• BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64

Asiye Türkan


KENDİNE GEL!

Fırtınada kaybolmak istemeyen yürekler!


 

İçindeki çocuğu öldürmek istemeyenler!
Ben varım ve arkada hoş seda bırakacağım diyenler!
Hayatı ve yaşananları anlamlandırma gayreti içinde olanlar!

Yangınların yürekleri sardığı malumumuz. Kendimizden kaçıp sebeplere sarıldığımız da bir gerçek. Sevgisiz bedenlere yaşananlar yük. Halbuki hayat sevince ve sevilince güzel. Yük olmamak ve yük almak için seven bir kalbe sahip olmak gerekmek. Sevilen bir bedenin sevdiğine verebileceği çok şey var. Verebilmesi ve verdiği ile mutlu edebilmesi için sevdiğini tanımalıdır.

Tanımak merak etmenin ürünüdür. Konuşmadan, muhabbet etmeden sevgiler oluşmaz. Muhabbet etmek, sevginin kalpte kökleşmesidir. Kalpte kökleşen sevgi eyleme muhakkak geçer. Sevginin eyleme geçme halidir meveddet...

Meveddetin kalpte yer etmesi karşılıksız vermeye iter. Muhabbetin pratiğe dönüşü olan meveddet, seven ve sevilen arasında yıkılmaz bir köprüdür. Şiddetli depremler olsa da sarsılmaz.

Allah’ın meveddet için koyduğu Sünnetullah inanmak, güvenmek ve  iyi işler yapmaktır. İyi işler, herkesin kabul ettiği doğrulardır.

Yalan, hile, dolandırıcılık, sahtekarlık, zina, içki, kumar, adam öldürmek, dedikodu, hırsızlık, adil olmamak herkes tarafından kabul edilen yanlışlardır. Muhabbetin oluşması için sevmek, saygılı olmak, güven vermek, fedakâr olmak, hoşgörülü olmak, yapılanları görüp takdir etmek, aldatmamak gerekir.

Aile de muhabbetin oluşması için en önemli etkenlerden biri ise, Allah Resulünün ve ashabının sormaktan haya duymadıkları mahremiyet konusunun tabu konu olmamasıdır. Zira büyük sıkıntılar bu alandadır. Doğru bilgiye ulaşmak doğru hareket etmeye sebeptir.

Meveddetin oluşması bu evrensel doğruların kabulü bizlere mutluluğun yolunu gösterir. Bütün bilgilerin doğru kaynaklardan öğrenilmesine sebep olur. Aile oluşumunda en büyük etken mahremiyet bilgileridir. Zira harem bölgesine giriş yapılacaktır.

Meveddet ancak Vedud olan Allah’ın, seven ve sevdiğini kurallara uyarak ispat eden kullarına verdiği özel bir lütfudur. Vedud isminin içinde Allah’ın karşılıksız, sürekli sevmesi ve merhamet etmesi vardır. Meveddet; bitmeyen, sevginin üzerinde hassas olan, tüketmeden ve karşılık beklemeden veren, akabinde merhametin oluştuğu sevgidir.

Hak Teala sükûneti sadece sağlam bir akit olarak nitelediği evlenme akabinde evlenenlere vereceğine varlığına delil kılarak  anlatmıştır. İlgili ayet Rum suresinin 21. Ayetindedir. “Yanlarında rahatlayasınız huzur bulasınız diye size, kendi türünüzden eşler yaratması da Allah’ın ayetlerindendir. Aranıza sevgi ve merhamet de koymuştur. Bunda, düşünen bir topluluk için ayetler vardır.”

İçsel bütünlüğünü yakalamış kendine gelmiş bireylerin, sağlam bir akitle evlenmelerinin akabinde samimiyetle yapılan her hareket hedefini vurur. Pes etmeden hayırda yarışarak, sabırla ve namazla Allah’tan yardım dileyerek atılan her adım huzura ulaştırır.

İçinde huzurun olduğu aile ortamlarında yetişen yavrular, güzel kokulu güller misali göz aydınlığı nesiller olur. Bu ailelerden olan gençler, iş başına geçince adil olur. Böylesi bir ortamda anarşiye de yer olmaz.

Yeter ki KENDİMİZE GELEBİLELİM...

instegram: asiye_turkant
 

Yazarın Diğer Yazıları


27.1° / 19.7°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.