GELİBOLU-ECEABAT DEVLET YOLU CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN TEŞRİFLERİYLE AÇILDI

GELİBOLU-ECEABAT DEVLET YOLU CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN TEŞRİFLERİYLE AÇILDI

GELİBOLU-ECEABAT DEVLET YOLU CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN TEŞRİFLERİYLE AÇILDI

Gelibolu-Eceabat Devlet Yolu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle hizmete sunuldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gelibolu-Eceabat Devlet Yolu’nun 32 kilometrelik kısmının açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, Çanakkale Savaşları’nın gerçekleştiği Gelibolu Tarihi Alanı’na ve 1915 Çanakkale Köprüsü’ne ulaşımın daha da kolaylaştığını söyledi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gelibolu-Eceabat Devlet Yolu’nun açılış töreninde konuştu, “6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmaya çalışırken, Adıyaman ve Şanlıurfa’daki sel baskınlarıyla bir kez daha sarsıldık. Milletçe zor günler geçiriyoruz. Ancak, Cumhurbaşkanımızın liderliğinizde yürüttüğümüz çalışmalarla, 7/24 sürdürdüğümüz faaliyetlerimizle, devlet millet omuz omuza dayanışmamızla bu zor günleri aydınlığa kavuşturacağız. Depremin ilk saatlerinden itibaren bütün birimlerimizden her unvanda personelimiz 7/24 görev yaptı ve yapmaya devam ediyor. Bütün çalışma arkadaşlarımızla deprem bölgelerinde canhıraş bir çalışma yürütüyoruz. Hiç birimiz durmadık, hiç birimiz yorulmadık” dedi.

 

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ SAATLER SÜREN YOLCULUKLARI SADECE 6 DAKİKAYA DÜŞÜRDÜ

 

Bölgenin, insanların derdi, sıkıntısı bitene kadar durmayacaklarını dile getiren Karaismailoğlu, her zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinin yola devam edeceklerini söyledi. Karaismailoğlu, “Bugün, milletçe yazdığımız destanlardan birinin, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bugün, Hem şanlı Çanakkale Zaferimizin 108. yıl dönümü hem de ecdada saygı, geleceğe armağan olarak nitelendirdiğimiz 1915 Çanakkale Köprü’müzün açılışının 1. yıl dönümü. Tasarım ve mühendislik anlamında enlerin ve ilklerin köprüsünü inşa ettik ve ülkemizin bütünsel kalkınma hamlesi için dev bir adım daha attık. 1915 Çanakkale köprüsü saatler süren yolculukları sadece 6 dakikaya düşürdü. Böylece bölge ekonomisi canlandı. Turizme, tarıma ve istihdama önemli katkılar sağlandı. Sonuçta ülkemiz kazandı; milletimiz kazandı” diye konuştu.

 

DOĞAL, TARİHİ VE ARKEOLOJİK SİT ALANLARI İLE BÖLGENİN DOKUSUNU KORUDUK

 

Ekim ayında yine Çanakkale’de, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Ege'ye ve Akdeniz'e açılan kapısı Ayvacık-Küçükkuyu Yolu ile Troya-Assos tünellerini hizmete açtıklarını, başka bir eseri daha milletin hizmetine sunma heyecanını yaşadıklarını anımsatan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“Bugün de Çanakkale’de bir eşik daha aşacağız. Gelibolu-Eceabat Devlet Yolu’nun 32 kilometrelik kısmının açılışını gerçekleştiriyoruz. Çanakkale Savaşları’nın gerçekleştiği Gelibolu Tarihi Alanı, bunun yanı sıra 1915 Çanakkale Köprüsü’ne de ulaşımı daha da kolaylaştıran yol, toplam 5 bin 351 metrelik 4 tünele de ev sahipliği yapıyor. Hizmete aldığımız, Gelibolu-Eceabat Devlet Yolu kapsamında inşa edilen tünellerle doğal, tarihi ve arkeolojik sit alanları ile bölgenin dokusunu koruduk. Çanakkale Zaferi’nin ruhuna saygımızı, onun sayesinde iradesine sahip çıkmış milletimize, hizmet ederek gösteriyoruz, göstermeye devam edeceğiz. Bu, Adıyaman’da da böyledir. Hatay’da da böyledir, Kahramanmaraş’ta da böyledir. Şanlıurfa’da da böyledir. 81 ilimizin 81’inde de böyledir. Milletimizin güveni sayesinde tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi ülkemizin 81 ilindeki çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Ülkemizin bütünsel kalkınmasını sağlayan projelerimizle, eserlerimizle Türkiye’mizin geleceğini aydınlatacak faaliyetlerimize aralıksız devam edeceğiz. Her zaman olduğu gibi Çanakkale zaferi ruhunu taşıdığımız kalbimizle; milletimize hizmet etmek için çalışmaya devam edeceğiz.”


Ankara,Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığıbelediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE365

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.