Eyüpsultan Belediyesi Ramazan ayı boyunca birçok etkinlikle vatandaşların gönüllerine dokunuyor.
TRAFİKTE KALANLARA İFTARLIK İKRAMI
Bu etkinliklerden biri de iftar vaktinde trafikte kalan sürücülere iftariyelik ikramı.
Her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan ayında da birçok farklı noktada iftara 15 dakika kala, arabalarıyla trafikte kalmış vatandaşlara iftariyelik dağıtımı yapılıyor.
DAĞITIM HER GÜN YAPILIYOR
Sürücülere yönelik her gün yapılan ikram Ramazan ayı boyunca devam edecek.
RAMAZAN AYI BOYUNCA HER GÜN DEV İFTAR SOFRASI KURULUYOR
Eyüp Sultan Camii’ne yakın konumda olan Reşadiye İmam Hatip Ortaokulunun bahçesinde Ramazan ayı boyunca her gün bin kişilik iftar sofrası kuruluyor. Dev iftar sofrasında hem Eyüpsultanlılar hem de Eyüpsultan’a gelen misafirler ağırlananıyor.
HER GÜN BİR MAHALLEDE 100 KİŞİLİK İFTARİYELİK
İftar çadırının dışında Eyüpsultan’da her gün bir mahallede 100 kişilik iftariyelik dağıtımı oluyor. İftariyelikler ihtiyaç sahibi ailelere ve Eyüpsultan’a taşınan depremzede ailelerin evlerine götürülüyor.
MARKET KARTI VE ERZAKLA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DESTEK
İlçede yaşayan ihtiyaç sahiplerine yönelik olarak on binlerce gıda paketi ve market kartı verilerek Ramazan’ın bereketi paylaşılıyor.
KADINLARA ÖZEL MUKABELE
Afife Hatun Kültür Evi’nde de 20 Mart ile 17 Nisan tarihleri arasında kadınlara özel Aile Akademisi Mukabele Programı gerçekleştiriliyor. Program hafta içi her gün, saat 11:00 ile 12:00 arasında oluyor.
HER HAFTA SONU ÇOCUK ETKİNLİKLERİ
Yine Ramazan ayı boyunca her Cumartesi ve Pazar çocuk etkinlikleri düzenleneniyor. Alibeyköy Osmanlı Park ve Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nde birbirinden renkli ve Ramazan’ın manevi atmosferini yaşatacak olan çocuk etkinlikleri, saat 15:00 ile 16:00 arasında gerçekleştiriliyor.
ALİBEYKÖY OSMANLI PARK’TA RAMAZAN ÇARŞISI
Geçtiğimiz sene düzenlenen ve milyonlarca misafir ağırlayan Alibeyköy Osmanlı Park Ramazan Çarşısı bu yıl da Ramazan’ın gözde mekanlarından oluyor. Hava şartları da göz önüne alınarak hazırlanan ve tüm gün açık olan Ramazan Çarşısı’nda yöresel ve hediyelik eşya gibi ürünler satılıyor.
ÜNİVERSİTELİLERE İFTAR DEVAM EDİYOR
Geçen sene olduğu gibi bu Ramazan ayında da binlerce öğrencinin faydalandığı Üniversitelilere İftar geleneği de devam ettiriliyor. Eyüpsultan’da öğrenci evinde veya yurtta kalan üniversite öğrencileri için ücretsiz iftar ikramı yapılıyor. Öğrenciler bu hizmetten faydalanmak için belediyenin internet sitesinden başvuruda bulunabilecek.
OSMANLI PARK’TA DERNEK İFTARLARI
Ayrıca Alibeyköy Osmanlı Park’ta her gün. İlçede bulunan hemşehri dernekleri için gece düzenleniyor.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
Niğde Belediyesi, İlhanlı Mahallesi’nde Ramazan coşkusunu yaşatıyor! 17 Mart’ta Alyans Düğün Salonu’nda iftar, Rahman Camii’nde teravih ve Muhabbet Çadırı’nda keyifli sohbetler sizleri bekliyor.
Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve TÜGVA iş birliğiyle 7.500 öğrenciyi bir araya getiren dev iftar sofrası kurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Obeziteye karşı bilinçlenmek ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını artırmak için uzmanlar harekete geçti. Çalışanlara yönelik düzenlenen eğitimde, kilo kontrolü ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 12 Mart 2025’te Forever Düğün Salonu’nda mahalleliyle iftar açacak. İftar, teravih ve Muhabbet Çadırı’nda sıcak sohbetlerle Ramazan coşkusu yaşanacak.
HABER / ERCAN KUTLU - Emekli Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Arslan Özüduruk, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacıbayram Tombul’un onuruna düzenlenen iftarda, İstanbul’daki başarılı sendika çalışmaları için plaket takdim etti.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
Alanyanın Mahmutlar mahallesi KYK yurdunun bitişiğindeki kazan dairesinde çıkan yangı korkuttu.
Antalya'nın Alanya ilçesi Saray Mahallesi Keykubat Bulvarı üzerinde bir otelin inşaatında çıkan yangın büyük paniğe yol açtı.
İstanbul merkezli 7 ilde FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik operasyonda kapatılan Bank Asya Grubu hissedarlarından Erdal Babadağ dahil 12 kişi gözaltına alındı. Adreslerde dijital materyaller ele geçirildi.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Karagöz ve Hacivat'ın renkli dünyası, geleneksel Türk gölge oyununu çocuklarla buluşturuyor. Eğlenceli ve öğretici diyaloglarla kültürel mirasımız, yeni nesillere aktarılıyor.
Ses sanatçısı Berra Özlem İnal, psikolojik destekle travmalarını aştı, hem ruhsal hem de fiziksel bir dönüşüm yaşayarak sahnelerdeki yerini aldı. St. Clements Üniversitesi’nde psikoloji eğitimi alarak kariyerine de devam ediyor.
Esenyurt Müftülüğü’nün düzenlediği “Okur-Yazar Buluşmaları” etkinliği, 5 Mart 2025 Çarşamba günü Diyanet Gençlik Merkezi’nde gerçekleşecek. Selvigül Kandoğmuş Şahin’in katılacağı etkinlikte imza ve söyleşi programı yer alacak.
Düzce Konuralp Film Festivali, 15-18 Mayıs 2025 tarihlerinde Düzce’de gerçekleşecek. Kurmaca, belgesel ve yapım destek kategorilerinde yarışmalar ve ödüller sinemaseverleri bekliyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Erzincan’da kış mevsiminin vazgeçilmezi kestane, sokak tezgâhlarında pişmeye devam ediyor. Soğuk havaların başlamasıyla kestane satıcıları ocaklarını yakarak sıcak kestane keyfini vatandaşlara sunuyor.
Kocaeli’nin sağlık turizmine büyük katkı sunması beklenen Başiskele Yeniköy Termal Tesisleri’nde fiziki ilerleme oranı yüzde 85’e ulaştı
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Asaf İlter Hoca öncülüğünde Bahçekent’te çocuklar camiyle buluşuyor. Hediyeler, oyunlar ve manevi eğitimle dolu etkinlikler aileleri mutlu ediyor!
Avrupark Hayat Sitesi seçimleri için Orhan Sami adayı oldu. 25 Ocak 2025'te yapılacak seçimde, Orhan Sami modern yönetim anlayışı ve gelişmiş projeleriyle site sakinlerine daha kaliteli bir yaşam alanı sunmayı hedefliyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.