerine getireceğiz. Seçimin o yüzden öne aldık. Yani Türkiye'de belirsizlik olmasın. Vatandaşlarımız bizim evlerimiz ne zaman yapılacak, nasıl olacak, seçim oldu, şu oldu, bu oldu derdiyle fazla uğraşmasın hemen yetki aldıktan sonra daha güçlü bir biçimde biz işe aynı hızla ve daha güçlü bir şekilde devam edelim diye seçimi öne aldık.

DERDİMİZ YARALARI SARIP, KALICI KONUTLARI KISA SÜREDE BİTİRMEK 

Derdimiz yaraları hızla sarmak. Derdimiz kalıcı daha iyi konutlara, vatandaşlarımızı en kısa sürede kavuşturmaktır. Bize inanın, bize güvenin. Dün yaptık, şimdi de yapıyoruz. Allah vermesin ileride böyle olduğunda yine daha iyisini yaparız, yapmaya devam ederiz. İnşallah Diyarbakır'ımızda yeni konutlarla, yeni bir şehir ortaya çıkacak. Kültür ve medeniyetine Diyarbakır'ın uygun, çevre şartları uygun, ibadethaneleriyle yani camileriyle, eğitim tesisleriyle, sağlık tesisleriyle, spor tesisleriyle, parklarıyla, ticari alanlarıyla, çarşılarıyla, müteşekkil Diyarbakır'ımızda yeni bir kent kuruyoruz. Diyarbakır’ımıza, Diyarbakırlı hemşehrilerimize, hak sahiplerine şimdiden hayırlı uğurlu olsun diliyorum.

DAHA İYİ BİR YAŞAM ALANINI SUNMAK BİZİM BOYNUMUZUN BORCUDUR

İnşallah evlere taşınırken de vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak eşyaları alabilmek için de onlara ayrıca maddi destekte bulunacağız ve kendi eşyalarını daha iyi şekilde alma imkanları bulacak. Daha iyi bir yaşam alanını onlara sunmak bizim boynumuzun borcudur. Bizim en önemli vazifemizdir. Ben şimdiden bu konutların da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Biz bugüne kadar ne dediysek yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız ne dediyse yaptı. Onun için hep söylüyorum bir kez daha söylemekte fayda görüyorum. Yaparsa Recep Tayyip Erdoğan yapar. Yaparsa onun liderliğindeki AK Parti yapar ve bugüne kadar hep böyle oldu. Allah izin verir, siz duanızı, desteğinizi bizim arkamızdan eksik etmezseniz biz koşar adımla yola devam edeceğiz. Tekrar Ramazanınızı tebrik ediyorum. Kadir Gecenizi ve idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı'nızı tebrik ediyorum. Ayrıca bu muhteşem iftarı düzenleyen Vakıflar Genel Müdürlüğü’müzün Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’ne ve katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla Allah'a emanet ediyorum.


Ankara,Adalet Bakanlığı
belediye365.com

Haber Kaynak : BELEDİYE365

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

YAZARLAR