Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ile birlikte, açılış için son aşamaya getirilen Kayseri Büyükşehir Belediyesi Halit Özkaya Kütüphanesi’ni inceledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ‘Okuyan ve okutan şehir’ anlayışıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever işbirliği ile Hacılar ilçesinde hayata geçirilecek olan Halit Özkaya Kütüphanesi’nde incelemelerde bulundu.
Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ile birlikte kütüphane kartı ile kütüphaneye giriş yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, burada sessiz çalışma alanı ve bilgisayar odasının olduğu bölümleri gezdi, kitaplıklarda bulunan kitapları inceledi.
Başkan Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada, hayırsever Özkaya ailesini tebrik ederek, “Halit ağabeyi rahmetle anarken Özkaya ailesini tebrik ediyorum. Halit ağabey ile yıllarca birlikte çalıştım. Okumayı, okutmayı ve eğitimi ve gelişmeyi inovasyon dediğimiz yenilikçi anlayışı her zaman seven ve takdir eden ve bu konuda da Ar-Ge kültürü ile hiçbir zaman katkı sağlamaktan çekinmeyen bir yaklaşım sağlardı. Kayserili hemşehrilerimiz tabi hayırseverlikte yarışırken, Hacılarlı hemşehrilerimize ayrı bir sayfa açıyoruz. Adeta hem yarışılıyor, hem de kütüphaneyi de çeşitleme bağlamında söylüyorum, hayırda çeşit açısından sınır tanımıyorlar” diye konuştu.
Büyükkılıç, gençlerin girdikten sonra çıkmak istemeyeceğini söylediği kütüphane hakkında şu bilgileri verdi:
“Böyle bir eseri, bu şirin ve gerçekten Kayseri’mizin gururu olan ilçemize kazandırmanın da onurunu taşıyoruz ve hep beraber kendisine Allah’tan rahmet dilerken, kıymetli ailesine teşekkür ediyoruz. Elbette bu kütüphane değerli başkanımızın vurguladığı gibi fiziki özellikleri yanında 25 bin tane kitabı, 22 bin tane sesli dijital kitabı, 3 bin tane de sesli kitabı bağrında barındıran gerek sessiz ortamda, gerek sesli ortamda değişik özelliklerle çalışılacak nitelikleri taşıyan aynı zamanda çayı çorbası, fotokopisi, interneti ücretsiz olan aynı zamanda çıktılarla ilgili her zaman gerekli desteğin verildiği nezih ve güvenli bir ortamda yavrularımızın kendilerini geliştireceği, eğiteceği ve adeta kitaplarla kitap kurdu olacağı, girince de çıkmak istemeyeceği bir ortam. Her türlü imkân var, pırıl pırıl ve güvenli bir ortam.”
Kütüphanenin Hacılar ilçesine yakıştığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Hayırseverimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizlerle her zaman uyumlu ve yaptığı işlerle gönüllerde yer eden yaklaşım sergileyen Hacılarımızın kıymetli belediye başkanı Bilal kardeşimize ve ekibine de emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
KAYSERİ’YE ON NUMARA YAKIŞTI
Müzik Okulu ve Çocuk Kütüphanesi projesinin de tamamlandığına değinen Başkan Büyükkılıç, “Kayseri Büyükşehir Belediyemizin tecrübeli ekibi burayı hayata geçirmek suretiyle aslında 11’inci sıraya oturacaktı, 10’uncu sırayı kaptı. 11’inci sırada çocuk kütüphanemiz, Kayseri’mize on numara yakıştı. Hakikaten dört dörtlük açılışa hazır hale geldi. İnşallah önümüzdeki hafta uygun bir günde yavrularımızın hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.
Büyükkılıç, deprem bölgelerine desteklerinden dolayı da Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ve onun şahsında Hacılarlılara da teşekkür ederek, şunları söyledi:
“Son süreçte deprem döneminde de gerek hayırsever Hacılarlı hemşehrilerimize, gerekse belediyemizin kendi ölçeğinin üstündeki gayretleriyle gerek Kahramanmaraş’ımızda ve ilçelerinde, gerekse diğer illerin hepsinde taleplerin hepsine hayır demeden derhal demek suretiyle katkı sağladılar. Bu vesileyle sizlerin şahsında tüm Hacılarlı hemşehrilerimizden Allah razı olsun diyorum.”
Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ise, hayırsever ve belediye iş birliği kapsamında hayata geçirilen kütüphanede sona gelindiğini belirterek, önümüzdeki hafta sonu itibariyle öğrencilere ve gençlere kullanıma hazır hale geleceğini söyledi.
“BÜYÜKŞEHİR’İMİZİN 10’UNCU KÜTÜPHANESİ”
İşletmesi ve kitap desteğinin tamamen Büyükşehir Belediyesi’ne ait olacağını ve bundan sonra işletmesi profesyonel katkılarıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını vurgulayan Özdoğan, “Son rötuşları, son incelemeleri de kıymetli belediye başkanımız Memduh Başkanımızla birlikte tamamladık. Yaklaşık bin 200 metrekareden bahsediyoruz. İlçemize hayırlı olsun. İşletme ve kitap destekleri için de kazandırdıklarından dolayı kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Büyükşehir’imizin 10’uncu kütüphanesi. İlçemizin de nezih ve modern kütüphanesi de tüm Kayseri’mize sadece hacılarımıza kazandırmış olduğu değil, hayırsever Özkaya ailesine teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diliyorum” ifadelerinde bulundu.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Halit Özkaya Kütüphanesi’nde 25 bin basılı kitap, 22 bin e-kitap, 3 bin sesli kitap ve 100 süreli yayın bulunacak. Kütüphane, 450 kişi kapasiteli, bilgisayar bölümü, sesli ve sessiz çalışma alanı, çocuk kitaplığı bölümü, kafeterya, gençlere yönelik grup çalışma odası, ücretsiz internet hizmetleri ile Kayseri halkına hizmet verecek.
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.
ANALİZ HABER | ERCAN KUTLU - Gece herkes uyurken birileri ayakta. Alkışlanmayan ama hayatı ayakta tutan güvenlik görevlilerinin görünmeyen emeğine yakından bakıyoruz.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.
Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.
Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.
ANALİZ | Medya90 - Toplumda “otizmli çocuklarda problem davranış” diye yanlış adlandırılan tepkiler aslında bir kriz alarmıdır. Bu yazı, davranışı anlamaya odaklanan yeni bakışı inceliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.