Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar ve Başakşehir Belediye Başkanı Kartoğlu Yeşilyurt ki konteyner kentleri gezdi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar ve Başakşehir Belediye Başkanı Kartoğlu Yeşilyurt ki konteyner kentleri gezdi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar ve Başakşehir Belediye Başkanı Kartoğlu Yeşilyurt ki konteyner kentleri gezdi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ve Başakşehir, Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Malatya Yeşilyurt bölgesindeki konteyner kentlerini gezerek yapılan çalışmaları ilgili bilgi aldılar.

Yeşilyurt belediye başkanı Mehmet Çınar burada yaptığı açıklamada; 6 şubat tarihinde yaşadığımız ve asrın felaketi olarak nitelendirilen  Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 ,lık depremlerde Malatya’mız da büyük oranda etkilenmişti. Depremden hemen sonra yaralarımızı sarmak için sahadaki çalışmalarımıza bütün ekip arkadaşlarımızla ivedi bir şekilde başladık.  Başakşehir, belediyemiz aynı zamanda kardeş Belediyemiz ve hemşerimiz Yasin Kartoğlu başkanımız kardeşliğini fazlasıyla gösterdi. Depremin ilk gününden itibaren hem gıda noktasında hem de günlük 12 bin kişiye sunulan yemek noktasında çok büyük katkıları oldu. Yetmedi Rönesans Holdingle birlikte 1. ve 2. Organize sanayi bölgesinde,  Bostanbaşı, bölgesinde ve seyri İstanbul konteyner kent alanın dada çok hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın geçici barınma alanları ile ilgili hummalı bir çalışma içindeler. Yasin başkanımda her zaman yanımızda ve sürekli gelip buradaki çalışmalarla ilgili bilgi almakta bizler hangi konuda talepte bulunduysak buradaki ekibiyle her zaman bizlere yardımcı olmuşlardır. Tabi yaralarımızı saramaya gayret ediyoruz, bu sıkıntıları bu yaraları birlik ve beraberlik içinde inşallah aşacağız. Artık yavaş yavaş konteyner kentlerde yaşam başladı. Bostanbaşı, Mahallesi’ndeki 76 konteynerlik alan bitti ve ailelerimiz yerleşti. Seyri İstanbul konteyner kenti Bostanbaşı’ndaki konteyner kentin yaklaşık olarak 12 katı büyüklüğünde bir alan inşallah bu bölgede de büyük bir yaşam alanı oluşturmuş olacağız. Çok büyük bir felaket yaşadık kolay değil ama çok şükür vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya gayret ediyoruz bizlere burada destek veren katkı sunan başata Başakşehir, belediyemize. Diğer kardeş belediyelerimize ve bütün hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum Allah hepsinden razı olsun Rabbim daha beter felaket ve musibetlerden ülkemizi ve bütün insanlığı muhafaza etsin diye konuştu.

Başakşehir Belediyesi'nin asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgelerinden birisi olan Malatya'daki çalışmaları aralıksız devam ediyor. Faaliyetlerin yürütüldüğü konteyner kentte ki çalışmaları Kardeş Şehir Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ile birlikte inceleyen Başkan Kartoğlu, “acıların üstesinden hep birlikte geleceklerini” söyledi. Başakşehir Belediyesi ekipleri, Malatya'daki depremzedelerin yaralarını sarmak için çalışmalarını titizlikle yürütmeye devam ediyor. 2 bin konteyner ile depremzedelere yeni bir yaşam alanı oluşturduklarını belirten Başkan Kartoğlu, Başakşehir Belediyesi, aynı zamanda MAŞTİ Çadır Kenti'nde Ramazan etkinlik çadırı kurdu. Başakşehir Belediyesi ekipleri tarafından 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesi, Karakavak,  ve Bostanbaşı'nda kurulan konteyner kentleri ziyaret etti. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar eşlik etti. Başkan Kartoğlu burada yaptığı açıklamada; Dört koldan bölgedeki çalışmalarımızı yürütüyoruz. Birçok bölgemizde yapımına başladığımız konteyner kentlerimizi ilk etaplarını tamamlayarak ailelere teslim ettik. Kalan çalışmalarımızı da hız kesmeden sürdürüyoruz. Devletimiz de konutları tamamladığında depremzede kardeşlerimiz sıcak yuvalarına kavuşmuş olacak. Biz de bu süreçte elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı." dağıtım, 5 lokasyonda konteyner kent altyapı ve montaj işlemleri, hasta nakil ve medikal ürün dağıtımı, çadır kurulumu, psikososyal destek, saç tıraşı hizmetleri ile tekstil, oyuncak, ısıtıcı, odun, hijyen malzemeleri dağıtım faaliyetleri gerçekleştirdik. Bölgeye gıda, hijyen, kıyafet, tekstil, su ve benzeri ürünleri taşıyan 129 yardım; 66 lojistik destek olmak üzere toplam 195 tır ulaştırdık. Çevre temizliği ve hijyenin sağlanması adına bölgeye 130 çöp konteyneri naklettik" açıklamalarını yaptı.


Malatya,Yeşilyurt Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE365

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.