İnegöl Belediyesi’nde Dünya Çevre Günü Temizlik Harekatıyla Kutlandı
İnegöl Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Gününde; 40 personel, 3 yol süpürge aracı, 3 kamyon ve 2 kepçe aracı ile sahaya inerek genel temizlik çalışması gerçekleştirdi. Ağaç İşleri Sanayi Bölgesinde adeta bir temizlik harekatı ile çevre gününe ve temizli
İnegöl Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Gününde; 40 personel, 3 yol süpürge aracı, 3 kamyon ve 2 kepçe aracı ile sahaya inerek genel temizlik çalışması gerçekleştirdi. Ağaç İşleri Sanayi Bölgesinde adeta bir temizlik harekatı ile çevre gününe ve temizliğe dikkat çekildi.
İnegöl Belediyesi, belirli gün ve haftalar kapsamında hayata geçirdiği etkinliklerle farkındalık oluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda 5 Haziran Dünya Çevre Günü de Ağaç İşleri Sanayi Bölgesinde yapılan temizlik harekatı ile kutlandı. Esnafların da dikkatini çekmek adına özellikle mesai saatleri içerisinde yapılan uygulamada 40 personel, 3 yol süpürge aracı, 3 kamyon ve 2 kepçe ile sahaya inen İnegöl Belediyesi, tüm cadde ve sokaklarda genel temizlik çalışması gerçekleştirdi.
BAŞKAN TABAN MECLİS ÜYELERİYLE KATILDI
13.00’da başlayan temizlik farkındalık çalışması sırasında Belediye Başkanı Alper Taban da İnegöl Belediye Meclisi Çevre Komisyonu üyeleriyle birlikte alanda inceleme ve tespitlerde bulundu. Burada açıklamalarda da bulunan Başkan Taban şöyle konuştu: “Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü. Biz de özellikle sanayi alanı olarak ifade ettiğimiz bu alanda bugün bir farkındalık oluşturmak istedik. Bölgede zaman zaman etrafımızda görmüş olduğumuz, işletmelerden çıkan birtakım atıkların atıldığını görüyoruz. Bizler de Dünya Çevre Günü vesilesiyle burada kalabalık bir ekibimizle buradayız.”
“BU HASSASİYETİ DİKKATE ALMALIYIZ”
“Çevreye hepimizin ihtiyacı var ama çevrenin bize ihtiyacı yok. İnsan olarak çevreyi temiz tutmak zorundayız. Beraberinde temizlik imandandır ve temizlik imanın yarısıdır cümleleri bizlere aslında temiz olmanın önemini hatırlatıyor. Neredeyse temizlik iman ile eşdeğer tutulmuş. Biz de bu hassasiyeti dikkate almak durumundayız.”
“BİZ ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ”
“İnegöl Belediyesi olarak yaklaşık 200 personeli ile birlikte şehrimizin temiz tutulması, temiz kalması adına mücadele ediyoruz. 300 bin nüfusun yaşadığı bir şehirde 200 kişiyle sadece bu İnegöl’ü bizim temiz tutmamız mümkün değil. Ancak burada herkesin kendi kapısının önünü temiz tutmakla beraber kirlenmenin ve atıkların önüne geçmekle bunu sağlamamız mümkün. Biz bu konuda bugüne kadar pek çok çalışmalar yaptık. Gerek komisyonumuz gerek esnaflarımız gerek şehrimizde yaşayan öğrenci, vatandaş herkesle çok güzel çalışmalarımız oldu. Bu farkındalık çalışmalarının yanı sıra belediyemizde de birtakım çalışmalar yapıldı. Öncelikle temizlik ve geri dönüşüm hizmetlerini kendi bünyemize dahil ederek tek elden bu organizasyonları yürütmeye başladık. Beraberinde vatandaşlarımızın evde kullanmadıkları eşyaları ücretsiz olarak almaya başladık. Moloz atıklarını vatandaşlarımızın adreslerinden gidip alıyoruz, bunların bertarafını sağlıyoruz. Hava kirliliği ile alakalı da çok ciddi adımlar atıyoruz ve şehrimizin aslında hava kirliliği haritasını oluşturduğumuzu ifade edebiliriz. Sokaklarda, evlerin önlerinde bireysel çöp konteynerlerinin dağıtımlarını yaptık. Hatta direklere dekoratif çöp kutuları koyarak basit çöplerin buralara atılmasını sağlıyoruz. Her daireye geri dönüşüm kutuları dağıttık. Yeter ki evsel atıklar ve geri dönüşümü kaynağında ayıralım. Yine yağ ve pil atıkları topluyoruz. Sanayi atıkları için Tehlikesi Atık Toplama Merkezimizi oluşturduk. Burada atıkları toplayıp lisanslı firmalar üzerinden bertaraf ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Berber ve Kuaförler Odamız ile atık jiletlerin toplanmasıyla ilgili bir çalışmamız başladı. Önümüzde Kurban Bayramı var, kurban atıklarını da uygun şekilde toplayacağız. Bu noktada zinde kalabilmek adına sosyal medyadan veya sahada farkındalık çalışmaları yapıyoruz. Tüm bunlara rağmen “Ben vergimi veriyorum yere çöp atarım” gibi uygun olmayan savunmalarla da karşılaşabiliyoruz.”
“VATANDAŞIMIZDAN DA DESTEK BEKLİYORUZ”
“Bizler bugün burada çevre duyarlılığı ve temizliğin bir yaşam tarzına dönüşmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızın kirletmemeyi yaşam tarzı haline getirmesi için gerçekleştirdiğimiz farkındalık çalışmaları kapsamında bugün; 40 personel, 3 yol süpürge aracı, 3 kamyon ve 2 kepçe aracı ile genel temizlik çalışması gerçekleştiriyor. Bu yıl 5 Haziran Çevre Günü’nde “Önce Biz, Örnek Biziz” sloganımızdan hareketle, rutin temizlik çalışmaları dışında adeta bir temizlik harekatı edasıyla dikkat çekecek bir temizlik yaparak bu alanda çevresel farkındalık oluşturmayı planladık.”
MOBİL KAMERALAR İLE DENETİM YAPILIYOR
“Aynı zamanda çevreyle olan denetim ve kontrol çabamızı da görmüş olduğunuz cihazlarla devam ettiriyoruz. Bunlar mobil kamera ve güvenlik sistemleri. Bunları istediğimiz yerlere yerleştirebiliyoruz. Tabi haber vermeksizin bu uygulamaları yapıyoruz ve tespit ettiğimiz vatandaşlarımıza da bunlarla ilgili cezai işlemleri hızlı şekilde teşhis ederek gerekli uyarı ve ikazları yapıyoruz.”
Bursa,İnegöl Belediyesi
belediye365.com
Netanyahu Öldü mü? İsrail’de Yönetim Boşluğu İddiası
Gazeteci Ayşegül Akyüz Yahşi’nin araştırması, İsrail-İran gerilimi sırasında Netanyahu’nun akıbetine dair soru işaretlerini ve İsrail yönetiminde olası bir “yönetim boşluğu” ihtimalini gündeme taşıdı.
Devrim Muhafızları’ndan Netanyahu İçin “Ebedi Karanlık” İması
AYŞEGÜL AKYÜZ YAHŞİ - İran Devrim Muhafızları’na yakın medya organları, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun akıbetinin belirsiz olduğu iddiasını yeniden gündeme taşıdı. İsrail yönetimi ise bu iddiaları kesin bir dille reddediyor.
Türkiye Savaşa Girecek mi? Kritik Senaryo
HABER ANALİZ / ERCAN KUTLU - ABD-İsrail ile İran arasındaki savaş bölgeyi sararken gözler Ankara’ya çevrildi. Türkiye dengeli politika sayesinde şimdilik dışında, ancak riskler büyüyor.
Epstein Dosyası Yeniden Gündemde: Küresel Ahlâk Tartışması
HABER MERKEZİ - Epstein soruşturmasına dair belgelerin yeniden gündeme gelmesi, küresel güç ilişkileri, şeffaflık ve hesap verebilirlik tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
Erdoğan, Riyad'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretinde ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.
Osmangazi Meydanı'nda Ramazan etkinlikleri coşkuyla sürüyor
Cahit Kaşıkçılar'ın kukla gösterisi ve Türk Sanat Müziği dinletisiyle Bursalılar manevi bir akşam yaşadı.
Karatay'da iftar ve teravih buluşmaları
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, iftar ve teravih programlarında vatandaşlarla bir araya geldi.
Jandarma 27 ilde silah operasyonu: 259 gözaltı
Jandarma Genel Komutanlığı'nın 27 ilde düzenlediği operasyonda 1 kaçak silah imalathanesi bulundu, 259 şüpheli gözaltına alındı.
Bursa Emniyeti'nde Ramazan iftarında birlik mesajı
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, teşkilat mensupları için iftar programı düzenledi. Kadir Gökce'nin himayesindeki buluşmada, dayanışma ve hizmet kararlılığı vurgulandı.
AKSAÇLILAR Başkanı Ahmet BEREKET'ten Ramazan Mesajı
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet BEREKET, Ramazan'ın rahmet, bereket ve kardeşlik ayı olduğunu vurguladı.
AKSAÇLILAR Başkanı Bereket'ten FETÖ Uyarısı: Çok Dikkatli Olmalıyız
Ahmet Bereket, FETÖ'nün yeniden yapılanma çabalarına karşı devleti ve milleti uyardı, mücadelenin gevşetilmemesi gerektiğini vurguladı.
AKSAÇLILAR Başkanı'ndan Yalova'daki bebekli kavga tepkisi
Ahmet Bereket, 14 aylık İkra bebeğin yaralandığı olayı toplum vicdanını yaralayan kabul edilemez bir şiddet olarak nitelendirdi.
İYİ Partili Doğan'dan İzmir Körfezi ve Yerel Yönetimlere Sert Eleştiriler
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, İzmir Körfezi kirliliğinde yerel yönetimleri eleştirdi ve İzmit modelinin uygulanmasını istedi.
Deprem Yıl Dönümünde Şehitler Anıldı, Dayanışma Vurgusu Yapıldı
Kahramanmaraş depreminin yıl dönümünde Sultanbeyli'de anma programı düzenlendi, film gösterimi ve konuşmalarla acılar hafızalarda tazelendi.
Ahmet Bereket: Uyuyan Hücre ve FETÖ Tehdidine Karşı Mücadele Sürmeli
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.
Başkan Zeyrek Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
İzmir'de Genç Kemankeşler ve Yazarlar İftarda Buluştu
TYB İzmir Şubesi, geleneksel okçuluk sporuyla ilgilenen gençleri ve şehrin önemli isimlerini iftar sofrasında bir araya getirdi.
Sancakkale Savunması'nın 112. Yılı Anma Programı Düzenleniyor
Sancakkale Dayanışma Grubu, tarihi savunma yapısının tanıtılması ve korunması için 10 Mart'ta anma programı düzenliyor.
370 Yıllık Sancakkale'nin Yasaklı Tarihi ve 10 Mart Anma Töreni
İzmir'in 370 yıllık Sancakkale kalesi, 111 yıldır saklanan savunma gerçeği ve halka kapalı tutulması protesto ediliyor.
Anadolu İrfanı ve Kimlik Sınavı
Celal Karatüre’nin “Hacılar İlahisi” çıkışı üzerinden; Anadolu irfanı, Hoca Yesevi geleneği ve kimlik mücadelesi sosyolojik açıdan yeniden tartışılıyor.
Toplumsal Yara Roman Oldu
Toplumun kanayan yarası kadın cinayetlerini polisiye kurguyla anlatan “Züleyha / Yarıda Kalan Hayatlar”, Ankara’daki ilk imza gününde okurlarla buluştu; Yazar Şerafettin Yıldız, romanın vicdanlara dokunmasını amaçladığını söyledi.
Travma ve Bağımlılık Semineri Öğretmenlerle Buluştu
Prof. Dr. Erdinç Öztürk'ün katılımıyla düzenlenen seminerde, travmanın aile ve birey üzerindeki etkileri ile bağımlılığın psikolojik temelleri ele alındı.
Bahçeşehir Semt Polikliniği Yeniden Açıldı
HABER / ERCAN KUTLU - Başakşehir’de uzun süredir kapalı olan Bahçeşehir Semt Polikliniği yeniden hizmete açıldı. Mahalle sakinleri gelişmeyi memnuniyetle karşılarken göz doktoru atanması da bekleniyor.
Göz Kapağı Estetiğinde Yeni Trend: Doku Koruyucu Teknikler
Prof. Dr. Ahmet Karacalar, göz kapağı estetiğinde 'fazla dokuyu çıkarma' yerine 'hacim koruyucu' tekniklerin öne çıktığını açıkladı.
Ramazan Sofralarında Balık Önerisi
MEDYA90 HABER MERKEZİ - Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, Ramazan ayında iftar sofralarında haftada en az iki kez balık tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Çene Tedavisinde 20 Dakikalık Yeni Dönem
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Uzm. Dt. Ömer Pirinç’in geliştirdiği minimal invaziv yaklaşımlar; çene eklem ağrıları, horlama ve bazı konuşma problemlerinde kısa sürede uygulanan fonksiyonel tedavi seçenekleri sunuyor.
“Genç Girişimci Zahra’dan Bahçekent’e Çikolata Keyfi”
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
Çaya Geldik Etkinliği 654 Ada’da Gönülleri Fethetti
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Hevi Zana Sami 3 Yıl Üst Üste Okul Birincisi Oldu
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
Matbaa ve Baskıda Uygun Fiyatlı Çözüm: Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
Bahçekent 654 Ada Örnek Site Oldu: Yeni Yönetim Takdir Topluyor
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Niğde'de Ramazan Bereketi Mahalle Sofralarında Yaşanacak
Niğde Belediyesi, Ramazan'da Gönül Sofraları ve Muhabbet Çadırları ile hemşehrileri buluşturuyor.
Urla Esnaf Odası Seçiminde Tarafsızlık Tartışması
Belediye başkanı ve ilçe başkanının mevcut adaya açık desteği, esnaf seçimlerinde tarafsızlık ilkesini gündeme taşıdı.
Eyüpsultan'da Sevgi Etkinlikleri: Emekliler Lokali'nde Oyuncak Atölyesi
Eyüpsultan Belediyesi, Şubat ayı boyunca sürecek Sevgi Etkinlikleri kapsamında Emekliler Lokali'nde geleneksel Eyüp oyuncakları atölyesi düzenledi.
Anadolu Selçuklu Hastaneleri Yozgat’ta “Ocakbaşı Sohbetleri”nde Ele Alındı
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
2025 AİLE YILI’NA NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK DESTEK!
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.



