Güvenilir haber kaynağınız Medya90.com
Uzmanlar, çocuga ödev sorumlulugu verilmesi gerektigini belirterek ödev yapmaya zorlamak yerine ödev saatinin birlikte planlanmasini tavsiye etti.
iSTANBUL (IGFA) - Üsküdar Üniversitesi NPISTANBUL Beyin Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Ayse Sahin, çocuklara ödev yapma aliskanligi kazandirilmasiyla ilgili degerlendirmelerde bulundu.
Ödevin “ögrencilere ögretmenleri tarafindan verilen, ögrencinin kendi basina ya da ailesinden destek alarak yapmasinin planlandigi ögrenme aktivitesi” oldugunu belirten Ayse Sahin, ödev yapmanin, çocugun ögrendigi bilginin kaliciligini artirarak ögrenmenin sürmesini ve çocugun ögrendigi konuya farkli boyutlardan bakabilmesini sagladigini söyledi.
Hem ögrencilerin hem de ailelerin ödevin bir ögrenme yöntemi oldugunun bilincinde olmasi gerektiginin altini çizen Ayse Sahin, “Ailelere ve egitimcilere düsen rol ödev yapmanin çocuk için olan faydalarini çocukla konusmak olacaktir. Ödev yapmanin, akademik basariyi artiracagi, bireyin sorumluluk duygusunu gelistirecegi, zaman yönetimi, öncelik belirleme, planlama becerilerini destekleyecegi, çocugun kendi davranislari üzerinde kontrolü olacagi çocuga anlatilmalidir” dedi.
Ailelerin çocuklara ödev bilinci kazandirmaya çalismasi gerektigini ifade eden Ayse Sahin, çocukla konusularak ortak alinan bir kararla ödev saati belirlenmesi gerektigini söyledi. Her çocugun ögrenme stilinin farkli olabilecegini hatirlatan Ayse Sahin, bazi çocuklarin sesli bir ortamda çalismadigini bazilarinin da sesiz bir ortamda zorlanabildigini vurguladi.
Ailelerin, ödev yapmayan çocugu sürekli zorlayarak ya da çocugun üzerinde baski kurarak çocugun davranisini anlik degistirip ödev yapmasini saglayabilecegini ifade eden Uzman Klinik Psikolog Ayse Sahin, bunun uzun vadede ise yarayan bir yöntem olmadigini ifade etti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.