ORDU (IGFA) - Hayvanciligin daha modern yapilmasinin saglanmasi ve binlerce kisiye istihdam olusturmasi hedeflenen projenin detaylari belli oldu. Ordu Valiligi, Ordu Büyüksehir Belediyesi, Mesudiye Belediyesi, Ordu Ticaret ve Sanayi Odasi (OTSO), Ordu Ticaret Borsasi (OTB) is birliginde Mesudiye ilçesinde hayata geçecek olan çalismada hayvanciligin tüm detaylari ayni alanda bulunacak. Buna göre hayvan barinaklari, et entegre tesisi, hayvan hastanesi, biyogaz tesisi, gübre fabrikasi, yem fabrikasi gibi tesisleri ile yetistiricilikten bakima, et ve et ürünleri üretimden pazarlamaya kadar büyükbas hayvancilikta her asama Ordu Tarima Dayali Ihtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nde birlesecek.
100 ADET BESI ISLETME TESISI KURULACAK
Ordu Mesudiye Tarima Dayali Ihtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde 100 adet Besi Isletmesi kurulacak. Besi isletmeleri en az 50 bas kapasitede olacak sekilde organize edilecek ve öncelikli olarak bölgede yasayan vatandaslarin talepleri dogrultusunda hayvancilik isletmeleri kurulacak.
YILLIK 7 BIN TON ET ÜRETIMI GERÇEKLESECEK
TDIOSB ’nin en önemli ihtiyaçlari arasinda olan Et Entegre Tesisi ve Mezbaha Tesisi ile yillik 7.000 ton et ve et ürünleri üretimi gerçeklesecek. Etin üretiminden islenmesine, yan ürünlerinin degerlendirilmesinden, paketlenmesine ve soguk zincirde korunmasina kadar her türlü asama kolaylikla sürdürülebilecek. Ordu, sanayi isletmeleriyle kendi markasinda et ve et ürünlerini piyasaya sunacagi, pazarlayacagi bir üretim merkezine dönüsecek.
BÖLGEDE YETISTIRILEN TAHILLARA ALIM GARANTISI SAGLAYACAK
TDIOSB bünyesinde kurulacak olan Yem Fabrikasi hem yem yapiminda kullanilan bugday, arpa, yulaf, misir, ayçiçegi gibi bölgede üretilen tahillara alim garantisi saglayacak. Hayvancilik ile istigal eden üreticilerin besi yemine ulasmasi noktasinda kolaylik saglayacak.
ELEKTRIK KESINTILERININ ÖNÜNE GEÇILECEK
Mesudiye Tarima Dayali Ihtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulacagi bölgeye 7.500 kW enerji nakli de saglanacak. Böylelikle hem TDIOSB ’nin ihtiyaci olan enerji karsilanirken hem de bölgenin de en önemli sorunlarindan olan elektrik kesintilerinin önüne geçilecek.
BÖLGE HALKI DAHA UCUZA ELEKTRIK TÜKETECEK
Ayrica TDIOSB bünyesinde kurulacak Biyogaz Tesisi ve bu tesis ile baglantili olarak kurulacak Gübre Fabrikasi bölgede önemli bir istihdami beraberinde getirirken; yöre halkinin daha ucuza enerji ve tarimsal amaçla gübre kullanmasini saglayacak.
IÇME SUYU PROBLEMI ÇÖZÜLECEK
Proje ile birlikte Melet Irmagi’ndan saniyede 29 litre, günlük ise 1.5 milyon litre suyun nakli Güzle bölgesine ulastirilacak. Bu kapasite ihtiyaçlar dogrultusunda saniyede 45 litreye kadar çikartilabilecek ve bölgenin en önemli problemlerinden olan su ihtiyaci sorunu giderilecek. Böylelikle Güzle Bölgesinin içme suyu problemi ortadan kaldirilirken tarimsal sulama amaciyla kullanacagi suyun da tedariki saglanmis olacak.
PROJEYLE ORDU, BESI SIGIRCILIGININ MERKEZI OLACAK
Projenin hayata geçmesiyle birlikte, Ordu Ili besi sigirciligi konusunda bir merkez haline gelecek. Hayvancilik sektörünün en büyük girdisi olan yem ve yem bitkileri üretimi gelisim gösterecek. Kurulacak olan sanayi tesisleri sayesinde et ve et ürünleri islenerek katma degerli üretim yapilacak. Besi sigirciligi yapan isletmelerin nitelikli tarim modelleri ile yapacagi yetistiricilik faaliyetlerinde canli hayvanlarin et verimi arttirilacak. Böylelikle modern hayvancilik uygulamalarinin gelismesi saglanacak.
1500 KISIYE ISTIHDAM SAGLANACAK
Sektörün hem yetistirici hem de sanayisinde kalifiye personel istihdami dogrudan artacak. Ortak makine ve ekipman parki kurulmasi, yem hazirlama tesisi kurulmasi ile isletmelerin üretim ve yatirim maliyetleri azalacak. 500 kisiye direkt dolayli olarak ise 1500 kisiye istihdam saglanacak.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.