“Şahnahan Süt Toplama Merkezimizi Hizmete Sunduk”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya Süt Üreticileri Birliği ile ortaklaşa yapılan çalışmalar sonrasında Şahnahan Mahallesinde hizmet vermeye başlayan Süt Toplama Merkezini ziyaret etti.
Kahramanmaraş depreminin yanı sıra son günlerde ki aşırı yağışlardan dolayı işyerleri ciddi zararlar gören yerel esnafın yanında yer alarak oluşan sorunlara kalıcı çözümler getirmeye öncelik tanıyan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın girişimleri neticesinde Malatya Süt Üreticileri Birliği ile işbirliği halinde Şahnahan mahallesine Süt Toplama Tesisi kuruldu.
Şahnahan Mahalle Muhtarı Mehmet Şimşek’in vefatından sonra mahalle muhtarlığına seçilen Mehmet Adıgüzel, çiftçilere verdiği desteklerden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sundu.
Malatya Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu ise, “ Eli nasırlı, emekçi üreticilerimizin ve çiftçilerimizin her zaman yanında olan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu afet döneminde hem bu tesisin hayata geçmesi hem de sorunlara çözümler getirilmesi sürecinde Başkanımızın çok büyük destekleri vardır. Malatya’lı üreticilerimize daha faydalı işler yapmak için birlikte hareket ediyoruz. Süt üretimini kayıt altına aldığımız takdirde ekonomiye olan girdisi daha fazla artacaktır, bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Sütün değerlerini ölçmek içinde laboratuvar kuracağız, aldığımız sütün değerlerini bütün ulusal firmalar ekranlarda görebilecek, buradaki sütü alabilmek için rekabet ortamı oluşacak ve o zamanda üreticimizin sütü de istediği değerde satılmış olacak. Böylesine güzel bir tesisin hayata geçmesinde katkılarını eksik etmeyen Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar’a bütün çiftçilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.
Hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin depremden dolayı yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için ellerinden gelen desteği verdiklerini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Belediye olarak bölgemizde hayvancılıkla uğraşan çok değerli üreticilerimize daha iyi şartlarda üretim yapmalarına destek vermek için yıllardır üzerinde çalıştığımız merkezimizi hizmete sunduk. Malatya Süt Üreticileri Birliği ile el ele vererek burada üreticilerimize destek veriyoruz. Yıllardır gerek fiziksel mekanın kurulması gerekse de makine, teçhisat ve ekipman kurulması noktasında birlikte çaba sarf ettik ve burada süt alımları başladı. Yaklaşık bir ay önce burayı tam kapasiteli hizmete sunmayı planlıyorduk ancak yaşadığımız deprem felaketinden dolayı bugüne kaldı. Burası Yeşilyurt Belediyesi tarafından tahsis edilen bir mekandır ve tek hedefimiz üreticilerimize destek vermektir. Süt üreticilerimizin ellerinde ki sütleri alarak değerlendiriyoruz, bunu yaparken de hem çiftçimize yeni bir gelir kapısı oluşturmak hem de ekonomiye daha fazla katkı sunmaya çalışıyoruz. Malatya Süt Üreticileri Birliğimizde bu kurulan tesisle birlikte ulusal firmalarla işbirliği yaparak üreticilerimizin sütünü almaya başladı. Çiftçilerimiz ellerindeki sütleri buraya getirerek ilgili firmaya getirdikleri litre oranında kayıtlarını yaptırıyorlar ve firmalarda fiyatını devletimizin desteğiyle birlikte toplamda 11 TL.üzerinden alıyorlar. Tesisimiz Şahnahan mahallesi ve bölgedeki mahallelerde bu işle uğraşan çok değerli çiftçilerimize katkı sunacaktır, tesisin merkezi bir noktada olması ciddi bir ihtiyacın giderilmesine vesile oldu. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada tarım, ziraat, hayvancılık ve üretim alanında çalışan tüm hemşehrilerimize desteklerimiz devam edecektir. Tesisimizi yeni çalışmalarla daha da güçlendireceğiz. Son zamanlarda çok büyük acılar yaşadık, çok büyük sıkıntılar çektik, üreticilerimize yeni gelir kapıları açmak içinde ne gerekiyorsa yapıyoruz.” şeklinde konuştu.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
Muş’ta “Plastik Hayatlar ve Kanser” Konuşuldu Alparslan Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Çay Bahane Sohbetleri”, farklı alanlardan uzmanları konuk ediyor.
Bahçeşehir 2. Kısım Atatürk Bulvarı’nda aylardır onarılmayan yol çukuru, 12 Nisan gecesi 7 aracın lastiğini patlattı. Vatandaşlar isyan ediyor: “Defalarca şikayet ettik ama kimse duymuyor!”
Polis Haftası kapsamında gönülleri fetheden Mustafa Şahin, dezavantajlı çocuklara hediyeler dağıtarak onların yüzünü güldürdü. Şefkatiyle tanınan Şahin, yine örnek bir davranış sergiledi.
Niğde Belediyesi, İlhanlı Mahallesi’nde Ramazan coşkusunu yaşatıyor! 17 Mart’ta Alyans Düğün Salonu’nda iftar, Rahman Camii’nde teravih ve Muhabbet Çadırı’nda keyifli sohbetler sizleri bekliyor.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
Alanyanın Mahmutlar mahallesi KYK yurdunun bitişiğindeki kazan dairesinde çıkan yangı korkuttu.
Antalya'nın Alanya ilçesi Saray Mahallesi Keykubat Bulvarı üzerinde bir otelin inşaatında çıkan yangın büyük paniğe yol açtı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Gazeteci-yazar Ravza Zeybek'in kaleme aldığı yeni roman “Kervan”, okuyucuyu içsel bir yolculuğa çıkarıyor. Kitap, hayatın anlamını sorgulayanlar için adeta bir başucu eseri.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere Tire’nin tarih ve kültür mirasını anlattı. Etkinlik, kitapların imzalanması ve gençlerle interaktif sohbetlerle tamamlandı.
Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin’in hazırladığı "Afgan Kınalı Kuzular" kitabı, Çanakkale Zaferi etkinliklerinde Herat’ta tanıtıldı. Kitap, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak büyük ilgi gördü.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Erzincan’da kış mevsiminin vazgeçilmezi kestane, sokak tezgâhlarında pişmeye devam ediyor. Soğuk havaların başlamasıyla kestane satıcıları ocaklarını yakarak sıcak kestane keyfini vatandaşlara sunuyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Asaf İlter Hoca öncülüğünde Bahçekent’te çocuklar camiyle buluşuyor. Hediyeler, oyunlar ve manevi eğitimle dolu etkinlikler aileleri mutlu ediyor!
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.