BELEDİYE MECLİSİ 3 NİSAN'DA TOPLANIYOR
Belediye Meclisi, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 20. Maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 6. maddesi hükümleri gereğince 03 Nisan 2023 Pazartesi günü saat 17.00 de Belediye Meclis Salonunda toplanacaktır.
Toplantıya ait gündem aşağıya çıkartılmıştır.
İlan olunur.
03 NİSAN 2023 TARİHLİ OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GÜNDEMİ
1- |
Bir önceki toplantıya ait (15 Mart 2023 tarihli) olağanüstü Meclis toplantısı tutanak özetinin oylanması. |
||
2- |
Belediyemiz 2022 Yılı iş ve işlemlerine ait Denetim Komisyonu Raporu hakkında Meclise bilgi verilmesi. |
||
3- |
Belediyemiz 2022 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi. |
|
|
4- |
Daimi Encümen Üyeliklerine gizli oyla 3 üye seçimi. |
|
|
5- |
Plan ve Bütçe Komisyonu, Bayındırlık ve İmar Komisyonu, Trafik Komisyonu, Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Üyelikleri seçimi. |
|
|
6- |
Kamu kurum ve kuruluşlarından ve vatandaşlarımızdan gelen hız kesici, durak yeri trafik levhası ve trafik ile ilgili talepler hakkındaki teklif. |
|
|
7- |
03 M 0270 Ticari Plakanın Hüseyin YILDIZ’ın üzerinden Kemal KILINÇ’ın üzerine devir edilmesi talebi hakkındaki teklif. |
|
|
8- |
03 T 0089 Ticari Plakanın Levent YEŞİLÇAY’ın üzerinden Abbdullah ÖRENKAYA’nın üzerine devir edilmesi talebi hakkındaki teklif. |
|
|
9- |
03 M 0235 Ticari Plakanın İskender ARSLAN’ın üzerinden Mehmet CEYLAN’ın üzerine devir edilmesi talebi hakkında teklif. |
|
|
10- |
03 M 0170 Ticari Plakanın Metin OLAK’ın üzerinden Hakan GENÇ’in üzerinde devir edilmesi hakkında teklif. |
|
|
11- |
03 S 0333 Ticari Plakanın Bekir USLU’nun üzerinden Mehmet SEV’in üzerine devir edilmesi talebi hakkında teklif. |
|
|
12- |
İlimiz Merkez Akçin Mahallesi, 412 Ada 1 ve 93 Parseller ile 413 Ada 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 47, 48, 49 ve 50 Nolu Parsellerin bulunduğu bölgede imar plan tadilatı yapılması hakkında teklif. |
|
|
13- |
İlimiz Merkez Kanlıca Mahallesi, 1865 Ada 10 Nolu Parsele Hz. Ömer Camii Kur’an Kursu ve Müştemilatı yapılması hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporu. |
|
|
14- |
İlimiz Merkezinde mevcut uygulama imar planlarında yapılaşma, teknik altyapı, kadastral durumlardan oluşan olumsuzlukların giderilmesi için imar plan değişikliği yapılması hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporu. |
|
|
15- |
İlimiz Merkez Akçin Mahallesi, 492 Ada 13 Parselin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporu. |
|
|
16- |
İlimiz Ali İhsan Paşa Mahallesinde bulunan Sağır ve Dilsizler Okulunun güneyindeki 481 ve Palmiye Sokaklarının olduğu bölgede imar plan tadilatı yapılması hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporu. |
|
|
17- |
İlimiz Merkez Ataköy Mahallesi, 4847 Ada 3, 4 ve 5 Nolu Parsellerin bulunduğu alanda imar plan tadilatı yapılması hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporu |
|
|
18- |
İlimiz Merkez Yunus Emre Mahallesi, 539 Adanın çevresinde teknik alt yapı çalışmalarından dolayı imar plan tadilatı yapılması hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporu. |
|
|
19- |
Belediye Meclisinin 01.11.2022 tarih ve 585 sayılı kararına ilave olarak otopark bölgelerinde imar plan değişikliği yapılması hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporu |
|
|
20- |
İlimiz Merkezinde yapılan inşaat imalatlarının asma kat taban alanı oranının plan lejantında düzeltilmesi hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporu. |
|
|
21- |
İlimiz Merkez Akçin Mahallesi, 417 Ada 1, 2 ve 3 Parsel Nolu taşınmazların bulunduğu alanda 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı için koruma amaçlı imar plan düzenlemesi yapılması hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyonu raporu. |
|
|
22- |
Gelecek oturumun gün ve saatinin belirlenmesi |
|
|
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
HABER / MEHMET ÜNAL / ADOM AJANS- Toplu taşımacılık sektörünün dünyadaki en önemli aktörleri, Adana’da düzenlenen özel bir toplantıda buluştu.
HABER / HACI ALİ YILMAZ / ADOM AJANS - Kombiler, artık günlük yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası. Ancak bu cihazları doğru ve verimli kullanmak, hem enerji tüketimini azaltıyor hem de faturaları düşürüyor.
Yozgat Bozok Üniversitesi’nde düzenlenen atölye çalışmasında gençler, iş planı hazırlayarak Yozgat’a özgü girişimcilik potansiyelini keşfetti.
Pazaryeri’nde Kaymakam Ahmed Tayyib Kahraman ve Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Pazaryeri Anaokulu’nu ziyaret ederek minik öğrencilerle buluştu, eğitim ve okul durumu hakkında bilgi aldı.
Geçersiz Sertifikalar, Hayali Eğitimler, Ruhsal İstismar: Zuhal Atasoy Dalman’a Acil Müdahale Çağrısı!
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanlığı, organize suç örgütlerine yönelik 4 ayrı ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi.
Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu, terörle mücadelede yeni bir sayfa açılması için kritik bir açıklama yaptı. 40 yılı aşkın terör sarmalının son bulması için tüm kesimleri işbirliğine davet etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Öğrencilikten öğretmenliğe bir yürek yolculuğu… Saniye Gökoğuz’un ilk romanı Penceremde Kar Çiçeği raflara çıkmadan merak uyandırdı.
Bursa’nın İznik ilçesinde, tasavvuf dünyasının önemli isimlerinden Eşrefoğlu Abdullah Rumi, vefatının 556. yılında anlamlı bir programla anılacak.
İzmir Avaz Araştırma ve Strateji Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Küresel İklim Değişikliği ve Türkiye’ye Etkileri” konulu konferansta, Ziraat Yüksek Mühendisi Uğur Şimdi önemli değerlendirmelerde bulundu.
Gazeteci-yazar Ravza Zeybek'in kaleme aldığı yeni roman “Kervan”, okuyucuyu içsel bir yolculuğa çıkarıyor. Kitap, hayatın anlamını sorgulayanlar için adeta bir başucu eseri.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Bahçekent’te açılan Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi, %40 indirimli kampanyası ve lezzet dolu menüsüyle çiğköfte severlerin yeni gözdesi oldu. Tostlarıyla da fark yaratıyor!
Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.