ARPAÇSAKARLAR’IN KURTULUŞ GÜNÜ, COŞKUYA DÖNÜŞTÜ
“TOROSLAR’IN GELENEKSEL RAMAZAN ETKİNLİKLERİNDE, MİLLİ DUYGULAR DORUKLARDA”
Toroslar’da Ramazan ayının vazgeçilmezi olan iftar sofralarının manevi atmosferi, Arpaçsakarlar’ın Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 103’üncü yıl dönümünde ikiye katlandı.
Programda, coşkuyla marşlar söylendi, milli duygular doruklara çıktı.
Her yaştan insanı buluşturan Toroslar Belediyesinin mahalle iftarları ve geleneksel Ramazan Etkinlikleri, birlik, beraberlik içinde coşkuyla geçiyor.
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, her gün farklı bir mahallede hemşehrileriyle gönül sofralarında buluşuyor. Çeşit çeşit yemeklerin yer aldığı bereketli sofraları mahallelere taşıyan belediyenin bu etkinliğiyle binlerce kişi aynı sofrada orucunu açmanın hazzını yaşıyor.
Depremzede vatandaşların da katıldığı iftar programları, Ramazan’ın kültürel zenginliğini teneffüs etmek isteyenlerin ortak adresi oldu.
Çocuklar, Tasavvuf müziği ile renklenen iftar sonrasında başlayan Hacivat-Karagöz, sihirbaz gösterisi ve İbiş’e kadar birçok etkinliğin yer aldığı Ramazan Panayırında ise doyasıya eğleniyor.
Pamuk şeker ve patlamış mısır ikramının da bulunulduğu panayırda Başkan Yılmaz, çocukların mutluluğuna ortak oluyor.
“BİNLERCE KİŞİ AYNI SOFRADA BULUŞUYOR”
O eski Ramazanlar’ı yeniden getiren etkinlikte Toroslar’daki birliğin ve beraberliğin en güzel örnekleri yaşatılıyor.
Ramazan ayının 12’nci iftar programı ise Arpaçsakarlar Mahallesi’nde düzenlendi.
Arpaçsakarlar’ın Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 103’üncü yıl dönümünde Kuvayi Milliye ruhu ile kenetlenerek birlik ve beraberliğin en güzel fotoğraf karesinin verildiği iftar programı, Arpaçsakarlar Cumhuriyet Alanı’nda yapıldı.
İftar masalarını tek tek gezerek hemşehrilerinin Ramazan ayını tebrik eden Başkan Yılmaz, 7’den 70’e herkese katılımlarından dolayı teşekkür etti.
“DEVLET, MİLLET EL ELE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
3 Nisan Arpaçsakarlar’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 103’üncü yıl dönümünü kutlayan Başkan Yılmaz, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu belirterek; “Ramazan’ın güzelliklerini hep beraber yaşamak üzere her sene olduğu gibi bu yıl da soframızı her gün farklı bir mahallemizde kuruyoruz. Allah tutulan oruçları, yapılan ibadetleri kabul eylesin. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun” dedi.
“3 Ocak Mersinimizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun yıl dönümünün yanı sıra merkezden farklı kurtuluş günü olan iki yer var” diyen Başkan Yılmaz; “Arslanköy ve Arpaçsakarlar. Kuvayi Milliye hareketinde ve Kurtuluş Savaşı’nda çok önemli bir görev almıştır. Bu mücadelenin önemli isimlerinden Fikri Mutlu, Osman Muzaffer Koçaşoğlu, Yanparlı Hüseyin ve bu kahramanların silah arkadaşları, vatan, devlet millet için mücadele etmişlerdir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” diye konuştu.
“ARAMIZDAKİ DAYANIŞMA GÜCÜ ÖNEMLİ”
Başkan Yılmaz, 6 Şubat’ta yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan deprem felaketinin ardından devlet millet el ele yaraların sarılması için mücadele edildiğine dikkat çekerek; “Bir deprem felaket yaşadık. Bu depremde, devletimiz milletimiz elinde ne varsa bir milli mücadele varmış gibi her şeyini ortaya koydu. O günden bugüne depremzede kardeşlerimizin yanında olduk. Hem deprem bölgesinde hem de ilçemizde misafir ettiğimiz depremzedelere elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince hizmet etmeye çalıştık ve çalışıyoruz. Sizlerin büyüklüğü, aramızdaki dayanışma ruhu önemli. Allah herkesten razı olsun. Büyük acılarda ve mutluluklarda toplumların verdikleri mücadele, gösterdikleri dayanışma gücü büyük önem arz ediyor. Hiçbir gücün sırtımızı yere getiremeyeceğini birliğimiz ve beraberliğimiz daim oldukça yaşadık ve gördük çok şükür. Geleneksel hale getirdiğimiz iftar programlarımızla Ramazan’ın güzelliğini hem sofralarımızda yaşayalım, hem de çocuklarımız, geleneksel Ramazan eğlencelerini yaşasınlar hissetsinler ve gelecek kuşaklara aktarsınlar istedik” diye konuştu.
Mahalle Muhtarları da mahallelerinde yapılan iftar programları dolayısıyla Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür etti.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
HABER / MEHMET ÜNAL / ADOM AJANS- Toplu taşımacılık sektörünün dünyadaki en önemli aktörleri, Adana’da düzenlenen özel bir toplantıda buluştu.
HABER / HACI ALİ YILMAZ / ADOM AJANS - Kombiler, artık günlük yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası. Ancak bu cihazları doğru ve verimli kullanmak, hem enerji tüketimini azaltıyor hem de faturaları düşürüyor.
Yozgat Bozok Üniversitesi’nde düzenlenen atölye çalışmasında gençler, iş planı hazırlayarak Yozgat’a özgü girişimcilik potansiyelini keşfetti.
Pazaryeri’nde Kaymakam Ahmed Tayyib Kahraman ve Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Pazaryeri Anaokulu’nu ziyaret ederek minik öğrencilerle buluştu, eğitim ve okul durumu hakkında bilgi aldı.
Geçersiz Sertifikalar, Hayali Eğitimler, Ruhsal İstismar: Zuhal Atasoy Dalman’a Acil Müdahale Çağrısı!
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanlığı, organize suç örgütlerine yönelik 4 ayrı ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi.
Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu, terörle mücadelede yeni bir sayfa açılması için kritik bir açıklama yaptı. 40 yılı aşkın terör sarmalının son bulması için tüm kesimleri işbirliğine davet etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Anadolu’nun sessiz çığlığını satırlarına taşıyan yazar Aydın Benli, derin anlatımı ve unutulmaz karakterleriyle çağdaş Türk edebiyatında iz bırakmaya devam ediyor.
Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), bu hafta unutulmaz bir müzik ziyafetine hazırlanıyor.
Öğrencilikten öğretmenliğe bir yürek yolculuğu… Saniye Gökoğuz’un ilk romanı Penceremde Kar Çiçeği raflara çıkmadan merak uyandırdı.
Bursa’nın İznik ilçesinde, tasavvuf dünyasının önemli isimlerinden Eşrefoğlu Abdullah Rumi, vefatının 556. yılında anlamlı bir programla anılacak.
İzmir Avaz Araştırma ve Strateji Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Küresel İklim Değişikliği ve Türkiye’ye Etkileri” konulu konferansta, Ziraat Yüksek Mühendisi Uğur Şimdi önemli değerlendirmelerde bulundu.
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Bahçekent’te açılan Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi, %40 indirimli kampanyası ve lezzet dolu menüsüyle çiğköfte severlerin yeni gözdesi oldu. Tostlarıyla da fark yaratıyor!
Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.