• BIST 100

    9771,16%-1,67
  • DOLAR

    33,97% 0,11
  • EURO

    37,62% -0,39
  • GRAM ALTIN

    2725,00% -0,77
  • Ç. ALTIN

    4472,67% 0,18

Kalbi tehdit eden 4 yanlışa dikkat!

Aşırı sıcakların ve nemin adeta nefes aldırmadığı yaz günlerinde özellikle kalp hastalarının çok daha dikkatli olması gerekiyor. Uzmanlar, kalbi tetikleyen 4 duruma dikkati çekti.

SAGLIK 22.07.2024 23:53:00 690 0
Kalbi tehdit eden 4 yanlışa dikkat!

 

İSTANBUL- Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ulaankhuu Batgerel, yaz aylarında kalp krizi vakalarında artış görüldüğüne dikkati çekerek, yüksek sıcaklık ve nem, yeterince su tüketilmiyorsa vücudun susuz kalmasına neden olabileceğini söyledi.

Sıcak havanın kan damarlarının genişlemesine yol açarak tansiyon düşüklüğüne, baş dönmesine ve bayılmaya neden olabileceğini kaydeden Dr. Batgerel, bu süreçlerin kalbin oksijen ihtiyacını artırarak kalp krizini tetikleyebildiğini söyledi. Kalp hastalarının yaz aylarında bazı kurallara dikkat ederek sağlıklı bir yaz mevsimi geçirebileceklerini vurgulayan Dr. Ulaankhuu Batgerel, buna karşın toplumda bazı hatalı davranışların çok sık yapılabildiği ve bunun da kalp sağlığını tehlikeye atabildiği uyarısında bulundu.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Batgerel yazın kalp sağlığını tehdit eden ve en sık yapılan 4 yanlışı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.

YETERİNCE SU TÜKETMEMEK: YANLIŞ!

DOĞRUSU: Özellikle bu aşırı sıcaklarda vücutta sıvı dengesini korumak son derece önemlidir. Günde en az 2-2.5 litre su tüketmek, dehidrasyonu (vücudun susuz kalmasını) önlemeye yardımcı olur ve kalp sağlığını korur. Aksi taktirde dehidrasyon, kanın yoğunlaşmasına neden olarak kalbin iş yükünü artırır ve kalp krizine yol açabilir. Bu nedenle, düzenli su tüketimi ihmal edilmemelidir.

AÇIK BÜFEDE DİYETİ GÖZ ARDI ETMEK: YANLIŞ!

DOĞRUSU: Yaz aylarında ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınmak, sebze, meyve ve lif açısından zengin hafif ve sağlıklı besinler tüketmek kalp sağlığı için son derece önemlidir. Ancak özellikle yaz tatilinde açık büfede sunulan sınırsız yiyecekler ve içecekler nedeniyle diyet göz ardı edilerek tatlı, tuzlu, hamur işi ve şekerli/alkollü içecekler derken tehlikeye davetiye çıkarılabiliyor. Bu nedenle kalp sağlığını tehlikeye atmamak için dikkatli olmak ve ölçüyü kaçırmamak büyük önem taşıyor.

İLAÇ DOZLARINI AYARLAMAMAK VE SICAĞA MARUZ BIRAKMAK: YANLIŞ!

DOĞRUSU: Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ulaankhuu Batgerel “Kalp hastalarının pek çoğu ilaçların dozunun yaz aylarında doktor tarafından düzenlenmesi gerektiğini bilmiyor. Oysa yüksek sıcaklıklar, ilaçların etkinliğini azaltabiliyor ve kalp sağlığını riske atabiliyor. Bu nedenle mutlaka ilaçların doktor kontrolünde yaz şartlarına göre düzenlenmesi, ayrıca uygun koşullarda yani serin ve kuru yerlerde saklanması büyük önem taşımaktadır” diyor. 

YOĞUN FİZİKSEL AKTİVİTE YAPMAK: YANLIŞ!

DOĞRUSU: Sıcak havalarda aşırı efor sarf etmek, kalp üzerinde aşırı baskı oluşturur ve kalp krizini tetikleyebilir. Bu nedenle aşırı efordan ve direkt güneş ışınlarından kaçınmak, serin yerlerde bulunmak, egzersizi sabah erken saatlerde veya akşam geç saatlerde yapmak hayati önem taşır. Bu kurallara dikkat edilerek vücut ısısı kontrol altında tutulabilir ve kalp üzerinde oluşan stres azaltılarak kalp sağlığı desteklenebilir.


Anahtar Kelimeler: Kalbi tehdit yanlışa dikkat!

Türkiye, BRICS’e Tam Üyelik Başvurusu Yaptı

Türkiye, BRICS'e tam üyelik başvurusunda bulundu. Başvuru kabul edilirse Türkiye, BRICS'e katılan ilk NATO ülkesi olacak.

Türkiye, Arp Üretiminde Dünya Haritasında Yerini Alıyor

Anatolian Harps, Türkiye'yi arp üretiminde dünya merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyor. Zeynep Öykü ve Ali Öztürk'ün öncülüğünde Bilecik'te kurulan üretim merkezi, uluslararası arenada dikkat çekiyor.

Kassam Tugayları'ndan Netanyahu'ya: "Tabutlarla Dönersiniz"

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya sert bir uyarıda bulunarak, esirlerin askeri baskılarla kurtarılması durumunda tabutlarla döneceklerini belirtti.

Türk Şirketi Suudi Arabistan'daki Dev İhaleyi Kazandı!

Tekfen İnşaat, Suudi Arabistan'da 212 milyon dolarlık boru hattı ihalesini kazandı. Proje, 40 ay içinde tamamlanacak.

Hizbullah’tan İsrail’e Saldırı

Lübnan Hizbullahı, İsrail'in Kuzeyindeki Askeri Noktaları Hedef Aldı

"Azerbaycan'da İsmayılhanlı’nın Milletvekili Adaylığı Yeni Bir Umut"

Azerbaycan'da yaklaşan seçimlerde milletvekili adayı olan Rovşen İsmayılhanlı, uzun yıllar polis ve hukukçu olarak hizmet ettiği ülkesine mecliste de katkı sağlamayı hedefliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bangladeş Geçici Hükûmet Başdanışmanı Yunus ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bangladeş Geçici Hükûmet Başdanışmanı Muhammed Yunus ile bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, Bangladeş'teki sel felaketi ve iki ülke arasındaki iş birliği konuları ele alındı.

Rize’nin Lezzet Şöleni Başlıyor

Rize, 4. Gastronomi Rize Günleri'nde yerel lezzetlerini tanıtıyor. 11-13 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenecek etkinlikte, Rize’nin 11 ilçesi de gastronomi şölenine katılacak.

Kiracı-Mülk Sahibi İletişimi  Dijitalleşiyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kira kontratlarının yıl sonuna kadar e-Devlet üzerinden yapılabileceğini açıkladı.

Muratpaşa Belediyesi'nden Geleneksel Sünnet Şöleni

Muratpaşa Belediyesi'nin 10. geleneksel sünnet şöleni, 3 Eylül Salı günü saat 18.30’da Yenigün Mahallesi Şehitler Parkı’nda gerçekleşecek.

Tokat Belediyesi Yeni Araçlarla Temizlikte Devrim Yaratacak

Tokat Belediyesi, kentin temizlik hizmetlerini iyileştirmek amacıyla 14 yeni araç kazandırdı. Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, bu araçlarla Tokat’ın sokaklarını tertemiz yapacaklarını duyurdu.

Tatilcilerin Dönüş Yoğunluğu Yayla-Keşan Karayolu'nu Etkiledi

Yayla-Keşan Karayolu'nda tatilcilerin dönüşleri nedeniyle oluşan yoğunluk 3-4 kilometrelik araç kuyruklarına neden oldu. Sürücüler erken dönüş yaparak trafiği rahatlatabilirler.

Müzik Terapisiyle Kanseri Yendi

Lenf bezi kanserine karşı müzikle mücadele…

Aksaçlılar Derneği Karabağlar Kaymakamı Mehmet Özer’i Ziyaret Etti

Aksaçlılar Genel Başkanı Ahmet Bereket, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Özer’i ziyaret ederek başarılar diledi. Kaymakam Özer, derneğin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Android Kullananlar İçin Banka Tehlikesi: 'Brokewell' Zararlısı Hesapları Boşaltıyor

Android kullanıcılarını hedef alan yeni bir bankacılık kötü amaçlı yazılımı 'Brokewell' büyük bir tehlike oluşturuyor. Kullanıcıların banka hesapları hızla boşalabilir!

Düzce'de Fuhuş Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı

Düzce'de fuhuş operasyonunda 3 kişi tutuklandı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nün Konuralp bölgesinde gerçekleştirdiği baskında, 1 kadın ve 2 erkek gözaltına alındı ve cezaevine gönderildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan “KUYU-21” Operasyonunda Büyük Başarı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “KUYU-21” operasyonlarında, 18 ülke tarafından aranan 25 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Uluslararası suç örgütlerine yönelik geniş çaplı operasyonlar başarıyla tamamlandı.

İzmir’de Madde Bağımlılığı ile Mücadeleye Güçlü Destek

İzmir'de madde bağımlılığı ile mücadele için sivil toplum, hükümet ve yerel yöneticilerden güçlü destek!

Hudutta kuş uçurtulmuyor

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’den ülkeye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 16 şahsın, hudut birlikleri tarafından yakalandığını duyurdu.

Edirne jandarmadan güvenlik operasyonu

Edirne jandarmadan güvenlik operasyonu

16 ilde 73 FETÖ'cüye Kıskaç!

İçişleri Bakanlığı, son 4 gündür 16 ilde FETÖ’ye yönelik son süren 'Kıskaç-23' operasyonlarında 73 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

“İzmir Turizm’de yerinde sayıyor”

Etik Yönetim Kurulu üyesi ve Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, “İzmir Turizm’de yerinde sayıyor” dedi.

GÜRKAN: ACILARI YÜREĞİMİZE GÖMDÜK MALATYA’YI GELECEĞE TAŞIYORUZ

.

Prof. Mevlüt Özben’e nezaket ziyareti

Erzurum Palan Otel Turizm Koordinatörü ve Palan Belek Genel Müd. Yrd. Ali Güney’den Yafa Direktörü Prof. Mevlüt Özben’e nezaket ziyareti.

Turizmin yol haritası belirleniyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ‘Turizm Master Planı Arama Konferansı’nda yaptığı konuşmada “Samsun turizm Türkiye’nin en önemli turizm potansiyeline sahip kentlerinden birisi. Samsun bölgenin merkezi. Bölgeye ait tüm özellikler bu şehi

Foça’ya Turizmden Anlayan Acar Başkan Lazım

Yerel seçimlere az bir süre kala belediye başkan adaylığı için dillendirilen Foça sevdalısı Taner Acar ”Turizm’dej anlayan başkan lazım” dedi.

İzmit Eseler Camii ibadete açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yapımı tamamlanan, Selçuklu ve Osmanlı mimari özelliğinin yansıtıldığı İzmit Eseler Camii, estetik görüntüsüyle vatandaşların beğenisini kazandı

Edirne’de 93 adet sikke ele geçirildi

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçakçılıkla mücadele kapsamında yaptıkları operasyonda 93 adet tarihi sikke, 1 adet dedektör ve 1 adet deri üzerine yazılı ferman ele geçirdi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

EGE BAYDER’den Cengiz Kutlu Yüksel’e Önemli Ziyaret

Ege Basın Yayın Derneği (EGE BAYDER), Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürü Cengiz Kutlu Yüksel ile İzmir’in medya ve iletişim stratejileri üzerine kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdi.

"Yollar Irmağa Çıkar": M. Nuri Bingöl'den Edebi Bir Yolculuk

Yazar M. Nuri Bingöl’ün yedinci eseri "Yollar Irmağa Çıkar", doğum yerini anlatan hikâyelerle edebi dünyaya yeni bir soluk getiriyor. Modern anlatım tekniklerini denediği bu eser, estetik kaygılarla moral derslerini birleştiriyor.

"İstanbul Blockchain Week 2024: Web3 ve Blockchain Ekosistemi İstanbul'da Buluştu"

İstanbul Blockchain Week 2024, Web3 ve blockchain dünyasının önemli isimlerini İstanbul'da bir araya getirerek sektördeki en son yenilikleri paylaştı. Etkinlik, "Teknolojinin Geleceğini Keşfedin" temasıyla büyük ilgi gördü.

Fantasİstanbul'da Oscar Ödüllü Yönetmenden Türkiye Prömiyeri

Bu özel gösterim, film endüstrisinde yenilikçi ve özgün yapımlara verdiği önemi vurgulayan Fantasİstanbul’un dikkat çekici etkinlik olarak öne çıkıyor. Festivalde, sinema dünyasının en özgün uzun filmleri izleyicilerle buluşacak.

Salomon Cappadocia Ultra Trail’de geri sayım başladı

Salomon Cappadocia Ultra Trail, 19-20 Ekim’de gerçekleşecek

9. KISA’DAN HİSSE KISA FİLM FESTİVALİ BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

KISA’DAN HİSSE KISA FİLM FESTİVALİ’NE BAŞVURULAR İÇİN SON GÜN 9 EYLÜL!

FANTASISTANBUL 2024 DANIŞMA KURULU'NA DEV İSİMLER!

Fantasİstanbul, 'Özgün Film Garantisi' mottosuyla 19-26 Eylül 2024 arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Magnezyum Eksikliği: Belirtiler, Nedenler ve Sağlığınız Üzerindeki Etkileri

Magnezyum eksikliği, yorgunluk, kas krampları ve zihinsel bulanıklık gibi sağlık sorunlarına neden olabilir. Günlük 280-350 mg magnezyum tüketimi önerilir. Eksikliği önlemek için magnezyum açısından zengin gıdaları beslenmenize da

"İbn-i Sina'nın Zaman Testinden Geçen 8 Şifalı Besin: Doğal Sağlık Reçeteleri"

İbn-i Sina'nın yüzyıllardır süren sağlık önerileri, kuşkonmazdan ısırgan otuna kadar 8 etkili besinle modern yaşamda da geçerliliğini koruyor. Bu doğal reçeteler, sağlığınızı desteklemek için etkili bir yol sunuyor.

"Prof. Dr. Atilla’dan Çocukların Göz Sağlığı İçin Önemli Tavsiyeler"

Türk Oftalmoloji Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Huban Atilla, okul döneminin başlamasına kısa bir süre kala, çocukların göz sağlığının eğitim başarısını nasıl etkilediğini açıkladı.

İlker Karataş'tan Eşi İçin Acil Kök Hücre Bağışı Çağrısı

İstanbul'da İlker Karataş, eşi Arzu Karataş'ın akut lösemi hastalığı nedeniyle acil kök hücre bağışında bulunma çağrısında bulundu. Eşi için uygun bir donör bulunması, hayat kurtarmak adına büyük önem taşıyor.

Maymun Çiçeği Virüsü (Mpox) Nedir? Belirtiler ve Tedavi Yöntemleri

Maymun çiçeği virüsü (mpox) nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir ve tedavi seçenekleri nelerdir? Bu rehberde, tüm merak edilenleri özetliyoruz.

Yapay Zeka ile Otizm Teşhisi: Doğruluk Oranı Yüzde 78,5

Son gelişmeler, yapay zekanın 2 yaş altı çocuklarda Otizm Spektrum Bozukluğu (ASD) teşhisinde yüzde 78,5 oranında doğru sonuç verdiğini ortaya koydu.

Kalbi tehdit eden 4 yanlışa dikkat!

Aşırı sıcakların ve nemin adeta nefes aldırmadığı yaz günlerinde özellikle kalp hastalarının çok daha dikkatli olması gerekiyor. Uzmanlar, kalbi tetikleyen 4 duruma dikkati çekti.

Caféde Hizmet Kalitesi Düşüyor: Vatandaşlar Mola Cafe'nin Eski Günlerini Arıyor

Başakşehir'in gözde mekanlarından Mola Cafe, belediye yönetiminde eski kalitesini aratıyor. Bakımsız masalar, karton bardakta servis edilen çaylar ve yetersiz oturma alanları, vatandaşların şikayetlerine neden oluyor.

"Başakşehir’in Efsane Lezzeti Bahçeşehir’de: Balıklıgöl Kebap Şimdi Daha Yakın!"

Başakşehir’in ünlü lezzeti Balıklıgöl Kebap &Lahmacun Salonu, 25 yıllık deneyimiyle Bahçeşehir’de yeni şubesinde hizmet vermeye başladı. Zırh kıymasıyla hazırlanan kebapları ve zengin menüsüyle damaklarda iz bırakmaya devam ediyor

Halkalı Bahçeşehir Arası Tren Seferleri Yetersiz: Vatandaşlar Çözüm Bekliyor

Bahçeşehir'de yaşayan vatandaşlar, Halkalı-Bahçeşehir tren seferlerinin yetersiz olduğunu ve bu durumun uzun yıllardır çözülemediğini belirtiyor.

Başakşehir'de 30 Ağustos Coşkusu

Başakşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşkulu bir kortej yürüyüşü ile kutlamaya hazırlanıyor. Vatandaşlar, bando eşliğinde meşalelerle ve bayraklarla Bahçeşehir'de bir araya gelecek.

Başakşehir’de Belediye Başkanına Tepkiler Artıyor

Başakşehir'de seçimlerde vaat edilen desteklerin sağlanmaması, gençlerin belediyeye yönelik tepkilerini artırdı. Belediye yetkililerinin vaatlerini yerine getirmediği iddiaları, yerel ve genel siyasette büyük bir tartışma başlattı

"Hoşdere'de Başakşehir Ödev Evi Açıldı"

Hoşdere'de açılan Başakşehir Ödev Evi'nin açılışı, İstanbul Valisi Davut Gül ve birçok yerel yetkilinin katılımıyla yapıldı. Açılışta konuşan Vali Gül, ödev evlerinin İstanbul genelinde yaygınlaşacağını belirtti.

Haberimiz Ses Getirdi

Haber sitemizde çıkan haberden sonra, Mola Cafe'de vatandaşın su sıkıntısı sür'atli bir şekilde çözüldü. Bahçekent Mola Cafe'ye gelen müşteriler Yetkililerin duyarlı olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Esenyurt Belediyesi'nden Sosyal Yardım Atağı

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Vakfı ile ortak yürütülen proje kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım kolisi ve kavurma dağıtımı yaptı.

BAĞCILAR BELEDİYESİ'NİN PROJELERİ OPSI PLATFORMU'NDA

BAĞCILAR BELEDİYESİ'NİN ÖRNEK PROJELERİ OECD KAMU SEKTÖRÜ İNOVASYONU GÖZLEMEVİ (OPSI) PLATFORMU'NDA YAYINLANDI

Manisa'da sorunlar tespit edildi, kalıcı çözüm için projeler hazırlanacak

MASKİ Genel Müdürü Talat Postacı, Ahmetli ilçesini ziyaret etti.

SAĞLIK BAKANINDAN GÜMÜŞHANE BELEDİYESİNE ZİYARET

SAĞLIK BAKANIMIZ PROF. DR. KEMAL MEMŞOĞLU’NDAN BELEDİYEMİZE ZİYARET

Çocuklar yaz tatilinde yüzme öğreniyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi işbirliği ile 6-13 yaş arası çocuklara hizmet vermeye başlayan, portatif yüzme havuzları büyük ilgi görüyor. Havuzlarda çocuklara eğitmenler ücretsiz yüzme kursları veriyor

Van’da işçiler SMS’le işten çıkarıldı

Van’da SMS’le işten çıkarılan belediye işçileri: ‘Davalarımızı kazanıyoruz’

18. Uluslararası Halk Dansları Festivali coşkusu başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi 18. Uluslararası Halk Dansları Festivali kortej ile başladı. Denizlililerin dansa doyacağı festivale 12 ülkeden 392 dansçı katılıyor.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.