ADALET BAKANI BOZDAĞ'DAN PERSONEL ALIMI MÜJDESİ
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 18 bin 305 personel alımı yapılacağını müjdeleyerek, “Personel Genel Müdürlüğü bünyesinde 9 bin 229, Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 8 bin 376, İcra Dairesi Başkanlığı bünyemizde 700 olmak üzere toplam 18 bin 305 personel alımı için ilana çıkıyoruz” dedi.
Adalet Bakanı Bozdağ, CTE Ankara Personel Eğitim Merkezi’nde misafir edilen depremzedeler ile iftar yaptı. Hiçbir enkazın delil toplanmadan kaldırılmadığını vurgulayan Bozdağ, adli hizmetlerin aksamaması için deprem bölgesine gönüllü olarak çalışan hakim, savcı ve personele teşekkür etti.
Adalet Bakanlığı’nın 18 bin 305 personel istihdam edeceğinin müjdesini veren Bakan Bozdağ’ın konuşması şu şekilde:
BİZİM REFERANSIMIZ GEÇMİŞTE YAPTIKLARIMIZDIR
Daha önce de biz Van'da, Bingöl'de, Tunceli’de, Malatya'da, Elazığ'da İzmir'de, Düzce'de yaşanan felaketler sonrası deprem konutlarını milletimize taahhüt ettiğimiz sürede yaptık ve vaktinden önce de bir kısmını teslim ettik. Kalanı da vaktinde teslim ettik. 17 Ağustos depreminden sonra yapılması depreminden sonra yapılması gereken o dönemdeki konutları da biz geldikten sonra yaptık. Yani milletimize ne söz verdiysek sözümüzü taahhüt ettiğimiz tarihte hep yerine getirdik. Bunları şunun için söylüyorum. Bizim referansımız geçmişte yaptıklarımızdır. Biz yaptık, yine yapacağız ve sizleri daha iyi yerlerde inşallah barındırma imkanını kısa sürede sizin hizmetinize sunacağız. Bundan kimsenin tereddüdü endişesi olmasın. Seçimleri de o nedenle öne aldık. Türkiye seçim oldu olacak, şu oldu, bu olacak tartışmalarıyla zaman kaybetmesin. Hemen önümüze bakalım. İşimize koyulalım. Yarınımıza bakalım. Geleceğimize bakalım, geleceğimizi inşa etmek için ne yapacak onun peşinden koşalım. Gecemizi gündüzümüze birbirine katarak gayretle yolumuza devam edelim diye öne aldık. Derdimiz yaraları hızlıca sarmak. Derdimiz insanları yeni konutlara hızlıca kavuşturmak. Derdimiz en iyi şartları insanlarımıza en kısa sürede sunmaktır. Şimdi temelleri atıyoruz hızlıca. Onu da eleştiriyorlar. Hızlı çalışıyorsunuz, eleştiriyorlar, doğru çalışıyorsunuz eleştiriyorlar, hemen işi yapıyorsunuz onu da eleştiriyorlar, bekleseniz onu da eleştiriyorlar. Hali hazırda ne yaparsak ona bir kulp takma gayretini her yerde görüyoruz. Bunu bir kez de sizin dikkatlerinize buradan sunmak isteriz. Bizim derdimiz en iyi, en hızlı, en güvenli şekilde yapmaktır ve bunun gayreti içerisinde olmaktır. Bu çalışmaları Allah'ın izniyle biz süratli bir şekilde yerine getireceğimizi buradan bir kez daha ifade etmek isterim.
ADLİ HİZMETLERİN AKSAMAMASI İÇİN BÜYÜK BİR ÇALIŞMA ORTAYA KOYDUK
Adalet Bakanlığı olarak biz bu dönemde adli hizmetlerin aksamaması için de büyük bir çalışmayı personelimizle, hakim ve savcımızla beraber ortaya koyduk. Adli hizmetlerde bir aksamaya meydan vermedik. 881 hakim ve savcımızı, 1687 adliye personelimizi, 1606 infaz koruma memurumuzu, 526 adli tıp hekim ve laboratuvar teknisyenimiz olmak üzere 4 bin 700 yani yaklaşık 5 bin görevlendirme yaptık. İnsanlarımız gönüllü deprem bölgesinde görev alma talebinde bulundular ve biz de onların bu taleplerini karşıladık, bölgede görevlendirdik. Bu vesileyle depremi yaşadıkları halde bölgede görev yapan hakim savcılarımıza, adliye personelimize, ceza infaz kurumu çalışanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar onlar hizmetlerin aksamadan yürümesine büyük katkı sağladılar.
HİÇBİR ENKAZ, DELİL TOPLANMADAN KALDIRILMAMIŞTIR
Öte yandan deprem soruşturmalarının sağlıklı bir şekilde yürümesi, bu felakette yıkılan binaların yapımında, denetiminde, işçiliğinde, diğer hususlarda ihmal ve kusuru bulunanların dosdoğruca tespit edilmesi ve hak ettikleri yaptırımların uygulanması maksadıyla da adli soruşturmalar başlatılmış, deliller toplanmış ve hiçbir delilin karartılmasına izin verilmemiştir. Hiçbir enkaz, delil toplanmadan kaldırılmamıştır. Soruşturmaların etkin ve netice alıcı şekilde yürütülmesi için deprem suçları soruşturma bürolarını kurduk ve buralardan soruşturmaların etkin bir şekilde yürüdüğünü ifade etmek isterim. Adliyelerle ilgili tedbirler de aldık. 6 Şubat'tan sonra belli bir süre sürelerin durdurulması yönünde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesini çıkardık. Ancak 6 Mart'tan itibaren bazı adliyelerimiz deprem öncesi döneme dönecekler. Süre uzatımı yapmayacağız. Bunlar Diyarbakır, Adana, Kilis, Osmaniye, Gaziantep, Nurdağı ve İslahiye hariç, merkez ve ilçeleri olmak üzere buralarda uzatmaya gitmeyeceğiz. Diğer illerde de ilçe bazlı değerlendirme yapacağız. Hatay'ın örneğin merkezini uzatacağız. Ancak ilçelerinin bir kısmını uzatıp, bir kısmı devam edecek. Aynı şekilde Malatya Merkez, Kahramanmaraş Merkez, Adıyaman Merkezde süreleri uzatacağız ilçeleri özel değerlendireceğiz. Bazı ilçelerde süreler uzamayacaktır. O nedenle 6 Mart'taki hazırlıklarını hakim ve savcılarımızın, çalışanlarımızın ona göre yapmasında fayda olduğunu buradan ifade etmek isterim. Avukatlarımızın da hesabını buna göre yapmasında fayda vardır.
18 BİN 305 PERSONEL ALIMI İÇİN İLANA ÇIKIYORUZ
Adalet Bakanlığı olarak yakında personel alım ilanına çıkacağız. İnşallah Personel Genel Müdürlüğü bünyesinde 9 bin 229, Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 8 bin 376 İcra Dairesi Başkanlığı bünyemizde 700 olmak üzere toplam 18 bin 305 personel alımı için ilana çıkıyoruz. Yakında bunların mesleklerine göre dağılımı ve müracaat tarihleri, müracaat şartları Bakanlığımız tarafından ilan edilecektir. Şimdiden sınava gireceklere başarılar diliyorum. Her biri için hayırlı olmasını Cenabı Allah'tan temenni ediyorum.
DEPREM FELAKETİ NEDENİYLE ÇOK CANLARIMIZI KAYBETTİK
Ramazan ayı birliğin, dirliğin ayıdır dedik ve bu ay da çok güzel hasletleri insanlarımız yaşatıyor. Çok güzel geleneklere hayat veriyor ve her yıl bunları tekrarlayarak gelecek nesillere aktarıyor. Dileğimiz, umudumuz odur ki, Ramazan'da kazandığımız bu güzelliklerin diğer on bir ayda da yaygınlaşarak devam etmesidir. Tabii bu sene Ramazan-ı Şerif'e biraz buruk girdik. Zira 6 Şubat yaşanan asrın felaketi belki de asırların felaketi denebilecek büyüklükteki deprem felaketi nedeniyle çok canlarımızı kaybettik. Yuvalarımız yıkıldı. Enkaz altında sevdiklerimiz, saydıklarımız, değer verdiğimiz nice yakınımız kaldı. Onların bir kısmını yaralı olarak kurtarma imkanımız oldu. Bir kısmını maalesef kurtarma imkanı olamadı. Bir kısmı kurtulduktan sonra hastanelerde Hakk'ın rahmetine kavuştu. Tabii bu vesileyle Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan hakim, savcı, hakim-savcı adayı, zabıt katibi, infaz koruma memuru ve diğer unvanlarda çalışan arkadaşlarımızdan da Hakk’ın rahmetine kavuşanlar oldu. Bu vesileyle deprem felaketinde hayatını kaybeden her bir insanımıza ayrı ayrı Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Rabbim bir daha böylesi felaketleri milletimize, ülkemize, dünyanın hiçbir yerine göstermesin ve yaşatmasın diye duada, temennide bulunuyorum.
TEMELİNİ ATTIĞIMIZ 17 BİN KONUT VAR
Ölenleri geri getirme imkanımız yok. Böyle bir güç ne bizde var ne de dünyada hiçbir kimsede yok. O sadece Rabbim’in kudretinde olan bir şeydir. Ama kalanlarımızın yaralarını sarmak, enkazları kaldırmak, yıkılan yuvaları yeniden ihya etmek, insanlarımızı deprem öncesinde olduğu gibi şu anda hali hayatta olan, yakınlarıyla bir araya getirip buluşturmak, onları daha güvenli, depremlere karşı daha dirençli, daha iyi yaşam alanlarında, daha iyi konutlarda yaşatmak elbette mümkündür. Cumhurbaşkanımızın açıklamalarını siz de duydunuz. Bizim hükümet olarak taahhüdümüz inşallah önümüzdeki 1 yıl içerisinde yani şu anda temelini attığımız 17 bin konut var. Haziran sonuna kadar da yıkılmış bütün konutların temelini atacağız. Bunun anlamı şu. 2024’ün haziranı, bir aksama olmadığı takdirde bu vakte kadar evi yıkılan her bir insanımıza müstakil konutlarını teslim etmiş olacağız. Bu yeni yaşam alanları ve burada yapılacak konutlar, yeni şehirler, yeni kent kültürünü de beraberinde getirecektir. Sadece biz konutları ihya etmeyeceğiz, inşa etmeyeceğiz, aynı zamanda çevreyi, aynı zamanda o yöredeki kültürü, o yöredeki sanatı ve değerlerimizi, tarihimizi de yansıtacak bir mimariyle onları da geleceğe taşımış olacağız.
Ramazan-ı Şerifinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Ramazan Bayramınızı, Kadir Gecenizi de şimdiden kutluyorum. Rabbim bir daha böylesi felaketleri milletimize, ülkemize ve dünyanın hiçbir yerine göstermesin diye dua ediyor, geçmişlerimizi rahmetle anıyorum.
Ticaret Bakanı Bolat ve Macar mevkidaşı Szijjártó, iki ülke iş insanlarını bir araya getiren toplantıya ev sahipliği yaptı.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Ahmed Şara ile Mazlum Abdi arasında ayarladığı telefon görüşmesi, Şara'nın hattı açmamasıyla sonuçlandı.
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, 2025'te afetzedeler de dahil binlerce aileye giysi ve ev eşyası yardımı ulaştırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.
Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.
Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.
ANALİZ | Medya90 - Toplumda “otizmli çocuklarda problem davranış” diye yanlış adlandırılan tepkiler aslında bir kriz alarmıdır. Bu yazı, davranışı anlamaya odaklanan yeni bakışı inceliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.