Kayseri, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkımın yaşandığı kentlerden gelen depremzedelere kucak açmaya devam ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da depremzedeleri yalnız bırakmıyor.
Başkan Büyükkılıç, Vali Vekili Şenol Esmer ile birlikte Kayseri’de misafir edilen depremzede vatandaşlarla bir ve beraber olmak adına sosyal sorumluluk projesi kapsamında Nobel Şirketler Grubu tarafından düzenlenen İftar Programı’na katılarak, onlarla birlikte iftarını açtı.
Tek tek masaları dolaşıp, depremzedelerle sohbet eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, iftar programında yaptığı konuşmada, “Varsa sorunlarımız dertleşeceğimiz, bu şehirde 50 bin civarında misafirimiz olarak bulunan siz kardeşlerimizi bizlerle bir araya getirdikleri için teşekkür ediyorum” dedi.
“YÜREĞİMİZ ORADA ÇARPTI”
Depremin ilk dakikalarından itibaren yüreklerinin deprem bölgesinde çarptığını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Kahramanmaraş’ımızın hemen yanı başımızda olması, sınır şehrimiz olması vesilesiyle, depremin ilk dakikalarından beri yüreğimiz orada çarptı. Başta valimiz görevlendirildi. Biz de genel sekreter yardımcımızı göndermek suretiyle süreci takip etmeye ve orayla sürekli irtibat halinde olmaya özen gösterdik. Ne gerekiyorsa hepsini temin etme yolunda gayretler gösterdik” diye konuştu.
Büyükkılıç, depremden etkilenen tüm illere yardım ve destek seferberliği başlattıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Adıyaman’ımıza, Malatya’mıza, Kahramanmaraş’ımıza ilçelerle, Hatay’ımıza, Gaziantep’imize, Diyarbakır’ımıza, Şanlıurfa’mıza, Adana’mıza, Elazığ’ımız da dahil, Valiliğimizin, AFAD’ımızın organizasyonuyla bizlerin adeta seferber olduğu süreç ile el ele gönül gönüle vermek suretiyle imkânlarımızı seferber ettik ve o bölgeye yağdırdık. Çok şükür Kayseri’mizin hayırseverliği, Kayseri’mizin insanlarının yardımseverliği her yerde moralimizi yükselten adeta olumlu paylaşımlarla Kayseri’den söz ettiren yaklaşım ile bizleri tabi ki sevdirmiştir. Ama acı büyüktü. Bunun farkındaydık. Ama asrın felaketiydi, bunu gördük.”
“TEK VÜCUT OLDUK”
6 Şubat depremlerinin hemen ardından kamu kurum ve kuruluşları ile deprem bölgelerinde olduklarını kaydeden Büyükkılıç, “Elimizden gelenleri esirgemedik. Mazlum insanların sesi olan Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde tüm kurum ve kuruluşlarıyla ilk andan itibaren oralarda yer aldık. Şimdi de toparlanma sürecindeyiz. Artık yaralarımızı sarmaya, birbirimizle kenetlenmeye, üzerimize ne düşüyorsa onu yapmaya her zaman hazır olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Bu anlayış içerisinde Kayseri’mizde misafir ettiğimiz siz kardeşlerimiz, on binin üzerinde yavrumuz, 16 bin civarında sağlık alanında hizmet verdiğimiz kardeşlerimiz dâhil olmak üzere tek vücut olduk ve valiliğimizin önderliğinde kurum ve kuruluşlarımızla sizinle birlikte olduk” ifadelerini kullandı.
Başkan Büyükkılıç, depremlerden etkilenen Kayseri’de de sosyal tesislerle ve Büyükşehir’in diğer imkânlarıyla Kayserililere hizmet ettiklerini hatırlattı.
“DUALARINIZI BEKLİYORUZ, DUALARIMIZ SİZLERLE DİYORUZ”
Konuşmasında ‘Bizim yegâne ilacımız, bu milletin kendisi, birliğimiz beraberliğimiz, ay yıldızlı Türk bayrağımız, vatanımız, milletimiz, devletimiz, olmazsa olmazımız’ diyen Büyükkılıç sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz sizlerin her zaman yanında acınızı yüreğimizde hisseden kardeşleriniziz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve 16 ilçe belediyesi adeta imkânlarının üzerinde seferberlik ilan edercesine her türlü desteği verdi. Hemen yanı başımızdaki Sarız’ımız, Göksun’umuzun dibinde, inanır mısınız ‘durum nedir’ diye sorduğumda daha ilk saatlerde, ‘Başkanım Göksun’umuzda, Afşin’imizde, Elbistan’ımızda sıkıntı çok’ diye bize ilk haber verenlerden oldular. Yani küçücük bir ilçemiz bile gücünün üstünde seferberlik ilan etti, kendi imkânlarını seferber etti. Hemen yanı başında Pınarbaşı’mız. Malatya’mızdan, Maraş’ımızdan, ya da doğu tarafından, o bölgelerden gelen tüm, gerek bu imkânları oraya seferber ederek, koşuşturanlara, gerekse o taraftan gelen kardeşlerimize adeta hizmet etmek için bir kavşak noktasında seferber oldu. Bunlar anlatmakla bitirilmez. Elbette yara büyüktü, elbette sıkıntı büyüktü ama yine bunu aşacak olan sizlerin metaneti ve sizlerin elbette ki birlik, beraberlik anlayışı içerisindeki yaklaşımıdır. Dualarınızı bekliyoruz, dualarımız sizlerle diyoruz.”
Vali Vekili Şenol Esmer de Başkan Büyükkılıç’a emeklerinden dolayı teşekkür ederek, “Büyükşehir Belediye başkanımız, oda başkanlarımız, yerel yönetimdeki diğer ilçe belediye başkanlarımızla birlikte gerçekten çok güzel bir organizasyonla, gönül rahatlığıyla ilimiz adına bütün emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
İftar programına ev sahipliği yapan Nobel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik de Büyükkılıç’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.
HACILAR’DA TERAVİH SONRASI İLÇE SAKİNLERİYLE KUCAKLAŞTI
Öte yandan Başkan Büyükkılıç, teravih namazını Hacılar ilçesinde Camikebir Camii’nde kılarken, Büyükşehir Belediyesi tarafından namaz sonrasında vatandaşlara tatlı ikram edildi.
Büyükkılıç, namaz sonrası Millet Kıraathanesi’nde vatandaşla buluşarak kıraathanede oturan gençlerle çay eşliğinde sohbet etti.
Gençler başta olmak üzere ilçe sakinlerinin sıcak ve samimi ilgisi ile karşılaşan Başkan Büyükkılıç, “Hacılar Camikebir Camii’nde teravih namazımızı eda edip, Millet Kıraathanesindeki hemşehrilerimizi ve gençlerimizi ziyaret ettik. Bizlere gönüllerini açan Hacılarlı kadirşinas hemşehrilerimizin Ramazan-ı Şerif’lerini canı gönülden tebrik ederim” dedi.
HABER / NADİR ÇOMAK - Uganda’nın kırmızı topraklarında yeşeren umut, iki Afrika Arslanının öncülüğünde insanlığa ilham veriyor.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
HABER / ERCAN KUTLU - Her şeyin sahtesinin kol gezdiği bir dönemde, Natureltad yalnızca 10 üründe %100 kalite ve %99.63 memnuniyetle öne çıkıyor. Temiz lokma arayanların adresi.
En popüler kız ve erkek bebek isimleri, anlamları, dini ve modern seçeneklerle bir arada. İsmini bul, anlamını öğren, doğru kararı ver!
Kedi sahiplenmek isteyenler dikkat! Tüy dökmeden tuvalet alışkanlığına kadar tüm gerçekleri açıklıyoruz: İşte sizi şaşırtacak 25 madde…
Milyonlarca kişi bu haklardan habersiz yaşıyor. E-Devlet’te birkaç tıklamayla öğrenilebilecek devlet yardımları haberimizde…
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent Cadde Go Kart, pist heyecanının ötesinde gençler ve aileler için bir yaşam alanına dönüşüyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
Buca Belediyesi, Uluslararası Uyuşturucu ile Mücadele Günü’nde toplumun ortak sesini yansıtan farkındalık paneli düzenledi. Uzmanlar, bağımlılıkla mücadelede toplumsal dayanışmanın önemini vurguladı.
İnternetten alışveriş yaparken 3D Secure kapalıysa, kart bilgileriniz dolandırıcıların eline geçebilir. Güvende misiniz? Bu hayati bilgileri mutlaka okuyun ve sevdiklerinizle paylaşın!
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
İmran Salkan, Balkan ezgileriyle yoğurduğu yeni türküsü “Bulut Gelir Seher İle” ile dinleyicisini duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.
MEDYA90 - İzmirli gazeteci Yunus Karakaya’nın hayatı, yönetmen Okan Canbolat tarafından dijital platformlara taşınıyor.
Birlik Beraberlik Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Diş, 55 ilde 180 ilçeyi kapsayan faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı. “Bir Damlaydık, Okyanus Olduk” sözüyle gönüllere dokunan çalışmalarını anlattı.
İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Öğretmen Akademileri kapanış töreni, eğitimcilerin kültürel, meslekî ve duygusal gelişimine vurgu yapan anlamlı mesajlarla tamamlandı.
Nusret Tarar’ın “Vedalar Yarım Kaldı” adlı son eseri hem yüreklere dokunuyor hem de tüm geliriyle Gazze’ye umut oluyor. Kitap, gerçek yaşamdan kesitlerle Anadolu’nun sessiz çığlıklarını dile getiriyor.
Yorgunluk, baş ağrısı, mide yanması, saç dökülmesi… Tüm bu belirtiler ne anlama geliyor olabilir?
Yaşlanmak kader değil! Doğru beslenme, düzenli uyku ve stres kontrolüyle yılları geri çevirmek mümkün. İşte uzman görüşlerine dayalı, herkesin uygulayabileceği etkili yöntemler!
Gece içilen bir bardak su yaşlı bir vatandaşın hayatına mal oldu. Uzmanlar, yaşlıların su içerken bile dikkatli olması gerektiğini vurguluyor. Boğulma, düşme kadar ölümcül olabilir!
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Bahçekent’te açılan Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi, %40 indirimli kampanyası ve lezzet dolu menüsüyle çiğköfte severlerin yeni gözdesi oldu. Tostlarıyla da fark yaratıyor!
Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.