Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma sebep olan depremler sonrası ilimizin imar durumuna ilişkin değerlendirme toplantısı Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve ilgili kurumların katılımıyla gerçekleştirildi.
Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yaşar Karadeniz, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek Manisa’dan deprem bölgesine gönderilen yardımlara katkı sağlayanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Vali Karadeniz ülkemizde yaşanan depremlerin bize afetin iyi yönetilmesi gerektiğini öğrettiğini ifade ederek; “Bu büyüklükteki bir afetin iyi yönetilmesinin bir tek yolu var. O da binalarımızı sağlam ve ayakta kalabilir nitelikte yapmak. Onun dışında daha mantıklı bir yolu yok. Dolayısıyla buna yönelik çalışmalarımızı el birliğiyle sürdürmemiz gerekiyor. Yaklaşık iki yıl önce Büyükşehir Belediyemizin teşebbüsüyle Valiliğimizin de içinde olduğu bir çalışma süreci başlatılmıştı. Bu çalışmanın da amacı bu yönde bir gayret ortaya koymaktı. Devlet kurumlarının görevleri, kanunlarla tanımlanmıştır. Kurumlara düşen görev ise o tanımlar çerçevesinde ve sonuç alıcı şekilde görevlerini yerine getirmektir. Dolayısıyla da sadece bu konuda değil, tüm görev alanlarında buna odaklanmamız lazım.” Dedi.
Kamu binalarının durumuna da değinen Vali Karadeniz, “İlimizde genellikle okul anlamında önemli bir mesafe aldığımızı düşünüyorum. İlin hükümet konakları ve birçok kurumda çalışmalarımız devam ediyor. Sağlıkta yine kısmen çalışmalarımız var. Kamu binaları konusunda daha hızlı yol alabilmek amacıyla çalışmalar tüm bakanlıklar düzeyinde başlamış durumda.” Şeklinde konuştu.
Vali Karadeniz, özel yapıların durumu ile ilgili “Özel yapılarla ilgili şunu açık ve net buradan ifade etmeliyim ki, kaçak başlamış olan veya ruhsata aykırı bir şekilde yapımı devam eden içine yerleşilmemiş yapıların devamına asla ve asla müsaade etmememiz gerekiyor. Bu konuda özellikle ilçe belediyelerimize önemli görevler düştüğü kanaatindeyim.” Dedi.
Mevcut bina stoklarına ilişkin çalışmaların yapıldığını da belirten Vali Karadeniz, “Büyükşehir Belediyemizin koordinatörlüğünde başlatılmış bir çalıştay süreci var. Bu çalıştay sürecinde belirlenecek olan yol haritasının önemli bir çözüm aracı olacağına inanıyorum. Bu anlamda o çalıştayın sonuçları da nasıl yol alınacağını gösteriyor. Ama bundan sonra bir imar affı beklentisi artık kimse taşımamalı.” Dedi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün toplantıda yaptığı konuşmada, “Depremden sonra Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de acil toplantılarımızı düzenleyerek bu noktada Celal Bayar Üniversitesi ile bir çalışma içerisinde kendimizi bulduk. Bu çalışmada öncelikli olarak tabii ki yılların birikmiş olan 40-50 yıl geriye gittiğimizde ki yapı stoklarının hangi noktalarda olduğunun tespiti açısından bir çalışma başlatalım dedik. 17 ilçemizde yaklaşık 600 bin binanın ivedi olarak takibinin tespiti ve hasar durumları hangi noktada, hangi yıllarda inşaatının yapıldığı tespiti, zemin etütlerinin tespiti, jeolojik noktalardaki tespitler, mevcut projesine uygun yapılıp yapılmadığı ile ilgili ileri ve son teknolojilerle bunların binalardan paraf alımı yapılmadan tespitinin yapılması gibi çalışmaları geçtiğimiz hafta Celal Bayar Üniversitesi ile yaptığımız protokol gereği hayata geçirme fırsatına başlamış durumdayız. 10 günlük süre içerisinde ilk etapta sahada görev yapacak olan yaklaşık 80 civarı mühendisimizi görevlendirme noktasında olacağız. Sahadaki çalışmalar Celal Bayar Üniversitemizin Mühendislik ekibi tarafından yapılacak. 17 ilçemizdeki bütün yapıların tamamen tespiti noktasında yaklaşık 6 ay ile 9 aylık bir süreç öngörülüyor. Bu açıdan sahadaki yapılacak çalışmaların finansmanını Büyükşehir Belediyesi üstlenmiş durumda.” Dedi.
Konuşmaların ardından Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Melih Melik Kara ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçın Kaya tarafından Manisa’nın imar durumu, yapılan ve yapılacak olan çalışmalara ilişkin katılımcılara sunum eşliğinde bilgi verildi.
Toplantı görüş ve önerilerin alınması ile sona erdi.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
HABER - ÖNDER GÜZELARSLAN - Birleşmiş Milletler, Türk iş insanı Mustafa Tatar’a “Uluslararası Barış Elçisi” unvanı verdi.
İstanbul’da bisiklet severler “Sumud İçin Pedallıyoruz” diyerek Gazze’deki insani krize dikkat çekti.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçeşehir’de güzelliğine önem veren kadınların yeni tercihi Neslihan Acar Beauty, uzman kadrosu ve uygun fiyat politikasıyla fark yaratıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Hijyenik ortamı, kendi üretimi lezzetleri ve güler yüzüyle Vanilla Patisserie, Bahçekentlilerin yeni gözdesi oldu.
Balıkçı Kenan, Cumhuriyet Bayramı öncesinde gazetecileri Türkiye’nin ilk ve tek Balık Müzesi’nde ağırlayarak hem balık ikram etti hem de dostluğu pekiştirdi.
Evlilik sadece bir başlangıç değil, aynı zamanda idari ve ekonomik bir süreçtir.
Şarjdayken telefon kullanımı, sosyal medya paylaşımları ve geç yatma alışkanlığı... Uzmanlar bu üç hatanın gençlerin sağlığı ve güvenliği için ciddi risk oluşturduğunu söylüyor.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Başakşehir Belediyesi’nin Teoman Duralı Bahçekent Millet Kıraathanesi, kültürel yaşamın merkezi haline geldi. Gazeteci Ercan Kutlu, Müdür Okan Nurcan’ı ziyaret etti.
Yazar Aydın Benli, bu kez kalemiyle değil, ritmiyle sahnede! Türkçe ve Almanca versiyonuyla “Salla Kızım Salla”, özgürlüğün ve eğlencenin yeni sesi oldu.
HABER / ERCAN KUTLU - Rize’nin kültürel zenginliği İstanbul’a taşındı. Atatürk Havalimanı Etkinlik Alanı’nda başlayan 14. Rize Tanıtım Günleri, yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu.
Eğitimci yazar A. Levent Ertekin’in, çocuklara tarih bilinci kazandıran yeni eseri Çaka Bey Boyama Kitabı yayımlandı. Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf çocukları için hazırlandı.
Bilim, kültür ve eğitimin bir araya geldiği “Halk Kültürü Sempozyumu”, akademisyenlerden eğitimcilere, yerel aktörlerden girişimcilere uzanan geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
KARYA FARMA, kadim Karya topraklarının şifa mirasını modern bilimle buluşturdu. HBX-2371 GOLD SMART DROP, doğadan ilham alan yenilikçi bir yaşam formülüdür.
Modern çağın sessiz salgını haline gelen uykusuzluk, artık bireysel değil toplumsal bir kriz. Prof. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER, bu çağın en yorgun zihnini anlatıyor.
Basit belirtiler bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vücudun verdiği 20 önemli sinyali doğru okumayı öğrenin.
Uzmanlara göre yaşlılarda en sık ölümle sonuçlanan iki tehlike var: düşme ve boğulma. Basit önlemlerle bu riskler büyük ölçüde azaltılabiliyor.
Bel ve boyun fıtığından eklem ağrılarına kadar birçok sıkıntıya manuel masaj ile çözüm sunan Masör Murat Poyraz, “Şifalı Eller” merkezini yeni yerine taşıdı.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.