OECD 2023 TÜRKİYE RAPORU DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Türkiye'nin son yirmi yılda eğitim reformlarının kalite ve erişilebilirlik yönünden kapsamlı şekilde değerlendirildiği OECD Türkiye Raporu, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in başkanlığında Bakanlık bürokratları ve 81 ilin millî eğitim müdürlerinin geniş

SIYASET 18.05.2023 16:27:08 280 0
OECD 2023 TÜRKİYE RAPORU DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada OECD Türkiye Raporu'nun çok ciddi müzakerelerden geçerek hazırlandığını vurguladı ve raporun hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi: Buradaki amacımız, Türkiye'nin son yirmi yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde eğitimde gerçekten çok önemli dönüşümlere imza atmasına rağmen bunun bir belgeyle tescillendirilmesi, OECD gibi uluslararası bir kuruluş tarafından hem artı yönlerinin hem de gelişme alanlarının birlikte ele alındığı bir rapor olarak tescillenmesiydi.
 
Paris'te OECD Genel Sekreteri ile yapılan görüşmede iki konuda talepte bulduğunu aktaran Özer, "Birincisi, böyle bir raporun hazırlanmasıydı çünkü Türkiye'nin eğitimde gelmiş olduğu nokta çok fazla değerlendirilemiyor. Hâlâ eğitimde eski ezberler devam ediyor. Türkiye aslında çok önemli mesafeler almış olmasına rağmen yeterince takdir edilemiyor. Uluslararası camiada da -aslında OECD Türkiye'deki gelişmeleri çok iyi takip etmesine rağmen derin toplu bir rapor olmaması nedeniyle - Türkiye'nin eğitimde almış olduğu mesafelerin takdir edilmesi bağlamında bir eksiklik olduğunu gösteriyor. İşte hem bunu yaptık hem de Türkiye'nin son yıllarda mesleki eğitimde almış olduğu mesafeleri değerlendirmek amacıyla İstanbul'da uluslararası katılımla mesleki eğitim programı düzenlemeyi hedeflemiştik. Bugün de ikincisini gerçekleştirdik." Şeklinde konuştu.
 
"Bir ülkenin en kalıcı sermayesi beşeri sermayesidir." diyen Özer, "Bu beşeri sermayenin niteliğini arttırma ve diğer ülkelerle rekabet gücünü arttırmadaki en önemli enstrüman, eğitimdir. Siz eğer eğitimde erişim problemini çözemezseniz, kaliteyi bir kenara bırakıyoruz, insan kaynağınızı verimli bir şekilde kullanabilmeniz mümkün değil." ifadelerini kullandı.
 
2000'li yıllarda ilkokul hariç eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarının yüzde ellinin altında olduğuna dikkati çekerek "Beş yaştaki okullaşma oranları yüzde 11, ortaöğretimdeki okullaşma oranları yüzde 44, yükseköğretimdeki net okullaşma oranları yüz 14. Yani Türkiye, eğitimde insan kaynağını kullanma anlamında oldukça başarısız. İşte Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı neydi? Birincisi, fiziki yatırım... Fiziki yatırımlarda yirmi yılda 300 bin olan derslik sayısı 850 binlere çıktı." değerlendirmesinde bulundu.
 
Son yirmi yılda başörtüsü yasağından katsayı uygulamasına kadar eğitimin önündeki antidemokratik uygulamaların kaldırıldığını anımsatan özer, bu yasakların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde kaldırıldığını, müfredatta çok ciddi değişiklikler yapıldığını vurguladı.
 
İkinci olarak demokratikleşme hamlelerini gösteren Bakan Özer, böylece eğitim sisteminin toplumsal taleplere çok daha duyarlı hâle geldiğini belirterek, "Eğitim sistemi üzerinden topluma biçim verme endoktrinasyonundan vazgeçip toplumsal taleplere göre kendisini sürekli güncelleyen bir eğitim sistemi oldu." dedi.
 
Özer, üçüncü başlığın eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması adına düzenlendiğini kaydederek, "Zengin ve fakir, garip gureba arasındaki eğitime erişimdeki engeli kaldırmak için uygulanan sosyal politikalar... Bu raporda da en fazla ağırlık verilen konu, o. Yani gelirinde sıkıntı olduğu için uzak noktadaki bir okula erişemeyenler veya kız çocuklarının eğitime erişimiyle ilgili sıkıntılar yaşayan aileler... Bunlarla ilgili çok ciddi sosyal politikalar yürürlüğe girdi." diye konuştu.
 
Özer, sözlerine şöyle devam etti: Birincisi, ücretsiz kitaplar. Zenginle fakir arasında ayrım kalmaması için tüm çocuklara ücretsiz bir şekilde eğitim ve öğretimin başında kitapların verildiği bir eğitim sistemine sahip olduk. Bugün itibariyle eğitim sisteminde son yirmi yılda dağıtılan ücretsiz kitap 4 milyara ulaştı. Biz buna bir adım daha attık, yardımcı kaynaklarla ilgili. 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren yardımcı kaynakları ücretsiz olarak dağıtmaya başladık. 190 milyon yardımcı kaynağı ücretsiz olarak dağıttık. Diğer konu, taşımalı eğitim... Bu raporda da geçiyor. Taşımalı eğitim; az sayıda öğrencinin olduğu yerden çocukların eğitimden geri kalmaması için en yakın destinasyondaki bir okula ücretsiz olarak taşınması. Yirmi yıldan beri istikrarlı bir şekilde öğrencilerimizi ücretsiz olarak taşıyoruz ve taşınan öğrencilere ücretsiz yemek veriliyor. Akşam da tekrar okul çıkışında ücretsiz olarak evlerine dönüyorlar. Amaç, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak... Bakın, yemekle ilgili bu raporda da geçiyor. Yemekle ilgili 1.8 milyon çocuğa ücretsiz yemek verilirken, bugün 5 milyon öğrencimize her gün ücretsiz yemek verebilir bir eğitim sistemine sahip olduk. Biliyorsunuz, 6 Şubat'tan itibaren okul öncesi eğitimdeki tüm çocuklarımıza ücretsiz olarak yemek veriyoruz, bunlar çok önemli hamleler. Şartlı eğitim yardımı da bu raporda. Yani eğitime erişimle ilgili maddi sıkıntı çeken ailelere istikrarlı bir şekilde maddi destek sağlanmasıyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte yürütülen bir proje... Yirmi yıldan beri istikrarlı bir şekilde uygulanıyor. 2021 yılında 683 bin aile bu şartlı eğitimden yararlandı. Burslar, pansiyon kapasitelerinin yaygınlaştırılması... İşte bu tüm hamleler, fiziki yatırımlar, eğitimin demokratikleştirilmesi, önündeki antidemokratik uygulamaların kaldırılması ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için uygulanan sosyal politikaların getirdiği nokta nedir? İşte bu raporun konusu... Türkiye, eğitime erişim problemini çözmüş bir ülke artık."
 
5 yaştaki okullaşma oranlarının 2000'li yıllarda yüzde 11'de bulunduğunu, yirmi yıl sonra ise bu oranın yüzde 99,86'ya ulaştığını; ilkokulda yüzde 99.54'e, ortaokulda yüzde 99.17'ye ve lisede yüzde 99.12'ye çıktığını bildiren Özer, "Eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranları cumhuriyet tarihinde ilk kez son yirmi yıldaki atılımlar sonucunda yüzde 99'un üzerine çıktı. Şimdi her ülkede bu kadar kısa sürede hızlı büyüme olduğu zaman, genişleme olduğu zaman, bir şeyi ıskalamayacak, kaliteyi ıskalamayacak... Raporda diyor ki 'Türkiye, kalite göstergelerinde de sürekli iyileştirmeyi sağlayan nadir ülkeler arasındadır.' Türkiye eğitimde bir başarı hikayesi ortaya koydu." ifadesini kullandı.
 
Bakan Özer, "Bu ülkenin evlatlarına, bu ülkenin ailelerine hiçbir ayrım yapmaksızın, bölge ayrımı yapmaksızın, ilçe ayrımı yapmaksızın bu yatırımlarla buluşturup ülkenin, cumhuriyetin bir sonraki yüz yılına tüm eşitliklerini tamamlayıp, insan kaynağıyla ilgili yapılacak gelişmelerin hepsini telafi ettiği için, Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
 
Rapordan bazı notlar aldığını dile getiren Özer, Türkiye'de 4+4+4 zorunlu eğitimde, eğitime bir şekilde erişemeyen öğrenci sayısının 100 binin altında olduğunu vurguladı. Özer, eğitime erişemeyen çocukları köylerinde, mahallelerinde bulduklarını, özellikle kız çocuklarına ulaşıp onları eğitimle buluşturduklarını ifade ederek, rakamların bazen çarpıtıldığını, bu çarpıtmanın Bakan yardımcılarından öğretmenlere kadar emeğe ve mücadeleye saygısızlık olduğunu söyledi.
 
Söz konusu OECD raporunda yer alan 2021 yılına ait verilerden çok daha iyi durumdayız
"OECD'nin söz konusu raporunda Türkiye'de 5 ile 14 yaş aralığındaki okullaşma oranları OECD ortalamasının üzerine çıktı." diyen Özer, şunları söyledi: Raporun da bir eksikliği var, onu da belirteyim: Okullaşma oranlarını 2021 yılında kesmişler. Aslında rapor eksik o anlamda. Rapordaki verilerden, değerlendirmelerden çok daha iyi durumdayız. Mesela raporda şu yok: Okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranlarının yüzde 99.86'ya ulaştığı yok, tam tersine 2020'li yıllardaki eksik rakamlarda duruyor. Hatırlayın, biz 6 Ağustos 2021'de göreve geldiğimiz zaman 3 yaştaki okullaşma oranı yüzde 9'du, 4 yaştaki yüzde 16'ydı, 5 yaştaki de yüzde 65'ti. Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesinde bir proje, okul öncesi eğitim seferberliği başlattık ve bir yılda Türkiye'de tüm ilçelerde ve şehirlerde okul öncesi, anaokulu sayısı 2 bin 782'yken, ilave 6 bin 700 anaokulu kapasitesi oluşturduk. O 3 yaştaki yüzde 9 olan okullaşma oranı yüzde 21'e, 4 yaştaki yüzde 16 olan okullaşma oranı yüzde 42'ye, 5 yaşta yüzde 65'ten yüzde 99.86'ya çıkardık. OECD raporu yüzde 9, yüzde 16 ve yüzde 65'te kalmış. Yani burada okul öncesi eğitim ile ilgili önerdiği başlıkların kıymeti yok çünkü zaten yapmış bulunuyoruz. Diğer taraftan, 15-19 yaş aralığında okullaşma oranları OECD ortalamasına yaklaştı. 20-39 yaş aralığındaki vatandaşların eğitimle buluşma oranı OECD ortalamasının çok üzerine çıktı. 2000'li yıllarda ortaöğretimdeki kız çocuklarının okullaşma oranı yüzde 39.2'ydi, şu anda yüzde 99'a geldi."
 
Özer, 2021 yılının sonunda mesleki eğitim ile ilgili yapılan kanun değişikliğine değinerek bu değişimin büyük bir dönüşüme yol açtığını ve bu büyük dönüşüme OECD raporunda yer verildiğini dile getirdi.
 
Raporda mesleki eğitim ile ilgili rakamlara değinilmediğini bildiren Özer, "Dün Ankara'da havacılık ve uzay teknolojileri ile ilgili Türkiye'nin ilk meslek lisesini açtık. Artık mesleki eğitim, iş gücü piyasasının ve toplumsal dinamiklerin sürekli izleyicisi." dedi. Özer, meslek liselerinin 2023 yılında 3,5 milyar liralık üretim hedefine emin adımlarla ilerlediğini sözlerine ekledi.
 
Raporda vurgulanan en önemli noktalardan birinin de öğretmen başına düşen öğrenci sayısı olduğuna işaret eden Özer, bu oranın düşürülmesinde Türkiye'nin sürekli gayret sarf ettiğini söyledi. Özer, 2000'li yıllardaki öğrenci sayısının bugünden daha az olduğunu ama buna rağmen 2000'li yıllarda öğretmen başına düşen öğrenci sayısının bugünden daha fazla olduğunu bildirdi.
 
"Lisede, ortaöğretimde öğretmen başına düşen öğrenci sayısı OECD ortalamasından daha iyi durumda"
Özer sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sürekli her yıl öğretmen ataması yaparak, bu büyümenin getirdiği olumsuz etkilerden eğitim sisteminin etkilenmemesini sağladı. 2000'li yıllarda eğitim sisteminde 500 bin sayısındaydı öğretmenimiz. Bugün 1 milyon 250 bin öğretmenimiz var. Raporda geçiyor, okul öncesinden liseye kadar öğretmen başına düşen öğrenci sayısı OECD ortalamasına yaklaştı. Lisede, ortaöğretimde ise öğretmen başına düşen öğrenci sayısı OECD ortalamasından daha iyi durumda... Yine vurgulanan konulardan biri, Öğretmenlik Meslek Kanunu... Yaklaşık 583 bin öğretmenimiz uzman ve başöğretmen olarak sistemin içinde. Yakın zamanda tekrar sistemi açacağız ve yeni uzman ve başöğretmenlerimizle eğitim ordumuz çok daha güçlü hâle gelecek."
 
Okul temelli bütçe ile okul temelli mesleki gelişim eğitimleri raporda yer aldı
Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınav sürecinden söz eden Bakan Özer, bütün manipülasyonlara rağmen öğretmenlerin yüzde 99 katılım sağladıklarını belirterek bu süreci Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde başarılı bir şekilde tamamladıklarını kaydetti. 
 
Özer, son bir yıl içinde yapılan iki önemli hamlenin rapora girmesini çok önemsediklerini vurgulayarak, "Birincisi, okul temelli bütçe. İlk kez Türkiye'de, tüm okullara kırtasiye, temizlik, küçük onarım ve donatım için tüm okullara bütçe gönderdik. OECD raporu, bunu hem eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması hem de okulların otonomisinin arttırılması bağlamında önemli bir hamle olarak değerlendirmiş."
 
Okul temelli bütçe uygulamasıyla okul yöneticilerinin artık kimseye ihtiyacı kalmadığını vurgulayan Özer, bu uygulamaya bundan sonra da devam edileceğini kaydetti. 
 
Rapora giren bir diğer konunun da öğretmenlerin okul temelli mesleki gelişim eğitimleri olduğuna işaret eden Özer, şunları söyledi: "Bizim sizlerle birlikte yaptığımız en önemli kalıcı hamlelerden bir tanesi bu. Çünkü öğretmene yatırım yapmazsanız eğitim sistemi fiziksel yatırımlarla sınırlı kalır. İşte Milli Eğitim Bakanlığı mesleki gelişim eğitimleriyle ilgili seminerler veriyor ama verimli değildi. Çünkü merkezi olarak planlanıyordu."
 
Özellikle Öğretmen Bilişim Ağı'nın kurulmasıyla okul temelli mesleki gelişim eğitimiyle ilgili öğretmenlerin aldığı eğitimlerin sayısında ve niteliğinde çok ciddi iyileşme olduğunu dile getiren Özer, "OECD raporunda şu ifade var. Bu adımlarla, Öğretmen Bilişim Ağı, okul temelli mesleki gelişim eğitimiyle 2021 yılında öğretmen başına düşen 39 saatlik eğitim, bir yılda, 2022 yılında 250.1 saate yükseldi. Bu seneki hedefimiz 350 saat."
 
Öğrenci sayısında kaydedilen artışa rağmen öğrenci başına düşen harcamaların arttığına dikkat çeken Özer, "OECD raporunda o kadar güzel bir ifade var ki; 'Türkiye, 2011-2019 yılları arasında ilkokuldan yükseköğretime kadar eğitim kurumlarına harcanan bütçenin gayri safi milli hasıladaki oranını en fazla artıran OECD ülkesi oldu.' OECD ülkelerinin ortalaması yüzde 5.49'du, Türkiye'ninki yüzde 6, gayrisafi milli hasılanın." dedi. 
 
Raporda Türkiye'de eğitim sisteminin ekonomik krizler, Kovid salgını gibi uluslararası risklere karşı çok daha dayanıklı olduğunun vurgulandığını belirten Özer, "İşte bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi de sürekli eğitimde fırsat eşitliği için yapılan destekler, yeni açılımlar ve gelinen noktada şu raporda görüyoruz ki Türkiye eğitimle ilgili yirmi yılda gerçekten kabuğunu kırmış ve artık OECD ülkeleriyle rekabet edebilir ve kendi eksikliklerini birisinin göstermesine gerek kalmadan kendisi görerek onları iyileştirmek için çabalayan bir eğitim sistemine sahip oldu. Allah'ın izniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı'nın asıl temel noktası eğitim sistemi olacaktır." 
 
Özer, Türk eğitim sisteminin bu noktaya gelmesinde emek veren bakanlara, genel müdürlere, daire başkanlarına, il/ilçe müdürlerine, öğretmenlere ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

Programa Ordu Valisi Tuncay Sonel ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler; Bakan Yardımcıları Petek Aşkar, Nazif Yılmaz, Sadri Şensoy ile Osman Sezgin'in yanı sıra genel müdürler, daire başkanları ve 81 ilin milli eğitim müdürleri katıldı.


Ankara,Milli Eğitim Bakanlığı
belediye365.com

Haber Kaynak : BELEDİYE365

G20 Liderler Zirvesi başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi resmi karşılama törenine katıldı.

Olası Bir 3. Dünya Savaşında Türkiye’nin Gücü Nedir?

Türkiye, olası bir 3. Dünya Savaşı'nda stratejik konumu, güçlü askeri kapasitesi, yerli savunma sanayii ve diplomatik gücüyle dikkat çekiyor. Güçlü ve zayıf yönleriyle Türkiye'nin küresel arenadaki rolünü keşfedin.

Üsküp 1911 Futbol Kulübü'nün Tarihi ve Yeniden Doğuşu

Üsküp 1911 Futbol Kulübü, Makedonya'nın Üsküp kentinde Türkler tarafından yeniden kuruldu. Başkan Şahin Amit, kulübün renklerinin siyah matemi, beyaz umudu ve kırmızı Türk bayrağını simgelediğini belirtti.

KKTC 41 yaşında

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla Girne Kapısı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene katıldı

Trump Engages in Crucial Dialogue with Putin Amidst Rising Tensions

Former U.S. President Donald Trump held a significant phone conversation with Russian President Vladimir Putin, urging de-escalation in Ukraine. This diplomatic effort aims to reduce tensions and promote peace.

Hayrünnisa Gül'ün Para Dolu Zarflarını İngiltere Polisleri Çaldı

Hayrünnisa Gül, İngiltere ziyaretinde büyük bir şok yaşadı. Zarflar dolusu euro ve sterlin, İngiliz polisleri tarafından çalındı. Olay, Türk ve İngiliz Büyükelçiliklerine bildirildi.

İran'dan İsrail'e Onlarca Füze Saldırısı Gerçekleşti

İran'dan İsrail'e onlarca füze ateşi açıldı. Tel Aviv dahil birçok bölgede sirenler çaldı. İran Devrim Muhafızları, saldırının intikam amacıyla gerçekleştirildiğini açıkladı. Ürdün, hava sahasını uçuşlara kapattı.

Kocaeli'nde çocuk haklarına dikkat çekildi

İzmit Belediyesi Çınar Çocuk Evleri, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında düzenlediği etkinlikle, çocukların haklarına dikkat çekti.

Malatya'da depremzedeler için 24 derslikli okul temeli atıldı

6 Şubat'ta KAhramanmaraş merkezli depremde hasar alan Sümer Ortaokulunun yıkılmasının akabinde Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Hayırsever İş İnsanı Rıdvan Mertöz iş birliğinde 24 derslikli Elif Sevinç Mertöz Ort

Konya'dan çiftçiye sumak desteği

Konya Büyükşehir Belediyesi, çiftçiye ve üreticiye yönelik fidan ve fide desteğini çeşitlendirerek sürdürüyor.

Ercan Kutlu, Akbey Güvenlik'e Nezaket Ziyaretinde Bulundu

Medya90 Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Kutlu, Akbey Güvenlik'e nezaket ziyaretinde bulunarak, şirket sahibi Yakup Devecioğlu ile bir araya geldi. Bu ziyaret, iki şirket arasındaki dostane ilişkileri pekiştirdi.

Kıbrıs'ta Arsa Almanın Avantajları Nelerdir?

Kıbrıs'ta arsa almanın avantajları nelerdir? Coğrafi konumu, iklimi, hukuki ve vergisel avantajları ile Kıbrıs'ta arsa almak, yatırımcılar için büyük fırsatlar sunuyor.

Araç Kiralama İpuçları: Bilmeniz Gereken Her Şey

Araç kiralama ipuçları ile hem zaman hem de para kazanın. Güvenilir firmalar, sigorta seçenekleri ve maliyetleri düşürmenin yollarını keşfedin. Tatil veya iş seyahati için ideal kiralama çözümleri burada.

Araba Yağı Nasıl Değiştirilir?

Araba yağı değişimi motor performansını artırır ve ömrünü uzatır. Doğru yağ seçimi ve düzenli değişim, motor parçalarının aşınmasını önler. Bu basit bakım işlemi, aracınızın sorunsuz çalışmasını sağlar.

Düzce'de tanımadığı bir kişi tarafından bıçakla yaralandı

Düzce'nin Gaziantep Caddesi’nde meydana gelen olayda edinilen bilgiye göre O.A. isimli şahıs cadde üzerinde giderken kimliği henüz belirlenemeyen kişi tarafından kolundan bıçakla yaralandı.

Cezbeden tekliflere dikkat!

Bir mağdur daha milyonlarca lira zarara uğradı!

Keşan'da kapsamlı kaçakçılık operasyonu

Edirne Keşan'da kaçakçılıkla mücadele kararlılıkla devam ediyor.

Almanya'nın aradığı zehir taciri İstanbul 'Kuyu'suna düştü!

Almanya tarafından çıkartılan Difüzyon mesajıyla (Acil Yakalama Mesajı) "Uyuşturucu Madde Ticareti" suçundan uluslararası seviyede aranan Daniel Sobotta İstanbul’da düzenlenen İçişleri'nin 'Kuyu' operasyonda yakalandı.

Adıyaman Gölbaşı’nda uyuşturucuya geçit yok

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde uyuşturucuyla mücadele çalışmaları tüm hızıyla sürerken, yolcu dolmuşunda metamfetamin ele geçirildi.

Pençe Kilit'te teröristlerin silahlarına el konuldu

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlere ait silah ve mühimmat ele geçirildi.

İçişleri son eylemlerin bilonçosunu paylaştı

İçişleri Bakanlığı, kayyım protestolarına katılan gözaltına alına 253 şüpheliden 33'ünün tutuklandığını açıkladı.

Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?

Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.

Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?

Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.

2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler

2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.

Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı

Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.

TÜRSAB Boğaziçi BTK, Seyahat Acentaları ile 2024 Sezonunu Değerlendirdi

TÜRSAB Boğaziçi BTK'nın TZL SUITES Otel’de düzenlediği etkinlikte seyahat acentaları, 2024 sezonunu değerlendirdi ve 2025 turizm beklentilerini ele aldı. Etkinliğe TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da katıldı.

Doğa Tutkunları OutdoorFest’te Buluşuyor

21-22 Eylül tarihlerinde Nefes Orman’da düzenlenecek OutdoorFest, offroad, binicilik, enduro gibi etkinliklerle doğa ve macera tutkunlarına nefes kesici bir deneyim sunacak.

“İzmir Turizm’de yerinde sayıyor”

Etik Yönetim Kurulu üyesi ve Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, “İzmir Turizm’de yerinde sayıyor” dedi.

'Dedemin Gözyaşları' ödüle doymuyor

Türk sinemasının son dönemlerde yıldızı parlayan isimlerinden ödüllü yapımcı ve yönetmen İhsan Taş, yeni filmiyle hem gişede fırtınalar estirdi hem de ödül törenlerinde adeta zafer yürüyüşü yaptı.

Samsun Rüzgarı Ankara’da Esti.

15-16-17 Kasım tarihlerinde Ankara’da düzenlenen Büyük Samsun Tanıtım Günleri,

"Suyun Sesini Duydum" Kitabı Raflarda!

Suyun Sesini Duydum kitabı, suyun insanlık için vazgeçilmez bir hayat kaynağı olduğunu bilimsel, kültürel ve ekolojik yönleriyle ele alıyor.

Banu Kırbağ’dan Yeni Şarkı: Bir Ömür Geçti ile Duygusal Anlar

Banu Kırbağ, “Bir Ömür Geçti” şarkısıyla 2024 yılında dinleyicileriyle buluşuyor. Bu duygusal eser, yitirdiğimiz 3 fidana ve nicelerine adanmış.

İstanbul'da Doğan ve Ölen İlk Osmanlı Padişahı Kimdir?

İstanbul'da doğan ve İstanbul'da ölen ilk Osmanlı padişahı Sultan II. Selim'dir.

TÜYAP, Avrupa'nın En Büyük Ambalaj Fuarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa'nın en büyük ambalaj fuarlarından biri olan Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, sektör profesyonellerini bir araya getiriyor.

Ravza Zeybek Konya Kitap Günleri'nde Okurlarıyla Buluştu

Ravza Zeybek, Konya Kitap Günleri'nde okurlarıyla buluşarak özgürlüğün ve okumanın önemini vurguladı.

En doğal ağrı kesici

Prof. Dr. Muhsin Konuk, turşunun sağlığa olan katkılarını ve doğru tüketim yollarını anlattı. Turşudaki vitamin ve mineraller neler? İşte yanıtı...

Su Arıtma Cihazı Kullanmak Zararlı mı? Zararları Nelerdir?

Su arıtma cihazı kullanmak, temiz su sağlarken bazı zararları da beraberinde getirebilir. Mineral kaybı ve kimyasal kalıntılar gibi riskler hakkında bilgi sahibi olun.

Kış Aylarında Bağışıklık Sistemini Güçlendirme Yolları

Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için düzenli rutin oluşturmak, vitamin açısından zengin beslenmek ve mevsime uygun egzersiz türlerini tercih etmek büyük önem taşıyor.

HBX AR-GE'ci KİMYAGERDEN MÜTHİŞ İNOVASYON

Yavuz Sultan Selim’in Mısır Seferi için hazırlattığı rivayet edilen tarhananın, kemik suyu ile zenginleştirilerek başta kanser olmak üzere hastalıklara karşı vücudun direncini arttırdığı belirtildi.

Başakşehir Belediyesi'nin Karton Bardak Kullanımı Tartışma Konusu Oldu

Başakşehir Belediyesi'nin Mola Cafeler'deki karton bardak kullanımı, halk sağlığını tehlikeye atıyor ve vatandaşların tepkisini çekiyor

Mavi Dil Virüsü Nedir? Mavi Dil Hastalığı Belirtileri ve Bulaşma Yöntemleri

Adana'da mavi dil hastalığı nedeniyle karantina uygulaması başladı. Sığır ve koyunlarda görülen hastalık, sokucu sinekler aracılığıyla bulaşıyor. Yüksek ateş ve solunum zorluğu gibi belirtiler dikkat çekiyor.

"Prof. Dr. Ahmet Maranki Canlı Yayında Hangi Sorulara Cevap Verecek?"

Prof. Dr. Ahmet Maranki, 6 Ekim Pazar günü Türkiye saatiyle 12:00’de, Avrupa’nın en prestijli kanallarından biri olan Kanal Avrupa’da canlı yayında, kanserden ruhsal bozukluklara kadar pek çok sağlık sorununa çözüm sunacak!

İstanbul'da Afetlere Karşı Güçlü Bir Adım: Mahalle Afet Timleri Kuruluyor!

Afetlere hazırlıkta önemli adım! Başakşehirde mahalle afet timleri kuruluyor.

Niğde Çukurkuyu Belediye Başkanı Ahmet Halisdemir Bahçekent’te

Niğde Çukurkuyu Belediye Başkanı Ahmet Halisdemir, Bahçekent’teki Teoman Dural Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başakşehir İlçesi Kurucularından Osman Aydemir ile sıcak bir sohbet gerçekleştirdi.

İstanbul'a Yeni Bir Nefes: Halkalı-İspartakule Hızlı Tren Projesi Başladı!

İstanbul'un kalbinde atmaya başlayan yeni bir proje ile tanışmaya hazır mısınız? Halkalı-İspartakule Hızlı Tren Projesi'nin ilk kazmaları vuruldu! Bu dev proje, sadece İstanbul'un değil, Türkiye'nin ulaşım anlayışını değiştirecek.

Bahçekent Dostluk ve Fikir Platformu Üyelerinden Yuvam Bahçeşehir Evleri’ne Ziyaret

Bahçekent Dostluk ve Fikir Platformu üyeleri, Yuvam Bahçeşehir Evleri’ni ziyaret ederek site yönetimiyle görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede sitenin çevre düzeni ve Bahçeşehir’in güzellikleri ele alındı.

Galata Eğitim Kurumu Başarılarıyla Dikkat Çekiyor

Galata Eğitim Kurumu, başarılarıyla eğitimde fark yaratıyor. Modern eğitim anlayışı, bireysel takip ve rehberlik hizmetleriyle öğrencilerin hedeflerine ulaşmasını sağlıyor.

Bahçekentliler Derneği ve Galata Eğitim Kurumu’ndan Eğitimde İşbirliği

Bahçekentliler Derneği Başkanı Muhammed Abu-Albar ve Galata Eğitim Kurumu Müdürü Harun Karaşahin, Bahçekentlilere eğitimde katkı sağlamak için bir araya geldi.

Başakşehir'in Yeni Kaymakamı Cemil Özgür Öneği, Kırklareli Valisi Uğur Turan'ı Ziyaret Etti

Başakşehir'in Yeni Kaymakamı Cemil Özgür Öneği, Kırklareli Valisi Uğur Turan'ı ziyaret etti. Bu ziyaret, halk tarafından büyük memnuniyetle karşılandı ve yeni kaymakamın Başakşehir'e katkıları merakla bekleniyor.

Güzel'den Yerel Basına Tam Destek: 'Sesiniz Bizim Sesimiz"

Güzel’den Yerel Basına Tam Destek! Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, yerel basınla bir araya gelerek tam destek sözü verdi. "Sesiniz bizim sesimiz" diyen Güzel, basın özgürlüğünün önemine vurgu yaptı.

Niğde Belediyesi’nden Sınav Haftasında Sıcak Çorba İkramı

Niğde Belediyesi, sınav haftasında öğrencilere ücretsiz sıcak çorba ikram ediyor. 16-24 Kasım tarihleri arasında her gün 17.00-19.00 saatleri arasında Sabiha Şahenk Kütüphanesi önünde çorba dağıtımı yapılacak.

Para Okçuluk Takımı Başarılarıyla Gururlandırdı

Para Okçuluk takımı, Antalya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda Makaralı Yay Karışık Takım kategorisinde Türkiye 3’üncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Çalık; Kaynakların Adil Dağıtımı Temel Meselemizdir

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Esenyurt’ta düzenlenen 3. Kardeş Kültürler Festivali kapsamında gerçekleştirilen ‘Sosyal Belediyecilik’ konulu söyleşide sosyal belediyeciliğin önemine dikkat çekti.

Bağcılar Belediyesi’ne Dijital Başarı Ödülü!

Bağcılar Belediyesi, Türkiye Bilişim Derneği’nin düzenlediği “Türkiye Bilişim Ödülleri”nde “Dijital Şehir İkizi Sürdürülebilir Şehir Yönetimi Projesi” ile “Belediyecilik Özel Başarı Ödülü”nü kazandı.

Başkan Bıyık'tan Sert Cevap: “Şov Yapmanın Anlamı Yok!”

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası hakkında yaptığı açıklamada, eleştirileri sert bir dille yanıtladı ve etkinliğin amacını vurguladı. 300 balığın ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını belir

Esenyurt Belediyesi’nden Miniklere Afet Farkındalık Eğitimi

Esenyurt Belediyesi ve İBB'nin ortak çalışmasıyla düzenlenen afet farkındalık eğitiminde, minikler hem eğlendi hem de afetlere karşı bilinçlendi. Eğitim sonunda çocuklar "Afet Dedektifi" unvanı aldı.

1

Polis Akademisi Başvuru Şartları Açıklandı

2

Terörle mücadele hız kesmiyor

3

Güzel'den Yerel Basına Tam Destek: 'Sesiniz Bizim Sesimiz"

4

Nasuh Mahruki paylaşımlarından dolayı tutuklandı!

5

Tofaş'ın potadaki yeni maçları için biletler satışta

6

Kocaeli'nde çocuk haklarına dikkat çekildi

7

Malatya'da depremzedeler için 24 derslikli okul temeli atıldı

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.