KİRA UYUŞMAZLIKLARINDA ZORUNLU ARABULUCULUK
KİRA UYUŞMAZLIKLARINDA ZORUNLU ARABULUCULUK
İCRA VE İFLAS KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI
Yargıda yeni düzenlemeleri içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan kanunla, çocuğu hasta annelere infaz ertelemesi getirilirken, kira uyuşmazlıkları da arabuluculuk kapsamına alınıyor. Uyuşturucuyla mücadelede de ağır cezaların öngörüldüğü kanunla göçmen kaçakçılığı suçlarının cezaları da artırılıyor. Kanunla ayrıca, aile bireylerine ait kişisel eşya ile ailenin ortak kullanımına hizmet eden tüm ev eşyaları haczedilemeyecek.
Kanunla yapılan düzenlerin bazıları şu şekilde:
UYUŞTURUCU MADDE TİCARETİ SUÇU CEZASININ ALT SINIRI 15 YILA ÇIKARILDI
5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 188'inci maddesinin 4. fıkrası kapsamına "sentetik katinon ve türevleri, sentetik opioid ve türevleri ile amfetamin ve türevleri" de dahil edildi. Böylelikle bu maddelerin imal, ithal, ihraç ve ticaretine ilişkin suçların cezaları yarı oranında artırıldı. Bu kapsamda örneğin anılan uyuşturucu maddelerin ticaretine ilişkin suçun cezasının alt sınırı 10 yıldan 15 yıla çıkarıldı.
Uyuşturucu madde kullananlar hakkında uygulanacak tedavi veya denetimli serbestlik tedbiri sürecinin daha etkin işletilebilmesi öngörülüyor. Bu kapsamda, tedavi ve/veya denetimli serbestlik tedbirlerine ilişkin uzatma süresi, 1 yıldan 2 yıla çıkarılmakta ve şüphelinin daha uzun süre tedavi ve/veya denetim altında tutulması sağlanacak. Cumhuriyet savcısının, erteleme süresi içinde uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığını tespit etmesi için şüpheliyi yılda en az 2 kez ilgili kuruma sevk etmesi zorunlu hale getirildi. Cumhuriyet savcısı tarafından şüpheli hakkında verilen erteleme kararının kolluk birimlerine bildirilmesi sağlanacak.
UYUŞTURUCU MADDE BAĞIMLILARINA ÖZGÜ İYİLEŞTİRME TEDBİRLERİ GELİŞTİRİLDİ
Denetimli Serbestlik Hizmetleri Kanununa eklenen 12/A maddesiyle, uyuşturucu madde bağımlılarına özgü iyileştirme tedbirleri geliştirildi. Buna göre, Türk Ceza Kanununun 191'inci maddesi gereğince Cumhuriyet savcısı tarafından hakkında bu suçtan dolayı denetimli serbestlik veya tedavi tedbiri verilen şüpheliyle ilgili olarak denetimli serbestlik müdürlüğünce, tedaviye tabi tutulma, belirlenen programlara katılma, çocuklarla bir arada olmayı gerektiren ortamlarda çalışmaktan yasaklanma, belirlenen yer veya bölgelere gitmeme, bir bölgede denetim veya gözetim altında bulunma, eğitim kurumuna, eğitim programına veya mesleki uğraşlarına ilişkin eğitime devam etme, belirli etkinlikleri yapmaktan yasaklanma, gözetim altında ücret karşılığı çalıştırılma, silah bulunduramama veya taşıyamama, gerektiğinde sahip olunan silahları makbuz karşılığında adli emanete teslim etme, her türlü taşıtları veya bunlardan bazılarını kullanamama ve gerektiğinde makbuz karşılığında sürücü belgesini teslim etme yükümlülüklerinden en az 3 veya daha fazlasına karar verilecek.
Ayrıca bahsi geçen yükümlülüklerin takibi bakımından Cumhuriyet savcıları ile denetimli serbestlik uygulaması kapsamında görev alan personelin sorumlulukları ayrıntılı bir şekilde düzenlendi.
REHABİLİTASYON PROGRAMLARI ZORUNLU HALE GETİRİLDİ
Uyuşturucu madde kullanmak suçundan hükümlü olanlar ile başka bir suçtan hükümlü olup uyuşturucu madde bağımlısı olduğu tespit edilen hükümlülerin ceza infaz kurumunda tedavi ve rehabilitasyon programlarına katılması zorunlu hale getirildi.
Ayrıca tedavi ve rehabilitasyon programlarının uygulanacağı müstakil ceza infaz kurumlarının açılabilmesine veya mevcut ceza infaz kurumlarının bir bölümünün bu amaç için tahsis edilmesine imkan tanındı.
Yine, uyuşturucu kullanmak suçundan dolayı mahkum olup da denetimli serbestliğe ayrılan hükümlülere, ilaveten tedavi ve rehabilitasyon programlarına katılma yükümlülüğü getirildi.
Tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinin bir an önce hayata geçirilmesi ve yürütülecek hizmetlerin aksamaması için ilgili bakanlıkların bütçesine ödenek aktarılması ve bu hususta personel görevlendirilmesi yönünde düzenleme yapıldı.
Uyuşturucu madde imal ve ticareti suçu için görevlendirilen gizli soruşturmacının kamuya açık yerlerde ve işyerlerinde ses veya görüntü kaydı yapabilmesine hakim tarafından izin verilebilecek.
UYUŞTURUCU MADDELER SORUŞTURMA VEYA KOVUŞTURMANIN KESİNLEŞMESİ BEKLENMEDEN İMHA EDİLECEK
El konulan maddenin uyuşturucu madde olduğuna dair kesin rapor alındıktan sonra "soruşturma aşamasında" sulh ceza hakimliğince bu maddenin müsaderesine ve imhasına karar verilmesi zorunlu hale getirildi. Böylelikle soruşturma veya kovuşturmanın kesinleşmesi beklenmeden uyuşturucu maddelerin imhası sağlanmış olacaktır.
Kaçakçılık suçlarından, uyuşturucu madde imal ve ticareti suçundan ve izinsiz kenevir ekimi suçundan elde edilen malvarlığı değerlerini ihbar edenler ile bu suçlardan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçunu ihbar edenlerin kimliklerinin gizlenmesine yönelik hüküm getirildi.
GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI SUÇUNUN CEZASININ ALT SINIRI 5 YILA ÇIKARILDI
Göçmen kaçakçılığı suçuyla daha etkin mücadele edilebilmesi ve caydırıcılığın sağlanması amacıyla suçun cezasının alt sınırı 3 yıldan 5 yıla çıkarıldı.
Göçmen kaçakçılığı suçu nedeniyle el konulan araç, gereç ve malzemenin, milli savunma veya iç güvenlik hizmetleriyle doğrudan ilgili olması durumunda bunların Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığına tahsis edilebilmesine imkan sağlandı.
HAKİM ONAYI OLMADAN İCRA YAPILAMAYACAK
Konutlarda yapılacak hacizler bakımından; icra müdürünün verdiği haciz kararının, "hakim onayından geçtikten sonra" yerine getirilebilmesi sağlanacak. Aile bireylerine ait kişisel eşyalar ile ailenin ortak kullanımına hizmet eden tüm ev eşyaları, haczi caiz olmayan mallar arasına alındı. İcra takibine konu alacağa yetecek miktarı aşacak şekilde (taşkın) haciz yapılması açıkça yasaklandı. Üzerindeki haciz kalktığı halde yediemin depolarında bulunan malların daha etkin bir şekilde tasfiyesi için düzenleme yapıldı.
ADLİ YARDIM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLECEK
Avukatların büro kurma giderlerinin karşılanması için uygun kredi ve finansmana erişmesini sağlayacak düzenleme yapıldı.Avukatlık mesleğinin ilk 5 yılında baro aidatı alınmaması sağlanarak mesleğe yeni başlayan avukatlar mali olarak desteklenecek. Adli yardım bürosunun gelirleri artırılmak suretiyle adli yardım sisteminin güçlendirilecek.
KİRA UYUŞMAZLIKLARINDA DAVA ŞARTI ARABULUCULUK KAPSAMINA ALINDI
Kira ilişkisinden kaynaklanan uyuşmazlıklar (ilamsız icra yoluyla tahliye hariç), ortaklığın giderilmesine ilişkin uyuşmazlıklar, kat mülkiyetinden kaynaklanan uyuşmazlıklar ve komşu hakkıyla ilgili uyuşmazlıklar, dava şartı olarak arabuluculuk kapsamına alındı. Ticari davalar ve iş sözleşmesinden kaynaklanan uyuşmazlıklar bakımından, itirazın iptali, menfi tespit ve istirdat davalarının zorunlu arabuluculuk kapsamında olduğu açıkça düzenlendi. Taşınmazın devrine veya taşınmaz üzerinde sınırlı ayni hak kurulmasına ilişkin uyuşmazlıklar, ihtiyari arabuluculuğa elverişli hale getirildi. Arabuluculuğa ilişkin Türkiye'nin taraf olduğu Singapur Sözleşmesi'nin, iç hukukla uyumunun sağlanmasına yönelik düzenlemeler yapıldı. Uyuşmazlığın asıl tarafının arabuluculuk süreci ile arabuluculuk faaliyeti sonunda düzenlenen son tutanak hakkında bilgilendirilmesi konusunda arabulucuya yükümlülük getirildi. Ticari uyuşmazlıklar bakımından, taraf avukatları ve arabulucunun birlikte imzaladığı anlaşma belgesinin, -icra edilebilirlik şerhi aranmaksızın- ilam niteliğinde belge sayılacağı kabul edildi.
ANAYASA MAHKEMESİNİN İPTAL KARARLARI DOĞRULTUSUNDA YAPILAN DÜZENLEME
Ceza Muhakemesi Kanununun 193'üncü maddesinde değişiklik yapılarak, "mahkumiyet" kararının yanı sıra "ceza verilmesine yer olmadığı" ve "güvenlik tedbiri" kararlarının verilebilmesi için de sanığın sorgusunun yapılması şartı getirildi. Ceza Muhakemesi Kanununun 231'inci maddesinde düzenleme yapılarak, "hükmün açıklanmasının geri bırakılması" kararlarına itiraz halinde itiraz merciinin, karar ve hüküm hakkında usule ve esasa ilişkin inceleme yapması gerektiği açıklığa kavuşturuldu. Böylelikle, itiraz mercii, karar ve hükmü ayrıntılı bir şekilde inceleyecek; usule veya esasa ilişkin hukuka aykırılık tespit ederse, gerekçesini göstermek suretiyle karar ve hükmü kaldırarak dosyayı mahkemesine gönderecek. Ceza Muhakemesi Kanununun 308/A maddesinde değişiklik yapılarak, bölge adliye mahkemesi ceza dairelerinin kesin nitelikteki kararlarına karşı Cumhuriyet başsavcılığınca sanık aleyhine itiraz edilebilmesi için "kararı etkileyecek nitelikte esaslı bir hatanın bulunması" gerektiği hükme bağlandı. Ayrıca düzenlemeyle, bu itirazın sanık veya müdafine tebliğ edilmesi sağlandı.
ÇOCUĞU HASTA MAHKUM ANNELERE İNFAZ ERTELEME HAKKI GETİRİLDİ
Engellilik sebebiyle bakıma muhtaç veya ağır bir hastalığa düçar (hastalığa yakalanmış) 18 yaşını doldurmamış çocuğu bulunan ve 10 yıldan az hapis cezasına mahkum edilen kadın hükümlülerin cezalarının infazının, belirli yükümlülükler altında 1 yıla kadar ertelenebilmesine, ertelemenin 6 aylık periyotlarla 2 yıl daha uzatılabilmesine imkan tanındı.
Kanunda ayrıca, ceza infaz kurumlarında görev yapan ceza infaz kurumu müdürü, infaz ve koruma baş memuru ve infaz ve koruma memuru unvanlı personelden vazife malulü sayılanların yakınlarına kamuda istihdam hakkı tanındı.
Kabahatler Kanununun 43/A maddesinde yapılan değişiklikle, kamu veya özel hukuk tüzel kişisi ayrımı kaldırılarak, tüm tüzel kişilerin maddede düzenlenen idari yaptırımlar bakımından sorumluluğu kabul edilecek.
Geçici maddeyle, makul sürede yargılanma hakkı ile mahkeme kararlarının icrası hakkının ihlali iddiasıyla Anayasa Mahkemesine yapılmış ve derdest olan bireysel başvuruların ilgilinin müracaatı üzerine 6384 sayılı Kanunla kurulan Komisyon tarafından incelenmesine imkan tanındı. Muhtemel iş yükü nazara alınarak Komisyonun yapısı ve çalışma şekli yeniden düzenlendi.
Asliye ticaret mahkemelerinde tek hakimle ve basit yargılama usulüne göre görülen uyuşmazlıklara ilişkin parasal sınır 500 bin Türk Lirasından 1 milyon Türk Lirasına çıkarıldı.
Çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki kurulması işlemlerini "hafta içi" gerçekleştirecek uzman veya öğretmenlere dosya bazlı ödeme yapılması sağlanacak.
Ankara,Adalet Bakanlığı
belediye365.com
Netanyahu Öldü mü? İsrail’de Yönetim Boşluğu İddiası
Gazeteci Ayşegül Akyüz Yahşi’nin araştırması, İsrail-İran gerilimi sırasında Netanyahu’nun akıbetine dair soru işaretlerini ve İsrail yönetiminde olası bir “yönetim boşluğu” ihtimalini gündeme taşıdı.
Devrim Muhafızları’ndan Netanyahu İçin “Ebedi Karanlık” İması
AYŞEGÜL AKYÜZ YAHŞİ - İran Devrim Muhafızları’na yakın medya organları, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun akıbetinin belirsiz olduğu iddiasını yeniden gündeme taşıdı. İsrail yönetimi ise bu iddiaları kesin bir dille reddediyor.
Türkiye Savaşa Girecek mi? Kritik Senaryo
HABER ANALİZ / ERCAN KUTLU - ABD-İsrail ile İran arasındaki savaş bölgeyi sararken gözler Ankara’ya çevrildi. Türkiye dengeli politika sayesinde şimdilik dışında, ancak riskler büyüyor.
Epstein Dosyası Yeniden Gündemde: Küresel Ahlâk Tartışması
HABER MERKEZİ - Epstein soruşturmasına dair belgelerin yeniden gündeme gelmesi, küresel güç ilişkileri, şeffaflık ve hesap verebilirlik tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
Erdoğan, Riyad'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretinde ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.
Osmangazi Meydanı'nda Ramazan etkinlikleri coşkuyla sürüyor
Cahit Kaşıkçılar'ın kukla gösterisi ve Türk Sanat Müziği dinletisiyle Bursalılar manevi bir akşam yaşadı.
Karatay'da iftar ve teravih buluşmaları
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, iftar ve teravih programlarında vatandaşlarla bir araya geldi.
Jandarma 27 ilde silah operasyonu: 259 gözaltı
Jandarma Genel Komutanlığı'nın 27 ilde düzenlediği operasyonda 1 kaçak silah imalathanesi bulundu, 259 şüpheli gözaltına alındı.
Bursa Emniyeti'nde Ramazan iftarında birlik mesajı
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, teşkilat mensupları için iftar programı düzenledi. Kadir Gökce'nin himayesindeki buluşmada, dayanışma ve hizmet kararlılığı vurgulandı.
AKSAÇLILAR Başkanı Ahmet BEREKET'ten Ramazan Mesajı
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet BEREKET, Ramazan'ın rahmet, bereket ve kardeşlik ayı olduğunu vurguladı.
AKSAÇLILAR Başkanı Bereket'ten FETÖ Uyarısı: Çok Dikkatli Olmalıyız
Ahmet Bereket, FETÖ'nün yeniden yapılanma çabalarına karşı devleti ve milleti uyardı, mücadelenin gevşetilmemesi gerektiğini vurguladı.
AKSAÇLILAR Başkanı'ndan Yalova'daki bebekli kavga tepkisi
Ahmet Bereket, 14 aylık İkra bebeğin yaralandığı olayı toplum vicdanını yaralayan kabul edilemez bir şiddet olarak nitelendirdi.
İYİ Partili Doğan'dan İzmir Körfezi ve Yerel Yönetimlere Sert Eleştiriler
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, İzmir Körfezi kirliliğinde yerel yönetimleri eleştirdi ve İzmit modelinin uygulanmasını istedi.
Deprem Yıl Dönümünde Şehitler Anıldı, Dayanışma Vurgusu Yapıldı
Kahramanmaraş depreminin yıl dönümünde Sultanbeyli'de anma programı düzenlendi, film gösterimi ve konuşmalarla acılar hafızalarda tazelendi.
Ahmet Bereket: Uyuyan Hücre ve FETÖ Tehdidine Karşı Mücadele Sürmeli
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.
Başkan Zeyrek Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
İzmir'de Genç Kemankeşler ve Yazarlar İftarda Buluştu
TYB İzmir Şubesi, geleneksel okçuluk sporuyla ilgilenen gençleri ve şehrin önemli isimlerini iftar sofrasında bir araya getirdi.
Sancakkale Savunması'nın 112. Yılı Anma Programı Düzenleniyor
Sancakkale Dayanışma Grubu, tarihi savunma yapısının tanıtılması ve korunması için 10 Mart'ta anma programı düzenliyor.
370 Yıllık Sancakkale'nin Yasaklı Tarihi ve 10 Mart Anma Töreni
İzmir'in 370 yıllık Sancakkale kalesi, 111 yıldır saklanan savunma gerçeği ve halka kapalı tutulması protesto ediliyor.
Anadolu İrfanı ve Kimlik Sınavı
Celal Karatüre’nin “Hacılar İlahisi” çıkışı üzerinden; Anadolu irfanı, Hoca Yesevi geleneği ve kimlik mücadelesi sosyolojik açıdan yeniden tartışılıyor.
Toplumsal Yara Roman Oldu
Toplumun kanayan yarası kadın cinayetlerini polisiye kurguyla anlatan “Züleyha / Yarıda Kalan Hayatlar”, Ankara’daki ilk imza gününde okurlarla buluştu; Yazar Şerafettin Yıldız, romanın vicdanlara dokunmasını amaçladığını söyledi.
Travma ve Bağımlılık Semineri Öğretmenlerle Buluştu
Prof. Dr. Erdinç Öztürk'ün katılımıyla düzenlenen seminerde, travmanın aile ve birey üzerindeki etkileri ile bağımlılığın psikolojik temelleri ele alındı.
Bahçeşehir Semt Polikliniği Yeniden Açıldı
HABER / ERCAN KUTLU - Başakşehir’de uzun süredir kapalı olan Bahçeşehir Semt Polikliniği yeniden hizmete açıldı. Mahalle sakinleri gelişmeyi memnuniyetle karşılarken göz doktoru atanması da bekleniyor.
Göz Kapağı Estetiğinde Yeni Trend: Doku Koruyucu Teknikler
Prof. Dr. Ahmet Karacalar, göz kapağı estetiğinde 'fazla dokuyu çıkarma' yerine 'hacim koruyucu' tekniklerin öne çıktığını açıkladı.
Ramazan Sofralarında Balık Önerisi
MEDYA90 HABER MERKEZİ - Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, Ramazan ayında iftar sofralarında haftada en az iki kez balık tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Çene Tedavisinde 20 Dakikalık Yeni Dönem
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Uzm. Dt. Ömer Pirinç’in geliştirdiği minimal invaziv yaklaşımlar; çene eklem ağrıları, horlama ve bazı konuşma problemlerinde kısa sürede uygulanan fonksiyonel tedavi seçenekleri sunuyor.
“Genç Girişimci Zahra’dan Bahçekent’e Çikolata Keyfi”
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
Çaya Geldik Etkinliği 654 Ada’da Gönülleri Fethetti
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Hevi Zana Sami 3 Yıl Üst Üste Okul Birincisi Oldu
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
Matbaa ve Baskıda Uygun Fiyatlı Çözüm: Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
Bahçekent 654 Ada Örnek Site Oldu: Yeni Yönetim Takdir Topluyor
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Niğde'de Ramazan Bereketi Mahalle Sofralarında Yaşanacak
Niğde Belediyesi, Ramazan'da Gönül Sofraları ve Muhabbet Çadırları ile hemşehrileri buluşturuyor.
Urla Esnaf Odası Seçiminde Tarafsızlık Tartışması
Belediye başkanı ve ilçe başkanının mevcut adaya açık desteği, esnaf seçimlerinde tarafsızlık ilkesini gündeme taşıdı.
Eyüpsultan'da Sevgi Etkinlikleri: Emekliler Lokali'nde Oyuncak Atölyesi
Eyüpsultan Belediyesi, Şubat ayı boyunca sürecek Sevgi Etkinlikleri kapsamında Emekliler Lokali'nde geleneksel Eyüp oyuncakları atölyesi düzenledi.
Anadolu Selçuklu Hastaneleri Yozgat’ta “Ocakbaşı Sohbetleri”nde Ele Alındı
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
2025 AİLE YILI’NA NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK DESTEK!
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.



