Selçuklu Belediyesi, Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü işbirliğinde Yazır Mahallesi’ne kazandırılacak olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi için protokol imza töreni gerçekleştirildi.
Selçuklu Belediyesi sağlık alanında sürdürdüğü yatırım ve iş birliğine bir yenisini daha ekliyor. Yazır Mahallesi’ne kazandırılacak olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi Binası için protokol imza töreni gerçekleştirildi.
Selçuklu’nun sağlık alanında önemli bir eksiğini giderecek olan merkezin yapımı için Selçuklu Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hülya Şevik katıldı.
Başkan Pekyatırmacı,“ Yeni sağlık yatırımımızdan toplumumuzun her ferdi faydalanabilecek”
Selçuklu için çok önemli bir projenin protokolünde bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,“ İnşallah Selçuklu'muza yeni bir sağlık hizmetini daha hem İl Sağlık Müdürlüğümüz hem de Çevre Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüzle birlikte ortak protokol kapsamında şehrimize kazandırmış olacağız. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi bizim için önemli bir proje. Selçuklu Belediyesi olarak özellikle üzerinde durduğumuz Aile Gelişim Merkezi Projemizin de inşallah bileşenlerini oluşturacak. Çünkü toplumumuzdaki her kesimden insanın yararlanabileceği, sağlık hizmetini alabileceği, belli alanlarda danışmanlık hizmetini alabileceği, belli alanlarda yine rehabilitasyon hizmetlerini alabileceği merkezlere özellikle ihtiyaç duyuyoruz. Bu manada biz toplumumuzun her kesimine erişmek tüm insanlarımıza hizmet verebilmek anlamında Aile Gelişim Merkezi Projesiyle birlikte hem okul dışı öğrenme ortamlarında hem Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinde hem Sağlıklı Hayat Merkezlerinde bütün insanlarımıza dokunmak istiyoruz. Bu manada bugün protokolünü yapacağımız ve inşallah hızlı bir şekilde hayata geçireceğimiz bu iki projemiz bizim Aile Gelişim Merkezi Projemizin de önemli bileşenlerini oluşturmuş olacaklar. Burada Çevre Şehircilik ve iklim Değişikliği İl Müdürlüğümüzle güzel bir işbirliği yapıyoruz. Milli Emlak’a ait olan alan üzerinde Selçuklu Belediyesi olarak binaların yapımını gerçekleştireceğiz ve binaların yapımını gerçekleştirdikten sonra da yine yapım maliyeti karşılığında Milli Emlak’a ait olan arsalardan belediyemize verilecek. Böylelikle daha sürdürülebilir bir hizmeti sağlamış olacağız. Bu manada ben özellikle Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürümüze sundukları katkılardan burada teşekkür ediyorum. Tabii ki İl Sağlık Müdürlüğümüz sağlık alanında bütün şehrimizin tüm mahallelerinde, tüm ilçelerinde çok önemli hizmetler yapıyorlar. Sağlık alanında artık çok çok ileri bir noktadayız üke olarak da, şehir olarak da. Konya olarak da örnek işler yapıyoruz. Bu anlamda İl Sağlık Müdürümüze de hem sundukları katkılar hem de yaptıkları çalışmalarından dolayı özellikle teşekkür ediyorum. Bu protokolümüzün hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Şeklinde konuştu.
“Biten sağlık yatırımlarımızın yakında açılışlarını gerçekleştireceğiz”
Selçuklu’daki güncel sağlık yatırımlarına da değinen Başkan Pekyatırmacı,“Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimi noktasında ilçemizin hangi bölgesinde ihtiyaç varsa o bölgede hem aile sağlığı merkezlerinin yapımıyla ilgili hem de 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarının yapımıyla ilgili hem hayırseverlerimizle, hem kurumlarımızla iş birliği içerisinde projelerimizi devam ettiriyoruz. Yakın zamanda Hocacihan, Yazır ve Kılıçarslan Mahallelerimizde aile sağlığı merkezlerimizin açılışlarını gerçekleştirmiştik. Yine yapımını tamamladığımız Bedir Aile Sağlığı Merkezimiz faaliyetine başladı. Ardıçlı’da yapımını artık son noktaya getirdiğimiz Aile Sağlığı Merkezimizin de çevre düzenleme işlerini şu anda devam ettiriyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde her iki aile sağlığı merkezimizin de resmi açılışlarını yapacağız. Bu protokoller kapsamında yine farklı mahallelerimizde hem 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarımızın hem de Aile Sağlığı Merkezlerimizin yapımı hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla birlikte de devam ediyor.” İfadelerini kullandı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hülya Şevik de Selçuklu’ya sağlık hizmetlerinde önemli katkı sunacak tesisin hayırlı olması temennisinde bulunarak yatırımların gerçekleşmesine emeği geçen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya teşekkür etti.
Konya İl Sağlık Müdürü Koç, “Çok kapsamlı ve güzel bir hizmet olacak”
Konya’nın sağlık açısından son beş yılda çok güzel bir ivme yakaladığını ifade eden Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç,“ Bu ivme de tabii belediyelerimizin katkısı çok büyük. Her zaman yanımızda. Gerek arsa temini, gerek binaların yapımı, gerek çevre düzenlemesi açısından her zaman bizlere kolaylık gösteriyorlar. Bugün de hayırlı bir vesile ile bir araya gelmiş bulunuyoruz. Öncelikle ev sahipliğinden için başkanımıza teşekkür ediyorum ve katkılarından dolayı da Çevre Şehircilik İl Müdürümüze teşekkür ediyorum. Bu arada bugünkü tesislerimiz çok özellikli tesisler. Gerçekten Toplum Ruh Sağlığı Merkezimiz, baştan beri projesiyle birlikte çalıştığımız Beyhekim Psikiyatri Bilim dalındaki hocalarımızla birlikte projesini olgunlaştırdığımız bir proje. Burada kronik ruhsal hastalığı olan ve ağır tedavi gören hastalarımızın taburcu olduktan sonra topluma kazandırılması ve hayata adaptasyonu açısından buralar çok büyük fonksiyonlar görecekler. Burada el uğraş becerileri geliştirilecek, zanaat kazanmaları sağlanacak, müzik yetenekleri geliştirilecek. Bu ve benzeri işlerle bu hastalarımızın hayata adaptasyonları sağlanmış olacak. Bu açıdan gerçekten sıfırdan TRSM Projesi olarak birlikte yapılan nadir projelerden biri oluyor. İnşallah Rabb'im tamamına erdirir. Tabii ikinci özellikli projemiz de Sağlıklı Hayat Merkezlerimiz. Sağlıklı Hayat Merkezlerimizin özelliği hasta olmadan hastalıkların kontrolü amacıyla planlanan bir tesis. Bu da Sağlık Bakanlığımızın son dönemlerde önem verildiği bir hizmet. Selçuklu Belediyemiz zaten bize yaklaşık 4 yıl önce Türkiye’ye örnek bir Sağlıklı Hayat Merkezi kazandırmıştı ve biz gerçekten hem bakanlığımızdan, hem Konya dışından gelenlere gezdirdiğimiz örnek bir yer olarak gösterdiğimiz bir projeydi. İnşallah burası da yine bağımsız çok güzel bir Sağlıklı Hayat Merkezi olacak. Burada sosyal çalışmacılarımız, diyetisyenimiz, psikologlarımız, fizyoterapistlerimiz, çocuk gelişimcilerimiz vatandaşlarımıza sağlıklı hayat açısından ne gerekiyorsa bilgilendirmeleri yapacaklar ve destek olacaklar. Ayrıca kanser taramaları da buralarda yapılacak. Bu da çok çok önemli. Yine kadın doğum ve çocuk sağlığı hizmetleri de koruyucu sağlık hizmetleri de burada verilecek. Çok kapsamlı ve güzel bir hizmet olacak. Görüldüğü gibi ülkemiz sağlık açısından artık standardın üzerine çıkmış durumda ve gelişmiş ülkelerdeki standartlarda vatandaşlarımıza hizmet verme adına çok güzel işlere imza atmaktayız hep birlikte. Tabii sağlık tesislerinde en önemli işlerden birisi de vatandaşlarımızın olması. Bu tesislerin yapılacağı yerler de gerçekten Selçuklu ilçemizde çok kolay erişilebilir ve vatandaşlarımızın kolaylıkla hizmet alacağı merkezler. Bu da önemli. Bu nedenle de özellikle yine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği il müdürümüze ve belediye başkanımıza çok çok teşekkür ediyorum. El birliğiyle yola devam ediyoruz. Allah hayırlı etsin” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Selçuklu’ya kazandırılacak olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi için protokol imza töreni gerçekleştirildi.
Tesis birçok donanımıyla hizmet verecek
Yazır Mahallesi’ne kazandırılacak olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi toplam 4699 metrekare alandan oluşacak. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi içerisinde 1 Adet Spor Salonu, 4 Gözlem ve Tedavi Odası, 1 Psikolog Odası, 1 Ekip Odası, 1 Sosyal Görüşme Odası, 1 Kütüphane, 9 Atölye, 1 Çok Amaçlı Salon, 1 Doktor Odası yer alacak.
Sağlıklı Hayat Merkezi’nde ise 1 Adet Çok Amaçlı Salon, 1 Adet Röntgen Odası, 1 Kan Alma Odası, 1 Adet Mamografi Odası, 1 Adet Laboratuvar, 2 Adet Üreme Sağlığı ve Muayene Odası, 1 Adet Ketem Odası, 1 Adet Üreme ve Ketem Danışma Odası, 1 Adet USG, 1 Adet Gebe Sınıfı 1 Adet Acil Müdahale Odası, 1 Adet Fiziksel Aktivite Koçu, 2 Adet Sigara Bırakma Odası, 3 Adet Fiziksel Aktivite Alanı –Fizyoterapist, 1 Adet Podolog, 2 Adet Diyetisyen, 1 Adet Ağız ve Diş Sağlığı, 1 Adet Ergoterapist, 2 Adet Psikolog, 2 Adet Sosyal Hizmet Odası, 2 Adet Çocuk Gelişim Odası ve 1 Adet Hasta Eğitim Odası ile vatandaşlara hizmet verecek.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
Polis Haftası kapsamında gönülleri fetheden Mustafa Şahin, dezavantajlı çocuklara hediyeler dağıtarak onların yüzünü güldürdü. Şefkatiyle tanınan Şahin, yine örnek bir davranış sergiledi.
Niğde Belediyesi, İlhanlı Mahallesi’nde Ramazan coşkusunu yaşatıyor! 17 Mart’ta Alyans Düğün Salonu’nda iftar, Rahman Camii’nde teravih ve Muhabbet Çadırı’nda keyifli sohbetler sizleri bekliyor.
Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve TÜGVA iş birliğiyle 7.500 öğrenciyi bir araya getiren dev iftar sofrası kurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Obeziteye karşı bilinçlenmek ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını artırmak için uzmanlar harekete geçti. Çalışanlara yönelik düzenlenen eğitimde, kilo kontrolü ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 12 Mart 2025’te Forever Düğün Salonu’nda mahalleliyle iftar açacak. İftar, teravih ve Muhabbet Çadırı’nda sıcak sohbetlerle Ramazan coşkusu yaşanacak.
HABER / ERCAN KUTLU - Emekli Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Arslan Özüduruk, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacıbayram Tombul’un onuruna düzenlenen iftarda, İstanbul’daki başarılı sendika çalışmaları için plaket takdim etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
Alanyanın Mahmutlar mahallesi KYK yurdunun bitişiğindeki kazan dairesinde çıkan yangı korkuttu.
Antalya'nın Alanya ilçesi Saray Mahallesi Keykubat Bulvarı üzerinde bir otelin inşaatında çıkan yangın büyük paniğe yol açtı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere Tire’nin tarih ve kültür mirasını anlattı. Etkinlik, kitapların imzalanması ve gençlerle interaktif sohbetlerle tamamlandı.
Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin’in hazırladığı "Afgan Kınalı Kuzular" kitabı, Çanakkale Zaferi etkinliklerinde Herat’ta tanıtıldı. Kitap, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak büyük ilgi gördü.
Alevilik ve Bektaşilik Çalışmaları Bilim Ödülleri, 15 Mart 2025’te AKM’de düzenlenen törenle sahiplerine verildi.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Erzincan’da kış mevsiminin vazgeçilmezi kestane, sokak tezgâhlarında pişmeye devam ediyor. Soğuk havaların başlamasıyla kestane satıcıları ocaklarını yakarak sıcak kestane keyfini vatandaşlara sunuyor.
Kocaeli’nin sağlık turizmine büyük katkı sunması beklenen Başiskele Yeniköy Termal Tesisleri’nde fiziki ilerleme oranı yüzde 85’e ulaştı
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Asaf İlter Hoca öncülüğünde Bahçekent’te çocuklar camiyle buluşuyor. Hediyeler, oyunlar ve manevi eğitimle dolu etkinlikler aileleri mutlu ediyor!
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.