Uluslararası Özgür Filistin Kongresi İstanbul'da Düzenleniyor

Uluslararası Özgür Filistin Kongresi İstanbul

Uluslararası Özgür Filistin Kongresi 12 Ekim’de İstanbul’da yapılacak. Kongrede, Gazze katliamı, Avrupa'nın sessizliği ve İsrail'in işgal politikaları akademik olarak ele alınacak.

  • Haber: Hikmet AYDOĞAN

Uluslararası Özgür Filistin Kongresi, Medya Platformu tarafından düzenleniyor ve 12 Ekim'de İstanbul’da gerçekleştirilecek. Mustafa Açıkgöz başkanlığında, Prof. Dr. Adem Palabıyık koordinatörlüğünde yapılacak kongreye önemli isimler katılacak.

Kongrede, Gazze katliamı, Avrupa liderlerinin sessizliği, medyanın Gazze tutumu, Doğu Türkistan gibi konuların yanı sıra, İsrail’in kaçırdığı çocuklar ve Lübnan saldırısına dair analizler ele alınacak. Heniye’nin çocukları da kongreye Katar’dan katılacak.

Gazze Katliamı ve Avrupa'nın Sessizliği Masaya Yatırılıyor

Kongre, Gazze’de yaşanan insanlık dramını tüm boyutlarıyla ele almayı hedefliyor. Başkan Mustafa Açıkgöz, akademisyenleri kongreye davet ederek şu açıklamalarda bulundu: "Gazze’de yaşananları akademik dünyanın perspektifinden değerlendirerek dünyaya duyuracağız. Kongre sonrası İsrail Konsolosluğu önünde yapacağımız basın açıklamasına tüm akademisyenleri cübbeleri ile davet ediyoruz."

Akademik Bakış Açısıyla İsrail’in İşgali İncelenecek

Koordinatör Prof. Dr. Adem Palabıyık, "İsrail’in işgal ve katliam sürecini akademik olarak ele alacağız. Heniye'nin çocuklarının ilk defa bir kongrede yer alması dünyaya önemli bir mesaj niteliğindedir. Kongre sonuçları ABD Konsolosluğu önünde açıklanacaktır," dedi. Kongreye, Türkiye ve Filistin başta olmak üzere uluslararası akademisyenler katılım sağlayacak.

 

Uluslararası Özgür Filistin Kongresi, İstanbul'da düzenlenecek ve Gazze'deki olaylar ele alınacak.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.