Ankara’da gerçekleştirilen 1.
Lojistik Koordinasyon Kurulu toplantısında, Gaziantep ve Kocaeli’de yeni
lojistik merkezlerin kurulması kararlaştırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı
Adil Karaismailoğlu, “Gaziantep ve Kocaeli’de kurulacak lojistik merkezler ülkemizin
ihracatı ve ithalatına önemli katkılar sağlayacak. Bu adımımız ile Gaziantep ve
Kocaeli ekonomisi daha güçlü olacak” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı
Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 29 Ekim 2021’de, 4714 sayılı “Lojistik
Koordinasyon Kurulu ve Lojistik Koordinasyon İcra Kurulunun Teşkili ile Görev,
Yetki ve Sorumlulukları Hakkında Karar’ın” Resmi Gazete’de yayımlandığı
anımsatıldı. Bu karar doğrultusunda Lojistik Koordinasyon Kurulu’nun dün
Ankara’da ilk toplantısını gerçekleştirdiği bildirilen açıklamada, “Kurulun ana
amacı, Lojistik Ana Planı’nın (U2053) hayata geçirilmesi, plan dahilindeki
lojistik altyapısının güçlendirilmesine yönelik projelerin önceliklendirilerek
inşa süreçlerinin takip etmektir. Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı ana hedefi;
coğrafi stratejik avantajlarımızı sonuna kadar kullanarak Türkiye’nin her
bölgesinde planlı bir yatırım planı dahilinde, entegre bir ulaştırma
altyapısını kurmak ve güçlendirmektir. İnsan, yük ve veri taşımacılığının en
yüksek standartlarda yapılmasını dijitalleşme, mobilite ve lojistik
eksenlerindeki planlamaların hayata geçirilmesiyle sağlamak, bu kapsamdaki en
temel amaçtır” ifadeleri kullanıldı.
TOPLANTIDA AFET LOJİSTİĞİ ELE
ALINDI
Ulusal ve uluslararası ekonomik
fırsatları en verimli şekilde değerlendirme kabiliyetine ve rekabet avantajına
sahip bir entegre ulaştırma sisteminin önemine dikkat çekilen açıklamada,
Lojistik Koordinasyon Kurulu’nun, ilk toplantısında, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş
depremleriyle önemi bir kez daha ortaya çıkan “Afet Lojistiği” ve “Afet Risk
Yönetimde Ulaştırma ve Lojistik Prensipleri” konularının da tüm paydaşlarca ele
alındığı aktarıldı.
YENİ LOJİSTİK MERKEZİ
KOCAELİ’DE 800 HEKTAR ALANA KURULACAK
Toplantıda; ayrıca Türkiye’nin
ulaşım ağının kritik noktalarında yer alan ve yük akışının yüksek olduğu
Kocaeli ve Gaziantep’te yeni lojistik merkezlerin kurulmasının kabul edildiği
bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Kocaeli ve Gaziantep’e kurulacak
lojistik merkezlerin ülkemizin ihracatı ve ithalatına önemli katkılar sağlayacaktır.
Petrol-madencilik, gıda-içecek ve otomotiv sanayi ürünleri gibi katma değerli
gruplarının, Kocaeli’nin yük hareketliliğinde en fazla paya sahip yük grupları
olduğu görülmektedir. Kocaeli’de, bu yıl 74 bin ton olan toplam günlük üretim
miktarının, 2023 yılında yaklaşık yüzde 90 artarak 141 bin tona çıkacağı, 130
bin ton olan toplam günlük çekim miktarının ise 2053’te yüzde 85 artarak 240
bin tona çıkacağı öngörülüyor. U2053 ışığında yapılan modellemede; başta
Kocaeli Körfezi olmak üzere İstanbul’a önemli katkılar sunacak merkezin 800
hektar üzerine kurulması planlanıyor.”
GAZİANTEP, GÜNEYDOĞU ANADOLU
BÖLGESİ’NİN ÖNEMLİ SANAYİ MERKEZİ
Türkiye ve özellikle Güneydoğu
Anadolu Bölgesi sanayisinin önemli merkezlerinden ve ağır taşıt trafiğinde
transit geçişlerin çok yüksek olduğu Gaziantep’in Şehitkamil bölgesinde de
lojistik merkezin kurulacağı bildirilen açıklamada, Türkiye’nin ulaştırma
politikasının temel amaçlarına uygunluğunun yanı sıra bölgenin yeniden ve
eskisinden daha güçlü bir şekilde ayağa kaldırılması için de önemli bir adım
olacağı vurgulandı. Açıklamada, “Gaziantep’in yük çekimindeki yıllık artış, yük
gruplarına göre incelendiğinde; ‘tarım-orman-balıkçılık’ en fazla paya sahiptir
ve 2053 yılına dek yapılan projeksiyonda yükü yüzde 102 artacağı
hesaplanmıştır. Yine ‘gıda-içecek’ grubuna ait yük çekiminin yüzde 84,
‘kömür-petrol-madencilik’ grubuna ait yük çekiminin ise yüzde 39 artacağı
öngörülmüştür” ifadeleri kullanıldı.
YENİ İKİ LOJİSTİK MERKEZ
EKONOMİMİZE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil
Karaismailoğlu, Lojistik Koordinasyon Kurulu toplantısı ile ilgili
değerlendirmelerde bulundu ve “Bu iki ilimizde kurulacak lojistik merkezler,
ülkemizin ihracatı ve ithalatına önemli katkılar sağlayacak. Gaziantep ve
Kocaeli ekonomisi daha güçlü olacak” dedi.
Kovid salgını ve Ukrayna-Rusya
arasında çıkan savaşın uluslararası ticaretin yeni bir döneme girmesine neden
olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, bu gelişmelerin ardından Türkiye’nin
stratejik öneminin bir kez daha ortaya çıktığını aktardı. Karaismailoğlu,
“Dünyadaki ilk 10 ekonomi arasında yer alma hedefiyle birlikte çalışmalarımız
hız kesmeden devam edecek. Zorlu süreçten geçtiğimiz bu dönemde ülkemizi daha
da ileriye taşımak için hem deprem bölgesinde hem de diğer illerimizde
projelerimizi sürdürüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
Polis Haftası kapsamında gönülleri fetheden Mustafa Şahin, dezavantajlı çocuklara hediyeler dağıtarak onların yüzünü güldürdü. Şefkatiyle tanınan Şahin, yine örnek bir davranış sergiledi.
Niğde Belediyesi, İlhanlı Mahallesi’nde Ramazan coşkusunu yaşatıyor! 17 Mart’ta Alyans Düğün Salonu’nda iftar, Rahman Camii’nde teravih ve Muhabbet Çadırı’nda keyifli sohbetler sizleri bekliyor.
Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve TÜGVA iş birliğiyle 7.500 öğrenciyi bir araya getiren dev iftar sofrası kurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Obeziteye karşı bilinçlenmek ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını artırmak için uzmanlar harekete geçti. Çalışanlara yönelik düzenlenen eğitimde, kilo kontrolü ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 12 Mart 2025’te Forever Düğün Salonu’nda mahalleliyle iftar açacak. İftar, teravih ve Muhabbet Çadırı’nda sıcak sohbetlerle Ramazan coşkusu yaşanacak.
HABER / ERCAN KUTLU - Emekli Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Arslan Özüduruk, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacıbayram Tombul’un onuruna düzenlenen iftarda, İstanbul’daki başarılı sendika çalışmaları için plaket takdim etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
Alanyanın Mahmutlar mahallesi KYK yurdunun bitişiğindeki kazan dairesinde çıkan yangı korkuttu.
Antalya'nın Alanya ilçesi Saray Mahallesi Keykubat Bulvarı üzerinde bir otelin inşaatında çıkan yangın büyük paniğe yol açtı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere Tire’nin tarih ve kültür mirasını anlattı. Etkinlik, kitapların imzalanması ve gençlerle interaktif sohbetlerle tamamlandı.
Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin’in hazırladığı "Afgan Kınalı Kuzular" kitabı, Çanakkale Zaferi etkinliklerinde Herat’ta tanıtıldı. Kitap, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak büyük ilgi gördü.
Alevilik ve Bektaşilik Çalışmaları Bilim Ödülleri, 15 Mart 2025’te AKM’de düzenlenen törenle sahiplerine verildi.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Erzincan’da kış mevsiminin vazgeçilmezi kestane, sokak tezgâhlarında pişmeye devam ediyor. Soğuk havaların başlamasıyla kestane satıcıları ocaklarını yakarak sıcak kestane keyfini vatandaşlara sunuyor.
Kocaeli’nin sağlık turizmine büyük katkı sunması beklenen Başiskele Yeniköy Termal Tesisleri’nde fiziki ilerleme oranı yüzde 85’e ulaştı
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Asaf İlter Hoca öncülüğünde Bahçekent’te çocuklar camiyle buluşuyor. Hediyeler, oyunlar ve manevi eğitimle dolu etkinlikler aileleri mutlu ediyor!
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.