ÖZER: BAYKAR MİLLÎ TEKNOLOJİ MTAL'DE HER ÖĞRENCİ ASGARİ ÜCRET KADAR BURS ALACAK

Millî Eğitim Bakanlığı ile Baykar Teknoloji arasında havacılık ve savunma sanayi alanında faaliyet gösterecek Baykar Millî Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin açılmasına yönelik Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü, Bakan Mahmut Özer ile Baykar

Haberi Sesli Oku
SIYASET 31.05.2023 18:46:22 0
ÖZER: BAYKAR MİLLÎ TEKNOLOJİ MTAL
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Özdemir Bayraktar Millî Teknoloji Merkezinde düzenlenen iş birliği protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, yıllardan beri uygulanan yanlış eğitim politikaları nedeniyle eğitim sisteminde uzun süre travmaların yaşanmasına yol açtığını söyledi.
 
Söz konusu uygulamaların akademik olarak başarılı öğrencilerin mesleki eğitimden uzaklaşmasının hedeflendiğini ifade eten Özer, şunları söyledi: 2000'li yıllarda 'Aradığım elemanı bulamıyorum, çırak bulamıyorum, kalfa bulamıyorum.' şeklinde ülkemizde yıllardan beri bu gök kubbede şikâyetler ortaya çıktı. 2012 yılında katsayı uygulaması kaldırıldıktan sonra tüm Millî Eğitim Bakanlarımız, mesleki eğitimi güçlendirmek için çok ciddi çalışmalar, gayretler, emekler harcadı. Bizim yaptığımız şey şuydu: Mesleki eğitimin güçlendirilmesiyle ilgili artık 1940'lı, 1950'li yıllarda olduğu gibi ana istihdam kaynağı artık devlet değildir çünkü devlet, istihdam kaynağından çekilmiş, kendi gerçek fonksiyonlarına dönmüş. Artık özel sektör serbest piyasa iş gücü dinamiklerini belirlemeye başlamıştır. O zaman yapmamız gereken, sektör temsilcileriyle birlikte mesleki eğitimi yeniden inşa etmek. Bakan yardımcılığımda da Bakanlığım döneminde de özel sektörden istediğimiz şu oldu: Bize okul binası yapmayın çünkü bunu kaldırabilecek bütçemiz, gücümüz var. Eğitimde fırsat eşitliğiyle ilgili çok sayıda sosyal politika istikrarlı bir şekilde uygulandı. Dolayısıyla bütçeyle ilgili problemimiz yoktu, gelin mesleki eğitimi birlikte dizayn edelim. Mesleki eğitimde müfredatı birlikte güncelleyelim. Öğrencilerin beceri eğitimlerini birlikte planlayalım. Öğretmenlerimizin mesleki alan ve atölye öğretmenlerimizin iş başı ve mesleki gelişim eğitimlerini birlikte planlayalım ama istihdama öncelik tanıyalım. İstihdamla ilişkilendirelim eğitimi. Aslında gördük ki sektör temsilcileri de tüm süreçlerde, mesleki eğitim süreçlerinde aktif olarak yer almak istiyor. Çok kısa sürede Türkiye, sektör temsilcilerinin mesleki eğitim alanına girdiklerine tanıklık etti.
 
Meslek liselerinin gençlerin yerleşmek için bir biriyle rekabet ettiği bir eğitim türüne dönüştüğünü vurgulayan Özer, "İlk adımı ASELSAN ile attık. Savunma sanayi alanında bu kadar güçlenen, artık yerli imalata önem veren, Türkiye'nin bu alanda eğitim gelen tek bir okulu yoktu. ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ilk kez yüzde 1'lik başarı diliminden öğrenci almaya başladı. Sonra Teknopark İstanbul gibi her geçen gün örnekleri sürekli artan en başarılı öğrencilerin sürece dâhil olduğu, kariyerini orada gördüğü bir yönelimle mesleki eğitim güçlenmeye başladı." değerlendirmesini yaptı.
 
Aynı zamanda mesleki eğitimin üretim kapasitesini de artırmaya çalıştıklarını belirten Özer, "Döner sermaye kapsamındaki üretimde üç amacımız vardı: Birincisi, yaparak öğrenmek. Yani yaparak öğrenmeyi eğitimin göbeğine, odağına oturtabilmek... İkincisi, iş gücü piyasasıyla mesleki eğitimin üretimini öyle senkronize yapalım ki bunu yaptıktan sonra istihdam edilebilirliklerini artırabilmek. Üçüncüsü de biliyorsunuz, döner sermaye kapsamında üretime katkı payı olarak öğrenciler asgari ücret kadar öğretmenlerimiz ise iki asgari ücret kadar ücret alabiliyorlar.
 
İşte bu hamlelerle 2018-19 yıllarında 200 milyon olan üretim kapasitesini 2022 yılında 2 milyara yükselttik. Bu seneki hedefimiz 3 buçuk milyar. Öğrencilere dağıttığımız pay 100 milyon, 200 milyon TL'yi ise meslek lisesindeki öğretmenlerimize dağıttık. Yani öğrenci okurken emekle hakkaniyetli ilişki kurmaya başladı." ifadelerini kullandı.
 
Konuşmasında, ahilik kavramının kökenine işaret eden Bakan Özer, ahiliğin kökeni ile mesleki eğitimde gerçekleştirilen eğitim türünün tam olarak örtüştüğünü vurguladı. Özer, "Selçukluya baktığınız zaman Osmanlıya baktığınız zaman aslında değerler eğitimi hep esnaf üzerinden, zanaatkâr üzerinden inşa edilmeye çalışılıyor çünkü ekonomik örnekler, bu değerler ortaya kondukça toplumdaki yaşayış biçimi de ona göre şekilleniyor." diye konuştu.
 
Mesleki eğitimdeki üretim kapasitesinin artırılmasıyla beraber mesleki eğitimde AR-GE dönemini başlattıklarını dile getiren Özer, "Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Külliye'de 55 AR-GE merkezinin açılışını yaptık. Mesleki eğitimde AR-GE konuşulmaya başlandı. Bu, bir tarihtir." dedi.
 
Özer, meslek liselerinin artık inovatif çalışmaların yapıldığı yerlere dönüştüğünü belirterek sözlerine şöyle devam etti: 2000'li yılların başlangıcında Millî Eğitim Bakanlığının tescilini almış olduğu ürün sayısı yılda 2,9'du. Patent, faydalı modern marka ve tasarım tescili... Ticarileşmeden bahsetmiyorum. 2022 yılını 8 bin 300 fikrî mülkiyet tescili ile kapattık ve bunun 184'ü ticarileşti. Meslek liseleri artık yurt dışına ihracat yapmaya başladı. Sadece ürünü ihraç etmiyor, o ürünü üreten makineyi de üretebilir duruma geldi meslek liseleri. Yani siz üreten ülke yolunda bir büyüme iddiasıyla yola çıkıyorsanız ve eğitim sisteminde onun karşılığı olan gelişmeye dinamik bir şekilde üretemezseniz bu üretimi sürdürebilir kılmanız mümkün değil. İkinci yaptığımız en kritik hamle, bizim yıllardan beri unuttuğumuz çıraklık, kalfalık ve ustalık eğitiminin verilmiş olduğu küçük ve orta ölçekli işletmelerin en önemli insan kaynağı ihtiyacı olan çırak, kalfa ve usta yetiştiren mesleki eğitim merkezlerinin yeniden dönüştürülmesiydi.
 
25 Aralık 2021'de mesleki eğitim kanununda yapılan dönüşüme değinen Bakan Özer, bu dönüşüm sayesinde hem işveren hem de gençler için mesleki eğitim merkezlerinin oldukça cazip hâle geldiğini aktardı. Özer, söz konusu dönüşüm öncesinde Türkiye'deki çırak, kalfa ve usta sayısının 159 bin olduğunu, dönüşüm sonrasında mesleki eğitim sisteminde bugün 1 milyon 410 bin çırak, kalfa ve usta sayısına ulaşıldığını kaydetti. Özer, "Kısaca mesleki eğitim artık, o 28 Şubat sürecinin müdahalesiyle ülkenin ekonomik kalkınmasını tamamlamaması için yapılan müdahale sonucundaki yaşamış olduğu travmayı atlattığı gibi Türkiye Yüzyılı olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın çerçevesini çizmiş olduğu o yeni yüzyılda ülkemizin bu alandaki insan kaynağını yetiştirmek için çok daha dinamik olarak hazır ve nazırdır." ifadesini kullandı.
 
Mesleki eğitim sistemine son zamanlarda yeni hamleler eklemeye başladıklarını söyleyen Bakan Özer, "Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Teknolojileri Meslek Lisesi, Türkiye'nin ilk bu alandaki ilk meslek lisesini Ankara'da açtık ve ilk kez bu yeni eğitim öğretim yılında öğrenci almaya başlayacak." bilgisini paylaştı.
 
"Baykar Millî Teknoloji Meslek Lisesi, çok özellikleri olan bir meslek lisesi olacak"
Özer, gerçekleştirilen imza töreni programının öneminden söz ederek konuşmasına şu sözlerle devam etti: Bugün burada da son onlu yıllarda, ülkemizin vatandaşlarına güven veren, düşmana da korku salan savunma sanayi hamlelerinin en itici gücü olan Baykar grubunun içinde bu büyümeyi sürdürülebilir kılmak için Baykar Millî Teknoloji Meslek Lisesi'nin kurulmasıyla ilgili çok önemli bir arifedeyiz. Bugün imza töreninde bir aradayız. Burada çok özellikleri olan bir meslek lisesi olacak. Birincisi, sınavla öğrenci alacak ama sadece sınavla öğrenci almayacak, aynı zamanda sınavla yerleşen öğrenciler mülakattan geçecek. İkincisi hazırlık okulu olacak, İngilizce bir yıl hazırlık okulu olacak. Bu alandaki, Baykar grubundaki uluslararası uzmanlar derslere girecek. Öğrenciler, dışarıda savunma sanayiyle ilgili beceri eğitimi almak için yer aramayacak, doğrudan burada beceri eğitimini alacak. Her bir öğrenci, şu andaki okullarımızdaki en yüksek oranda bursla desteklenecek. Millî Eğitim Bakanlığı sistemi içinde asgari ücretle ilişkilendirilmiş burs alan bir okul türümüz yok. İlk kez bu okulumuz, tüm öğrenciler, 50 öğrenci alacağız, her bir öğrenci asgari ücret kadar burs alacak, asgari ücret değiştiği yükseldiği zaman o burs miktarı da yükselmiş olacak. Lisemizin hayata geçirilmesinde büyük emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Lisemizin, hem mesleki eğitime hem de ülkemizin geleceğine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.
 
"Geleceğe hazırlanmalıyız"
Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise ülkenin başta insansız hava araçları olmak üzere savunma sanayi ürünlerinin geliştirilmesinde dünyada önemli bir konuma geldiğini söyledi.
 
Bugün erişilen konumun tartışmasız olarak, özellikle de bağımsızlık açısından çok kıymetli olduğunu belirten Bayraktar, "Ancak bilgi ve teknoloji geliştirmek sürekli emek ve ilgi ister. Bu sebeple sahip olduğumuz bilgiyi ve bugün gerçek noktayı yeterli görmek ilerlememizin, gelişmemizin önündeki en büyük engeldir. Bu nedenle geleceğe yönelik çalışmalarımızı tutkuyla sürdürmeli, süratle planlamalı ve kararlı bir şekilde ileriye yürümeye devam etmeliyiz. Geleceğe hazırlanmalıyız. Süreklilik ve sürdürülebilirlik bu yoldaki önemli mihenk taşları olacaktır. Bunun için kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanmalı, niteliğini ve niceliğini geliştirmeliyiz." değerlendirmesini yaptı.
 
Vazifelerinin ülkeye yeni "Baykar"lar kazandıracak gençleri nitelikli bir şekilde eğitmek olduğuna dikkati çeken Bayraktar, bu doğrultuda Bakanlık ile çok önem verdikleri işbirliğine adım attıklarını anlattı. Bayraktar, önümüzdeki eğitim öğretim döneminde faaliyete geçmesini planladıkları Baykar Millî Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde özellikle havacılık ve uzay alanında ülkeyi yarınlara taşıyacak gençleri yetiştirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
 
Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Özer ile Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar tarafından ilgili protokol imzalandı.
 
Gençlere burs sağlanacak
Protokol kapsamında İstanbul'da savunma, havacılık ve uzay alanında ilk kez açılacak Baykar Millî Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenciler hazırlık+4 yıl eğitim görecek. Buradaki başarılı öğrencilere hem lise hem de üniversite eğitimlerinde Baykar bursu ile destek verilecek.

Ankara,Milli Eğitim Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE365

Afganistan Platformu, Barışın ve Kültürün Sesi Olacak

Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.

Erdoğan Hamlesi: İsrail'i Tedirgin Eden Gazze Adımı

Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.

Sumud Filosu: Gazze’ye Giden Vicdanın Zaferi

Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.

Mustafa Tatar’a BM’den Uluslararası Barış Elçisi Unvanı

HABER - ÖNDER GÜZELARSLAN - Birleşmiş Milletler, Türk iş insanı Mustafa Tatar’a “Uluslararası Barış Elçisi” unvanı verdi.

İstanbul’da Bisikletliler Gazze İçin Pedal Çevirdi

İstanbul’da bisiklet severler “Sumud İçin Pedallıyoruz” diyerek Gazze’deki insani krize dikkat çekti.

Afrika Arslanları: Uganda’da Umuda Yolculuk

HABER / NADİR ÇOMAK - Uganda’nın kırmızı topraklarında yeşeren umut, iki Afrika Arslanının öncülüğünde insanlığa ilham veriyor.

Trump’ın Gazze Açıklaması: Ekonomik Plan mı, Siyasi Hamle mi?

Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.

Manisa Vakfı Engelliler İçin Anlamlı Program Düzenledi

HABER / ÖNDER GÜZELARSLAN - Manisa Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul Engelliler Derneği üyelerini ağırlayarak farkındalık oluşturan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Bahçekent’in Yeni Lezzet Durağı Mehmet Chef Açıldı

HABER / ERCAN KUTLU - Kahramanmaraşlı usta Mehmet Poyraz’ın açtığı Mehmet Chef; kebap, kelle–paça, zeytinyağlı, serpme kahvaltı ve paket servis hizmetiyle Bahçekent’in yeni lezzet adresi oldu.

Anadolu’nun Gönüllü Ormancısı: Abdullah Karataş’ın Hikâyesi

Mustafa Böyükata, Anadolu’nun gönüllü çevrecilerinden Abdullah Karataş’ın ağaç sevgisini, diktiği binlerce fidanı ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yürüttüğü doğa çalışmalarını anlatıyor.

Bahçekent’te Sevilen Çiğ Köfte Noktası: Komagene

ERCAN KUTLU - Bahçekent Furkan Işık Bulvarı’nda hizmet veren Komagene şubesi, işletmeci Nevzat Söylemez’in güler yüzlü yaklaşımı ve özel bademli-cevizli çiğ köfte tarifiyle bölge halkının favorisi oldu.

Bahçekent’te Uygun Fiyatlı Boya ve Tadilat Hizmeti

HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te yıllardır yüzlerce eve titiz işçilikle hizmet veren Caner Demirezen, bölge halkına en kaliteli boyayı en uygun fiyatlarla sunduğunu ve tüm işlerinin arkasında durduğunu ifade ediyor.

Demokrat Parti Başakşehir İlçe Teşkilatı Olağan Genel Kurul İlanı

Demokrat Parti Başakşehir İlçe Başkanlığı, 28 Kasım 2025 tarihinde yapılacak Olağan Genel Kurul Toplantısına ilişkin resmî duyuruyu yayımladı. Salt çoğunluk sağlanamazsa toplantı 29 Kasım’da yapılacak.

Kayınvalide ile Sorunsuz Geçinmenin 10 Etkili Yolu

ERCAN KUTLU - Aile uzmanlarının önerdiği bu 10 etkili yöntemle kayınvalide–gelin ilişkilerinde dengeyi sağlamak, kırgınlıkları azaltmak ve evlilikte huzuru artırmak mümkün.

“Çekmeköy’de İETT Şoförü Dehşet Saçtı: Yayalara Çarptı!”

Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.

“Tuzla’da Tersanede Patlama: 1 Ölü, 4 Yaralı!

Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

6 Milyar TL’lik Bahis Hacmi Tespit Edildi

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı

HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.

PKK Silah Bırakıyor Mu?

AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.

Uyuşturucuya Karşı Farkındalık Paneli Buca’da Yoğun İlgi Gördü

Buca Belediyesi, Uluslararası Uyuşturucu ile Mücadele Günü’nde toplumun ortak sesini yansıtan farkındalık paneli düzenledi. Uzmanlar, bağımlılıkla mücadelede toplumsal dayanışmanın önemini vurguladı.

3D Secure Açık Değilse Kredi Kartınız Tehlikede!

İnternetten alışveriş yaparken 3D Secure kapalıysa, kart bilgileriniz dolandırıcıların eline geçebilir. Güvende misiniz? Bu hayati bilgileri mutlaka okuyun ve sevdiklerinizle paylaşın!

Başkan Zeyrek Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı

18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z

Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?

Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.

Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?

Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.

2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler

2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.

Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı

Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.

TÜRSAB Boğaziçi BTK, Seyahat Acentaları ile 2024 Sezonunu Değerlendirdi

TÜRSAB Boğaziçi BTK'nın TZL SUITES Otel’de düzenlediği etkinlikte seyahat acentaları, 2024 sezonunu değerlendirdi ve 2025 turizm beklentilerini ele aldı. Etkinliğe TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da katıldı.

Doğa Tutkunları OutdoorFest’te Buluşuyor

21-22 Eylül tarihlerinde Nefes Orman’da düzenlenecek OutdoorFest, offroad, binicilik, enduro gibi etkinliklerle doğa ve macera tutkunlarına nefes kesici bir deneyim sunacak.

Bursa’da Şeb-i Arûs Programı Gazze Temasıyla Düzenleniyor

Bursa Konyalılar Derneği, 5. Şeb-i Arûs programını bu yıl “Gönüller Gazze İçin” temasıyla düzenliyor. Mevlânâ’nın sevgi ve merhamet çağrısı, Gazze’nin acısıyla birleşiyor.

“Dadaşlar Rüzgârı İzmir’de Esti: Festival Sona Erdi”

İzmir Çiğli’de düzenlenen Erzurum Tanıtım ve Gastronomi Günleri, konserler, sahne gösterileri ve yöresel lezzetlerin yer aldığı etkinliklerle yoğun ilgi gördü ve coşkuyla sona erdi.

Ahmet Minguzzi’nin Adı Nevşehir’de Yaşatılıyor

Nevşehir’de açılan Ahmet Minguzzi Skate Parkı, hem spor alanı hem de sanat dokunuşlarıyla dikkat çekerken, genç yaşta hayatını kaybeden Ahmet Minguzzi’nin anısını yaşatıyor.

Tevhid Bağlamında Logoterapi Trabzon Kitap Fuarında İlgi Gördü

Trabzon Kitap Fuarında okurlarla buluşan Mücahit Güler, “Tevhid Bağlamında Logoterapi” eseriyle büyük ilgi gördü. Kitap, insanın anlam arayışını Kur’ani bir perspektifle ele almasıyla dikkat çekti.

Melahat Aksoy: Öğretmenliğe Adanan Bir Hayat

İzmir Öğretmen Akademilerinde konuşan Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin, tüm mal varlığını eğitime bağışlayan Melahat Aksoy’un hayatını ve fedakârlıklarla dolu öğretmenlik öyküsünü anlattı.

Gençleri Kitapla Buluşturan Müdür: Okan Nurcan’a Teşekkür

Başakşehir Belediyesi’nin Teoman Duralı Bahçekent Millet Kıraathanesi, kültürel yaşamın merkezi haline geldi. Gazeteci Ercan Kutlu, Müdür Okan Nurcan’ı ziyaret etti.

Aydın Benli’den Yeni Hit: Salla Kızım Salla!

Yazar Aydın Benli, bu kez kalemiyle değil, ritmiyle sahnede! Türkçe ve Almanca versiyonuyla “Salla Kızım Salla”, özgürlüğün ve eğlencenin yeni sesi oldu.

Doğal Gıda Gerçeği: Plastik, Organik Etiketi ve Saklama Hataları

Sebze ve meyvelerin plastik poşette bekletilmesi, dioksin tehlikesi, organik ürün yanılgısı ve gıdaların doğru saklama yöntemleri… Uzmanların yıllardır uyardığı kritik bilgiler.

HBX-2371 GOLD SMART DROP: Kadim Bilgelikle Doğan İnovasyon

KARYA FARMA, kadim Karya topraklarının şifa mirasını modern bilimle buluşturdu. HBX-2371 GOLD SMART DROP, doğadan ilham alan yenilikçi bir yaşam formülüdür.

Uykusuzluk Çağı: Türkiye Neden Artık Uyamıyor?

Modern çağın sessiz salgını haline gelen uykusuzluk, artık bireysel değil toplumsal bir kriz. Prof. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER, bu çağın en yorgun zihnini anlatıyor.

Evde Kendi Kendinize 20 Belirtiyle Hastalıkları Tanıyın

Basit belirtiler bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vücudun verdiği 20 önemli sinyali doğru okumayı öğrenin.

Yaşlılarda En Tehlikeli 2 Şey: Düşmek ve Boğulmak

Uzmanlara göre yaşlılarda en sık ölümle sonuçlanan iki tehlike var: düşme ve boğulma. Basit önlemlerle bu riskler büyük ölçüde azaltılabiliyor.

Bel ve Boyun Ağrılarına Masajla Çözüm

Bel ve boyun fıtığından eklem ağrılarına kadar birçok sıkıntıya manuel masaj ile çözüm sunan Masör Murat Poyraz, “Şifalı Eller” merkezini yeni yerine taşıdı.

Kanser Acillerine Yeni Umut: HBX-2371 Protokolü

Aydın’da geliştirilen HBX-2371 protokolü, sekiz farklı formuyla acil onkoloji tedavilerine yeni bir ufuk açıyor.

“Genç Girişimci Zahra’dan Bahçekent’e Çikolata Keyfi”

RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.

Çaya Geldik Etkinliği 654 Ada’da Gönülleri Fethetti

HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.

Hevi Zana Sami 3 Yıl Üst Üste Okul Birincisi Oldu

Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!

Matbaa ve Baskıda Uygun Fiyatlı Çözüm: Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi

HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.

Bahçekent 654 Ada Örnek Site Oldu: Yeni Yönetim Takdir Topluyor

ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.

Bahçekent’in Yeni Lezzet Durağı: Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi Açıldı!

Bahçekent’te açılan Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi, %40 indirimli kampanyası ve lezzet dolu menüsüyle çiğköfte severlerin yeni gözdesi oldu. Tostlarıyla da fark yaratıyor!

Bahçekent Paşa Döner’le Şenlendi: Kalite, Lezzet ve Güler Yüz Bir Arada!

Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.

Anadolu Selçuklu Hastaneleri Yozgat’ta “Ocakbaşı Sohbetleri”nde Ele Alındı

Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu

2025 AİLE YILI’NA NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK DESTEK!

Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.

"Niğde Tiyatro Festivali Kapalı Gişe Coşkusu: Sanatseverler Buluştu!"

Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.

Niğde Belediyesi Zabıta Ekipleri 438 İş Yerini Denetledi: Halk Sağlığı Önceliğimiz

Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.

Niğde Belediyesi'nden Çocuklara Özel Sömestr Tiyatro Festivali

Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.

Başkan Aras Ankara’da temaslarda bulundu

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. Başkan Aras, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.

Kadın Kooperatifleriyle Niğde'nin Ekonomisi Güçleniyor

Niğde Belediyesi, kadın kooperatiflerini güçlendiren projeye imza attı. 7 milyon 350 bin TL bütçeli proje, kadınların iş gücüne katılımını artırarak, yöresel ürün üretimi ve istihdamla bölge ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

1

Akran Nezaketi ile saygı, anlayış, empati ve sağlıklı iletişimi

2

Trakya Üniversitesi Personeli Avukat 2. Kattan Düşerek Hayatını Kaybetti

3

Ahmet Bereket’ten Barzani’nin Silahlı Korumalarına Sert Tepki

4

Özel Çocuklar Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde Unutulmaz Bir Gün Geçirdi

5

Dikkat Asılsız İddialara İtibar Etmeyin...

6

Özgür Özel’in Antalya Listesinde Öne Çıkan Üç İsim

7

Alanya Servis Esnafları Kooperatifi’nden İki Öğrenciye Burs Desteği

16° / 11.3°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.