https://search.google.com/search-console/

TÜRKİYE-CİBUTİ İLİŞKİLERİNDE ÖNEMLİ ADIM; 15 ALANDA MUTABAKAT İMZALANDI

TÜRKİYE-CİBUTİ İLİŞKİLERİNDE ÖNEMLİ ADIM; 15 ALANDA MUTABAKAT İMZALANDI

Haberi Sesli Oku
SIYASET 5.02.2024 16:00:39 0
TÜRKİYE-CİBUTİ İLİŞKİLERİNDE ÖNEMLİ ADIM; 15 ALANDA MUTABAKAT İMZALANDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Türk iş adamları Cibuti'de 21 projede 205 milyon dolarlık bir yatırım yaptı. Bu bizim müteahhitlik sektörü için küçük bir rakam. Ama Cibuti ile iyi bir başlangıç için iyi bir rakam. Cibuti ile sadece ulaşım olsun, tarımda olsun, enerjide olsun, balıkçılık da hayvancılıkta da birçok projeyi beraberce geliştirebiliriz diye düşünüyorum.” dedi.

 

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, beraberindeki heyet ile birlikte geldiği Cibuti’de resmi temaslarda bulunuyor.  Bakan Uraloğlu, Cibuti’deki temasları kapsamında ilk olarak Cibuti Büyükelçiliğini ziyaret ederek, Türk İş Dünyası bir araya geldi.

 

Cibuti Dışişleri ve Uluslararası İş Birliği Bakanı Mahamoud Ali Youssouf ile ikili görüşmesinin ardından Bakan Uraloğlu, Türk heyetine adına başkanlık ettiği ‘Türkiye-Cibuti Karma Ekonomik Komisyon 5. Dönem Toplantısı Tutanağı İmza Törenine katıldı. Bakan Uraloğlu, temasları kapsamında daha sonra da Cibuti Cumhurbaşkanı Ismail Omar Guelleh ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir araya geldi.

 

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk heyetine adına başkanlık ettiği Türkiye-Cibuti Karma Ekonomik Komisyon 5. Dönem Toplantısı Tutanağı İmza Töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye-Cibuti Karma Ekonomik Komisyon 5. Dönem Toplantısı dolayısıyla Cibuti’de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ev sahipliği ve yakın ilgilerinden dolayı Cibuti heyetine teşekkürlerini iletti.

 

Türkiye’de bir yıl önce büyük bir deprem olduğunu anımsatan Bakan Uraloğlu, depremde hayatını kaybeden Türk ve Cibutili dost ve kardeş ülke vatandaşlarına Allah’tan rahmet diledi.

 

Deprem sonrasında Cibuti’den Türkiye’ye uzanan dost ve yardım elini de çok kıymetli bulduklarını dile getiren Bakan Uraloğlu, bütün Cibuti halkına teşekkürlerini iletti.

 

Türkiye ve Cibuti arasındaki ilişkilerin 400 yıllık bir maziye dayandığını belirten Bakan Uraloğlu, “Medine-i Münevvere’den sonra İslam’ın ikinci çift kıbleli mescidine ev sahipliği yapan Cibuti’ye ortak medeniyetimizin sembol coğrafyası olarak bakmaktayız. Bizim için ayrı bir kıymeti var. Hasoba Türklerinin yaşadığı Osmanlı İmparotorluğu’ndan izler taşıyan cami ve kale gibi yapılar Tajura bölgesi kardeşliğimizin kanıtları arasında bulunmaktadır.” dedi.

 

Cibuti Dışişleri ve Uluslararası İş Birliği Bakanı Mahmoud Ali Youssouf ile yaptıkları ikili görüşmede de birçok konuyu ele aldıklarını anlatan Bakan Uraloğlu, “İlişkilerimizin daha geliştirilmesi gerektiği ticaretimizin daha geliştirilmesi gerektiği konusunun üzerinde durduk. Daha yoğun bir şekilde 10 yıllık büyükelçiliklerin de açıldığı süreçten bu tarafa bunun da ne kadar hızlı geliştiğini beraberce görüyoruz.” ifadesini kullandı.

 

Bakan Uraloğlu, Türkiye ve Cibuti arasındaki ticari ilişkilere de değinerek, “Şu an itibarıyla yaklaşık 500 milyon dolarlık bir ticaret hacmine ulaşmış bulunuyoruz. Bunun çok daha yukarıya doğru gitmesi gerektiğini ve bu imkânların da hali hazırda var olduğunu görüyoruz.

Çünkü Cibuti’nin çok kıymetli bir konumu var burada Kızıldeniz'deki konumu, Doğu Afrika'daki konumu, Arap Yarımadası'na yarımadası noktasında bulunduğu konum ve barındırdığı bu anlamdaki potansiyel anlamında kıymetli olduğunu görüyoruz ve Cibuti’nin önümüzdeki süreçte çok hızlı geliş biz inanıyoruz.” diye konuştu.

 

4 SAATLİK UÇUŞ MESAFESİYLE 67 ÜLKEYE ULAŞABİLİYORUZ

Cibuti’nin aynı zamanda Afrika’nın da önemli giriş kapılarından biri olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Türkiye'nin bulunduğu coğrafya 4 saatlik uçuş mesafesiyle 67 ülkeye ulaşabiliyor. Bunlardan bir tanesi de Cibuti. Gerçi ben gelirken birazcık dolaştım. 8 saatlik bir yol geldim. Bir dahaki sefere inşallah 4 saatte bu yolu katetmiş olacağız. Dünyada birçok ülkeyle ilişkilerimiz var. Sadece Türk Hava Yolları dünyada 130 ülkede 343 noktaya uçuş gerçekleştiriyor. Bu bizler için gerçekten kıymetli. Bu aynı zamanda Cibuti için de Türkiye üzerinden bütün dünyaya açılmayla ilgili önemli bir fırsattır diye düşünüyorum. Tabii her iki her iki ülkenin Cumhurbaşkanları Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın İsmail Ömer Gülle'nin bu ikili ilişkilerin gelişmesinde çok kıymetli bir katkıları olduğu ve burada net bir iradelerinin olduğunu hepimiz beraber biliyoruz.” şeklinde konuştu. 

 

 

Bakan Uraloğlu, Türkiye ve Cibuti arasındaki ilişkilerin daha yakın bir şekilde geliştirilmesi amacıyla Cibutili yetkilileri de en yakın zamanda Türkiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyacağını söyledi.

 

Cibuti'de yaklaşık 200 Türk vatandaşımız yaşadığına işaret eden Bakan Uraloğlu, “Gerek eğitim gerek iş âlemindeki görevleri hasebiyle buralarda bulunuyorlar. Biz de yeni bir gelişme olarak Türkçe eğitimini verme noktasında büyükelçimizin başlattığı bir süreç var. Türkçe kursları başlamış oldu. Bu da ülkelerimizin ikili ilişkilerine pozitif yansıyacaktır diye düşünüyorum. Burada bir İstanbul alanı tesis ettik. Parkı tesis ettik. Daha önce Abdülhamit Camii ile ilgili çalışmalarımız oldu. TİKA'nın yürüttüğü projeler var. Bir hastane projesi var. Bu ziyaret vesilesiyle biz onu tekrar gündemimize alıyoruz ve inşallah orada istediğimiz aşamayı katetmiş oluruz diye düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

 CİBUTİ İLE HER ALANDA İŞ BİRLİĞİNİ GELİŞTİREBİLİRİZ

 Türk iş adamlarının Cibuti'de 21 projede 205 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını belirten Uraloğlu, “Bu bizim müteahhitlik sektörü için küçük bir rakam. Ama Cibuti ile iyi bir başlangıç için iyi bir rakam olduğunu ve bunun da mutlaka çok daha yukarıya doğru çekilmesiyle ilgili çalışmaları beraberce yürütmemizin gerektiğini düşünüyorum. Sadece ulaşım alanında değil, benim kendi alanım, ulaşım alanı. Ama tarımda olsun, enerjide olsun, balıkçılık da hayvancılıkta da birçok projeyi beraberce geliştirebiliriz diye düşünüyorum. Burada mutlaka yatırımcıların bürokratik işlemlerinin bütün ülkelerde olduğu gibi hızlı bir şekilde yapılmasının bu sürece ciddi bir katkı sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

 

2053’E KADAR ULAŞIM PROJELERİNE 197 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPMAYI PLANLIYORUZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Cibuti’nin dünyaya açılan kapılarından bir tanesinin de Türkiye ve İstanbul olması gerektiği noktasında ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye'de neler yaptığımıza bakacak olursak sadece ulaştırma alanında, hani ulaştırmadan kastettiğimiz hava yolu, kara yolu, demir yolu, deniz taşımacılığı ve iletişim de yine bizim bakanlığımıza bağlı. Haberleşme ve uzaydaki uydular noktasında bizim görevimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetimindeki 21 yıl içerisinde 250 milyar dolarlık bir yatırım yaptığımızı söylemek isterim. 2053 yılına kadar da yaklaşık 30 yıllık bir dönemde de 197 milyar dolarlık daha ulaşım projelerine yatırım yapmayı planlıyoruz. Orta koridorda bulunan ülkemizin bütün ulaşım sistemlerine bundan sonra da ciddi yatırımlar yapacağını biz planladık. Yapması gerektiğini planladık ve bunu da komşu ülkelerle iletişim halinde yapmaya devam edeceğiz.”

 

TÜRK MÜHENDİSLERİ VE FİRMALARININ DÜNYA’DA YAPAMAYACAĞI İŞ YOK

Türkiye’deki yatırımlardan da bahseden Bakan Uraloğlu, şunları kaydetti:

“Büyük yapılar yaptık. Dünyanın en büyük kara deniz yolundan kara geçişini Çanakkale Köprüsü'nde gerçekleştirdik. Gerçekten bir mühendislik eseri. O anlamda Türk firmalarının, Türk müteahhitlerin dünyada yapamayacağı iş yoktur diye düşünüyorum gerçekten. İyi bir seviyeye geldik. Ve Avrupa'da 6., dünyada da 10. yüksek hızlı tren işletmecisi ülkeyiz. Bu anlamda da bu teknolojiyi de ülkemize kazandırmış bulunuyoruz. Yine havacılık konusunda İstanbul Havalimanı Avrupa'da 1. dünyada 7. sırada. Bu anlamda Sabiha Gökçen ve Antalya Havalimanlarımızda gerçekten dünyada ciddi bir şekilde karşılık bulan havalimanları. Ticaret gelişiyor, gelişen ticaretin hangi ulaşım yollarında hangi ülkeler ne kadar pay alacak bu mutlaka kıymetli. Ama hep beraber şunu bilmemiz gerekir. Yeni yollar mevcut yollardan bir trafik alması gerekmiyor. Bir ticari taşıma pay alması gerekmiyor. Zaten artan trafiği yeni yollar alırsa, bunun böyle değerlendirilmesi doğru olur.”

 

‘KALKINMA YOLU’ ÖNEMLİ BİR ADIM OLACAK

Kızıldeniz’de yaşanan problemlere de değinen Bakan Uraloğlu, “Biz Irak'ın Faw Limanından Türkiye'ye bir demir yolu ve karayolu hattı düşünüyoruz. Mesela böyle sıkıntılar olduğu zaman oranın ne kadar kıymetli olduğunu ne kadar alternatif olabileceğini ortaya koyduk. Orada da yakın zamanda inşallah bir bu projeyi başlatmış olacağız. Neye yaramış olacak? Hani bugün yaklaşık Pekin'den çıkıp Avrupa'ya giden, Londra'ya giden bir yük, 35 gün gibi bir zamanda ancak götürülebiliyor. Yaşanan sıkıntıdan Ümit Burnu dönüldüğü takdirde, dolaşıldığı takdirde bu 45 güne çıkıyor. Eğer biraz önce bahsettiğim Kalkınma Yolu Basra Körfezi'nden başlayıp Türkiye'ye giden projeyi bitirmiş olsak yaklaşık 25 gün gibi bir sürede bu yüklerin taşınmasına vesile olacak. Onun için biz bu noktada sizlerle de Kızıldeniz geçişi Süveyş Kanalı geçişi noktasında yine diğer tarafta Kalkınma Yolundan yüklerin taşınması gerektiği zaman taşınmasını noktasında iş birliği yapabileceğimizi düşünüyorum. Ve Cibuti'nin gelecekte gerçekten bu bölgede çok daha etkin çok daha aktif olabileceğine biz inanıyoruz. Türkiye olarak da bu konuda yapmamız gerekenler noktasında sonuna kadar iş birliğine açık olduğumuzu ve Cibuti’yi destekleyeceğimizi ben sizlere buradan ifade etmek istiyorum. Sayın bakanımızın bize gösterdiği ilgiden diğer bakanlarımızın gösterdiği ilgiden dolayı ben memnuniyetimi ifade ediyorum ve sizlere teşekkür ediyorum.”


Ankara,Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : MEDYA90

Afrika Arslanları: Uganda’da Umuda Yolculuk

HABER / NADİR ÇOMAK - Uganda’nın kırmızı topraklarında yeşeren umut, iki Afrika Arslanının öncülüğünde insanlığa ilham veriyor.

Trump’ın Gazze Açıklaması: Ekonomik Plan mı, Siyasi Hamle mi?

Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.

Gazze’de Eğitim Felaketi: İsrail Saldırılarıyla Okulların Yüzde 85’i Kullanılamaz Halde

İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.

Trump'ın Gazze Planına Barak'tan Eleştiri: "Hayal Ürünü"

Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.

Japon Hava Yolları Uçağı Seattle Havalimanı'nda Park Halindeki Uçağa Çarptı

ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.

Guatemala ve ABD Göçmen Anlaşması: Ulaşım Masrafları ABD'ye Ait

Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s

Netanyahu ile Macron Gazze ve Lübnan'ı Konuştu

Gazze Kasabı Netanyahu ile Macron, Gazze ve Lübnan'daki son durumu değerlendirdi.

Marvia Dress İzmir Menemen’de Kapılarını Açtı

Kadın giyimde özel dikim ve kaliteyi buluşturan Marvia Dress, Menemen’de hizmet vermeye başladı.

Natureltad: 10 Ürünle Türkiye’ye Güven Aşılayan Doğal Gıda Markası

HABER / ERCAN KUTLU - Her şeyin sahtesinin kol gezdiği bir dönemde, Natureltad yalnızca 10 üründe %100 kalite ve %99.63 memnuniyetle öne çıkıyor. Temiz lokma arayanların adresi.

Türkiye’de En Çok Tercih Edilen Bebek İsimleri ve Anlamları (Güncel 2025 Listesi)

En popüler kız ve erkek bebek isimleri, anlamları, dini ve modern seçeneklerle bir arada. İsmini bul, anlamını öğren, doğru kararı ver!

Bu 25 Bilgi Olmadan Kedi Sahiplenmeyin!

Kedi sahiplenmek isteyenler dikkat! Tüy dökmeden tuvalet alışkanlığına kadar tüm gerçekleri açıklıyoruz: İşte sizi şaşırtacak 25 madde…

"Almadığınız Yardımlar E-Devlet’te Sizi Bekliyor"

Milyonlarca kişi bu haklardan habersiz yaşıyor. E-Devlet’te birkaç tıklamayla öğrenilebilecek devlet yardımları haberimizde…

Cadde Go Kart Bahçekent’te Sosyal Yaşamı Yeniden Tanımlıyor

HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent Cadde Go Kart, pist heyecanının ötesinde gençler ve aileler için bir yaşam alanına dönüşüyor.

Bir Sandalye Geldi, İki Hayat Değişti

İzmir'de kanserle mücadele eden Erol A. ve 94 yaşındaki annesinin yıllardır beklediği akülü sandalye, hayırseverlerin desteğiyle evlerine ulaştırıldı.

6 Milyar TL’lik Bahis Hacmi Tespit Edildi

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı

HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.

PKK Silah Bırakıyor Mu?

AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.

Uyuşturucuya Karşı Farkındalık Paneli Buca’da Yoğun İlgi Gördü

Buca Belediyesi, Uluslararası Uyuşturucu ile Mücadele Günü’nde toplumun ortak sesini yansıtan farkındalık paneli düzenledi. Uzmanlar, bağımlılıkla mücadelede toplumsal dayanışmanın önemini vurguladı.

3D Secure Açık Değilse Kredi Kartınız Tehlikede!

İnternetten alışveriş yaparken 3D Secure kapalıysa, kart bilgileriniz dolandırıcıların eline geçebilir. Güvende misiniz? Bu hayati bilgileri mutlaka okuyun ve sevdiklerinizle paylaşın!

Uyuşturucuyla Mücadelede Ortak Akıl İzmir'de Buluştu

İzmir’de düzenlenen çalıştayda, uzmanlar ve STK’lar uyuşturucuyla mücadelede kalıcı çözümler için bir araya geldi. İzmir TUMED Başkanı Yalçın’dan net mesaj: Gençler başlamadan engellenmeli!

4 İlde 6 Ayrı Suç Örgütüne Büyük Darbe

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanlığı, organize suç örgütlerine yönelik 4 ayrı ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

Başkan Zeyrek Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı

18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z

Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?

Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.

Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?

Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.

2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler

2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.

Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı

Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.

TÜRSAB Boğaziçi BTK, Seyahat Acentaları ile 2024 Sezonunu Değerlendirdi

TÜRSAB Boğaziçi BTK'nın TZL SUITES Otel’de düzenlediği etkinlikte seyahat acentaları, 2024 sezonunu değerlendirdi ve 2025 turizm beklentilerini ele aldı. Etkinliğe TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da katıldı.

Doğa Tutkunları OutdoorFest’te Buluşuyor

21-22 Eylül tarihlerinde Nefes Orman’da düzenlenecek OutdoorFest, offroad, binicilik, enduro gibi etkinliklerle doğa ve macera tutkunlarına nefes kesici bir deneyim sunacak.

Ahmet Sağlam’ın Eseri Türkiye’de Birinci Oldu

Medya90 yazarı Ahmet Sağlam’ın “Sahabenin Peygamber Efendimize Sadakati” adlı kitabı, Türkiye genelinde yapılan oylamada birinci seçildi.

İmran Salkan’dan Yeni Türkü: “Bulut Gelir Seher İle” Balkan Esintisiyle Yayında

İmran Salkan, Balkan ezgileriyle yoğurduğu yeni türküsü “Bulut Gelir Seher İle” ile dinleyicisini duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.

Yunus Karakaya’nın Gazetecilik Serüveni Belgesel Oluyor

MEDYA90 - İzmirli gazeteci Yunus Karakaya’nın hayatı, yönetmen Okan Canbolat tarafından dijital platformlara taşınıyor.

Birlik Beraberlik Federasyonu’ndan “Bir Adım da Sen At” Çağrısı

Birlik Beraberlik Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Diş, 55 ilde 180 ilçeyi kapsayan faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı. “Bir Damlaydık, Okyanus Olduk” sözüyle gönüllere dokunan çalışmalarını anlattı.

İzmir Öğretmen Akademileri Kapanış Töreni Gerçekleşti

İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Öğretmen Akademileri kapanış töreni, eğitimcilerin kültürel, meslekî ve duygusal gelişimine vurgu yapan anlamlı mesajlarla tamamlandı.

Vedalar Yarım Kaldı Kitabı Filistin’e Umut Oluyor

Nusret Tarar’ın “Vedalar Yarım Kaldı” adlı son eseri hem yüreklere dokunuyor hem de tüm geliriyle Gazze’ye umut oluyor. Kitap, gerçek yaşamdan kesitlerle Anadolu’nun sessiz çığlıklarını dile getiriyor.

Ayrancılar Suyun Başı Mescidi Ne Zaman Onarılacak?

Ayrancılar’daki Suyun Başı Mesire Alanı içindeki mescit, iki aydır bakımsız durumda. Çöken çatı, kırık kiremitler ve bozuk çeşmeler hâlâ onarılmadı. Vatandaşlar ihmalden şikâyetçi.

Belirtilerle 20 Hastalık: Evde Kendinize Teşhis Rehberi

Yorgunluk, baş ağrısı, mide yanması, saç dökülmesi… Tüm bu belirtiler ne anlama geliyor olabilir?

Yaşlanmayı Geciktiren Besinler ve Alışkanlıklar Neler?

Yaşlanmak kader değil! Doğru beslenme, düzenli uyku ve stres kontrolüyle yılları geri çevirmek mümkün. İşte uzman görüşlerine dayalı, herkesin uygulayabileceği etkili yöntemler!

Yaşlılarda Su İçerken Boğulma Riski Ölümcül Olabiliyor

Gece içilen bir bardak su yaşlı bir vatandaşın hayatına mal oldu. Uzmanlar, yaşlıların su içerken bile dikkatli olması gerektiğini vurguluyor. Boğulma, düşme kadar ölümcül olabilir!

HBX-HGM71 Formülüyle Çocuklara Bilimsel Koruma

Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.

Yüksek Tansiyon Ölçüm Hatalarıyla Hipertansiyon Artıyor

Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.

"Ramazan Bereketi Balık Tezgahlarında: 3 Kilo Alana 1 Kilo Bedava!"

Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.

Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi

Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi

Çaya Geldik Etkinliği 654 Ada’da Gönülleri Fethetti

HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.

Hevi Zana Sami 3 Yıl Üst Üste Okul Birincisi Oldu

Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!

Matbaa ve Baskıda Uygun Fiyatlı Çözüm: Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi

HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.

Bahçekent 654 Ada Örnek Site Oldu: Yeni Yönetim Takdir Topluyor

ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.

Bahçekent’in Yeni Lezzet Durağı: Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi Açıldı!

Bahçekent’te açılan Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi, %40 indirimli kampanyası ve lezzet dolu menüsüyle çiğköfte severlerin yeni gözdesi oldu. Tostlarıyla da fark yaratıyor!

Bahçekent Paşa Döner’le Şenlendi: Kalite, Lezzet ve Güler Yüz Bir Arada!

Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.

Bahçeşehir’in Elektrik Güvencesi: Caner Cimşit İle HGS Elektrik Farkı

Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,

Anadolu Selçuklu Hastaneleri Yozgat’ta “Ocakbaşı Sohbetleri”nde Ele Alındı

Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu

2025 AİLE YILI’NA NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK DESTEK!

Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.

"Niğde Tiyatro Festivali Kapalı Gişe Coşkusu: Sanatseverler Buluştu!"

Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.

Niğde Belediyesi Zabıta Ekipleri 438 İş Yerini Denetledi: Halk Sağlığı Önceliğimiz

Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.

Niğde Belediyesi'nden Çocuklara Özel Sömestr Tiyatro Festivali

Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.

Başkan Aras Ankara’da temaslarda bulundu

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. Başkan Aras, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.

Kadın Kooperatifleriyle Niğde'nin Ekonomisi Güçleniyor

Niğde Belediyesi, kadın kooperatiflerini güçlendiren projeye imza attı. 7 milyon 350 bin TL bütçeli proje, kadınların iş gücüne katılımını artırarak, yöresel ürün üretimi ve istihdamla bölge ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

1

Çocuklar Kitapların Büyülü Dünyasında Buluştu

2

Abdülhamit Doğan’dan Temiz Gıda Hikâyesi

3

Ankara Meydanında Emeklilerin Feryadı

4

Çeltik Tarlalarında Kuraklığa Meydan Okuyan Bereket

5

Beylikdüzü’nün Kurucu Müdürü Faruk Doğan Büyükçekmece’ye Atandı

6

Bedensel Engelli Genç Kız Aranıyor

7

Davaya Gönül Vermiş İsimler, Esenyurt’ta Buluştu

31.4° / 22.7°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.