Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın en prestijli bisiklet kupası BMX World Cup öncesi görkemli bir lansman gecesi düzenledi. Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde Murat Kekilli konseriyle başlayan geceye unutulmaz bisiklet, motosiklet şovları, gösteriler ve geleneksel dans performanslarıyla devam etti.
Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu sporcuların Sakarya’da pedal çevireceği BMX Racing World Cup öncesinde sahne ve ışık şovları yapıldı. Yüzlerce Sakaryalı, konser ve lansman için vadideki tribünleri doldurdu. Hünkâr Dans Topluluğu’nun performansı, özel ekiplerin yaptığı bisiklet-motosiklet şovları nefes kesti.
Geceye damga vurdular
Büyükşehir Spor Kulübü’nün farklı branşlarındaki genç sporcuları kortej oluşturarak tribündeki Sakaryalıları selamladı ve açılış gecesi sonunda 20 bisiklet çekilişle sahibini buldu. Dünya Bisiklet Birliği’nin (UCI) en özel akrobasi sporcuları yaptıkları şovlarla geceye damgasını vurdu.
Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Projeler Şube Müdürü Ali Murat, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, İl Gençlik ve Spor Müdürü Nevzat İnanç, Büyükşehir bürokratları, STK temsilcileri ve çok sayıda sporsever katıldı.
“Sakaryalı her yere bisikletle gidecek”
Açılış konuşmasını yapan Başkan Yüce, Sakarya’da yakında her vatandaşın evinden çıkıp rahatça bisikletle yolculuğa çıkabilmesi için dört bir yanda bisiklet yolları inşa ettiklerini belirterek, “Sakaryamız pek çok noktada en avantajlı şehirlerden birisidir. Bu avantajlardan biri de şehrin neredeyse tamamının bisiklet kullanımına uygun olmasıdır. Avrupa Spor Şehri ve Bisiklet Dostu Şehir ünvanlı şehrimizin neredeyse tamamına bisiklet yolları inşa ediyoruz. Sakarya’da herkes evinden çıkıp bisikletine binecek ve şehirde ulaşamayacağı nokta kalmayacak. Ayrıca akıllı istasyonlarda bisikletlerimizi kiraya çıkarıyoruz” dedi.
“Bisikletin başkenti olmak istiyoruz”
Yüce, 3-4 Haziran’da düzenlenecek dünya kupasıyla Sakarya’yı tüm dünyanın göreceğini belirterek, “Bike Fest kapsamında Sakarya’mızda, ülkemizden ve dünyadan birçok sporcuyu, sporseveri ağırlıyoruz. 110 ülkeden canlı yayın yapılan yarışlarımız heyecan dolu geçiyor. Dünya yarışları ve çeşitli etkinliklerle yine dünyanın kalbi, Bisiklet Şehri olan Sakarya’mız da atacak. Şehrimizin adını farklı alanlarda da dünyaya duyuracağız. Bisikletin başkenti olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Bisiklet ve Sakarya
2020 yılında ülkemizde ilk defa uluslararası bir bisiklet organizasyonuna ev sahipliği yapan Sakarya, bu tarihten sonra ilkleri devam ettirdi ve dünyada sayılı şehirlere verilen ‘Bisiklet Dostu Şehir’ unvanını aldı. Şehrin adını dünya sahnesine çıkaran Büyükşehir, dünyanın en heyecanlı yarışı UCI BMX Racing World Cup Series 1-2 yarışlarına ev sahipliği yapacak. 110 ülkede canlı yayınlarla takip edilen şampiyon bisikletçilerinin pedal çevirdiği yarışlar 3 Haziran Cumartesi ve 4 Haziran Pazar günü Camili’deki vadi içinde gerçekleştirilecek. 25 ayrı takımda 250 sporcu şampiyonluk için ter dökecek. Yarışların sonrasında ise 20.30’da ünlü isim Cengiz Kurtoğlu Sakaryalılara konser verecek.
Sakarya Bike Fest'in programı:
● 3 ve 4 Haziran Cumartesi-Pazar (iki gün sürecek)
UCI BMX Supercross World Cup1, 2 - (Dünya Kupası)-Ayçiçeği Bisiklet Vadisi
Başlangıç Saati: 09:00 –17:00
3 Haziran: Cengiz Kurtoğlu konseri
Yer: Ayçiçeği Bisiklet Vadisi
Saat: 20.30
HABER / NADİR ÇOMAK - Uganda’nın kırmızı topraklarında yeşeren umut, iki Afrika Arslanının öncülüğünde insanlığa ilham veriyor.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
HABER / ERCAN KUTLU - Her şeyin sahtesinin kol gezdiği bir dönemde, Natureltad yalnızca 10 üründe %100 kalite ve %99.63 memnuniyetle öne çıkıyor. Temiz lokma arayanların adresi.
En popüler kız ve erkek bebek isimleri, anlamları, dini ve modern seçeneklerle bir arada. İsmini bul, anlamını öğren, doğru kararı ver!
Kedi sahiplenmek isteyenler dikkat! Tüy dökmeden tuvalet alışkanlığına kadar tüm gerçekleri açıklıyoruz: İşte sizi şaşırtacak 25 madde…
Milyonlarca kişi bu haklardan habersiz yaşıyor. E-Devlet’te birkaç tıklamayla öğrenilebilecek devlet yardımları haberimizde…
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent Cadde Go Kart, pist heyecanının ötesinde gençler ve aileler için bir yaşam alanına dönüşüyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
Buca Belediyesi, Uluslararası Uyuşturucu ile Mücadele Günü’nde toplumun ortak sesini yansıtan farkındalık paneli düzenledi. Uzmanlar, bağımlılıkla mücadelede toplumsal dayanışmanın önemini vurguladı.
İnternetten alışveriş yaparken 3D Secure kapalıysa, kart bilgileriniz dolandırıcıların eline geçebilir. Güvende misiniz? Bu hayati bilgileri mutlaka okuyun ve sevdiklerinizle paylaşın!
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
İmran Salkan, Balkan ezgileriyle yoğurduğu yeni türküsü “Bulut Gelir Seher İle” ile dinleyicisini duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.
MEDYA90 - İzmirli gazeteci Yunus Karakaya’nın hayatı, yönetmen Okan Canbolat tarafından dijital platformlara taşınıyor.
Birlik Beraberlik Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Diş, 55 ilde 180 ilçeyi kapsayan faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı. “Bir Damlaydık, Okyanus Olduk” sözüyle gönüllere dokunan çalışmalarını anlattı.
İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Öğretmen Akademileri kapanış töreni, eğitimcilerin kültürel, meslekî ve duygusal gelişimine vurgu yapan anlamlı mesajlarla tamamlandı.
Nusret Tarar’ın “Vedalar Yarım Kaldı” adlı son eseri hem yüreklere dokunuyor hem de tüm geliriyle Gazze’ye umut oluyor. Kitap, gerçek yaşamdan kesitlerle Anadolu’nun sessiz çığlıklarını dile getiriyor.
Yorgunluk, baş ağrısı, mide yanması, saç dökülmesi… Tüm bu belirtiler ne anlama geliyor olabilir?
Yaşlanmak kader değil! Doğru beslenme, düzenli uyku ve stres kontrolüyle yılları geri çevirmek mümkün. İşte uzman görüşlerine dayalı, herkesin uygulayabileceği etkili yöntemler!
Gece içilen bir bardak su yaşlı bir vatandaşın hayatına mal oldu. Uzmanlar, yaşlıların su içerken bile dikkatli olması gerektiğini vurguluyor. Boğulma, düşme kadar ölümcül olabilir!
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Bahçekent’te açılan Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi, %40 indirimli kampanyası ve lezzet dolu menüsüyle çiğköfte severlerin yeni gözdesi oldu. Tostlarıyla da fark yaratıyor!
Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.