Samsun Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketi sonrasında kente gelen afetzedeler için çalışmalarını sürdürüyor. Depremzedelerin ihtiyaçları ilk aşamada eski Makro AVM içerisinde kurulan Yardım Koordinasyon Merkezi’nde karşılanırken 27 Şubat itibariyle Büyükşehir Belediyesi Çözüm Merkezi üzerinden yapılıyor. Afetzedeler tüm ihtiyaç ve taleplerini Çözüm Merkezi’ne gelerek ya da 0362 431 10 12 numaralı telefon hattı üzerinden irtibata geçerek iletiyor. Bu kapsamda Çözüm Merkezi’ne başvuran 3 bin 19 afetzedeye temel ihtiyaç destek kartı verilirken bin 84 afetzedeye de Ramazan paketi yardımı yapıldı. Afetzede vatandaşlar ise gönderdikleri telefon mesajlarıyla yapılan çalışmalardan memnuniyetlerini belirtip teşekkür etti.
ÇÖZÜM MERKEZİ ÜZERİNDEN TALEPLER ALINIYOR
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Çözüm Merkezi İdari Amiri Rümeysa Tulum, “Depremin hemen ardından afetzede vatandaşlarımızın hem yüz yüze başvurularını hem de çağrı merkezimiz yoluyla başvurularını aldık. Aldığımız kayıtlar sonrasında ailelerimize, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından ramazan paketi yardımı ulaştırılıyor. Yine vatandaşımıza da Temel İhtiyaç Destek Kartı verilerek, eşya ve özel ihtiyaç noktasında taleplerini aldık. Bunun yanı sıra şehrimize gelen depremzede vatandaşlarımızın ulaşım noktasında veya diğer kurumlara ulaşım noktasında bütün sorularını hassasiyetle cevaplamak ve onları doğru bir şekilde ilgili birime iletmeye çalışıyoruz” dedi.
‘MESAJLARLA TEŞEKKÜR EDİYORLAR’
Tulum, afetzede vatandaşların telefon mesajlarıyla çalışmalardan memnuniyetlerini dile getirdiklerini belirterek “Yine Whatsapp uygulaması üzerinden depremzede vatandaşlarımızın kayıtlarını alıyoruz. Başta Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Demir ve onun nezdinde çalışan ekiplerimiz adına teşekkür mesajları alıyoruz. Özellikle ‘Gecenin bir vakti aklıma düştünüz. Sizlere bir vefa borcum olduğunu düşünüyorum’ diye başlayan ve ‘Sizler hiç eksik olmayın, sizler hiç dert görmeyin’ diye biten çok duygusal ve anlamlı teşekkür mesajları alıyoruz. Bizler de bu noktada şehrimize gelen ve ev sahipliği yaptığımız depremzede vatandaşlarımız için elimizden gelen tüm gayreti göstererek onların istek, talep ve önerilerine cevap vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.
‘BU ZOR GÜNLERİ BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE AŞACAĞIZ’
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, deprem felaketinin hemen ardından hızla Büyükşehir Belediyesi olarak bölgeye ulaşıp çalışmalara başladıklarını belirterek “Deprem sonrasında ekiplerimiz bölgede canla başla çalıştılar. Hem insani yardım malzemeleri gönderdik hem de ekiplerimiz orada arama-kurtarma, enkaz kaldırma, alt yapı çalışmaları, sıcak yemek dağıtımı gibi bir çok çalışmada aktif olarak yer aldı. Bir yandan da kentimize gelen afetzede vatandaşlarımızın yanında olduk olmaya da devam ediyoruz. Afetzede vatandaşlarımızın tüm ihtiyaç ve talepleri için desteğimiz sürüyor. Çözüm Merkezimiz üzerinden taleplerini alıyoruz ilgili birimlerimizce hemen çalışmalar yapılıp ihtiyaç ve talepleri karşılanıyor. Biz bu büyük afetin yaraları sarılana kadar hem deprem bölgesinde olmaya devam edeceğiz hem de kentimize gelen afetzede vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz. Bu zor günleri birlik ve beraberlik içinde aşacağız” şeklinde konuştu.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
HABER / MEHMET ÜNAL / ADOM AJANS- Toplu taşımacılık sektörünün dünyadaki en önemli aktörleri, Adana’da düzenlenen özel bir toplantıda buluştu.
HABER / HACI ALİ YILMAZ / ADOM AJANS - Kombiler, artık günlük yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası. Ancak bu cihazları doğru ve verimli kullanmak, hem enerji tüketimini azaltıyor hem de faturaları düşürüyor.
Yozgat Bozok Üniversitesi’nde düzenlenen atölye çalışmasında gençler, iş planı hazırlayarak Yozgat’a özgü girişimcilik potansiyelini keşfetti.
Pazaryeri’nde Kaymakam Ahmed Tayyib Kahraman ve Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Pazaryeri Anaokulu’nu ziyaret ederek minik öğrencilerle buluştu, eğitim ve okul durumu hakkında bilgi aldı.
Geçersiz Sertifikalar, Hayali Eğitimler, Ruhsal İstismar: Zuhal Atasoy Dalman’a Acil Müdahale Çağrısı!
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanlığı, organize suç örgütlerine yönelik 4 ayrı ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi.
Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu, terörle mücadelede yeni bir sayfa açılması için kritik bir açıklama yaptı. 40 yılı aşkın terör sarmalının son bulması için tüm kesimleri işbirliğine davet etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Öğrencilikten öğretmenliğe bir yürek yolculuğu… Saniye Gökoğuz’un ilk romanı Penceremde Kar Çiçeği raflara çıkmadan merak uyandırdı.
Bursa’nın İznik ilçesinde, tasavvuf dünyasının önemli isimlerinden Eşrefoğlu Abdullah Rumi, vefatının 556. yılında anlamlı bir programla anılacak.
İzmir Avaz Araştırma ve Strateji Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Küresel İklim Değişikliği ve Türkiye’ye Etkileri” konulu konferansta, Ziraat Yüksek Mühendisi Uğur Şimdi önemli değerlendirmelerde bulundu.
Gazeteci-yazar Ravza Zeybek'in kaleme aldığı yeni roman “Kervan”, okuyucuyu içsel bir yolculuğa çıkarıyor. Kitap, hayatın anlamını sorgulayanlar için adeta bir başucu eseri.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Bahçekent’te açılan Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi, %40 indirimli kampanyası ve lezzet dolu menüsüyle çiğköfte severlerin yeni gözdesi oldu. Tostlarıyla da fark yaratıyor!
Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.