BAŞKAN YILMAZ: “GELECEK TÜRK ASRIDIR, GELECEĞİN GÜCÜ TÜRKİYE’DİR”
İBB Meclisinde 28. dönem milletvekilliği genel seçimini ve Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili konuşan Başkan Yılmaz, “Parlamento seçimlerinde vatandaşlarımız TBMM’de çoğunluğu Cumhur İttifakı’na tevdi etmiş ve Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını seçmiştir. Nitekim vatandaşlarımız ‘Büyük Türkiye’ ülküsünü desteklemiştir.” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi İSKİ genel kurulu, meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda söz alan İBB Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 28. dönem milletvekilliği genel seçimini ve Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdi. Başkan Yılmaz, Üsküdar’da bir kaçak yapının yıkımı sırasında saldırıya uğrayan İBB ekiplerine de geçmiş olsun dileklerini iletti.
“VATANDAŞLARIMIZ SEÇİMLERDE ‘BÜYÜK TÜRKİYE’ ÜLKÜSÜNÜ DESTEKLEMİŞTİR”
İBB Meclisi İSKİ Genel Kurulu’nda konuşan Başkan Yılmaz, “14 Mayıs 2023 tarihinde 28. dönem milletvekilliği genel seçimlerini ve Cumhurbaşkanlığı 1. tur seçimlerini gerçekleştirdik. Son olarak 28 Mayıs 2023 tarihinde de 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Seçimler şeffaf ve hukuk ilkelerine uygun bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Ülkemizin ileri ve yüksek demokrasi standartlarına ulaşmış olması, taraflı tarafsız herkesin üzerinde hemfikir olduğu bir gerçeklik olarak belirginlik kazanmıştır. Seçimlere olan yoğun katılım Türk milletinin demokrasi anlayışını, iradesini ve yeni yüzyıl özlemlerini sandığa yansıtmıştır. Bu kapsamda 2. tur oylamasında 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi, 13. Cumhurbaşkanımız olarak seçilmiştir. Türk demokrasi ve siyaset tarihinde 2 turlu bir seçimin ilk örneğini yaşamakla birlikte, seçime katılım oranının yüksekliği; milli ve demokratik şuurun canlılığına da işaret etmiştir. Parlamento seçimlerinde vatandaşlarımız, Türkiye Büyük Millet Meclisinde çoğunluğu Cumhur İttifakı’na tevdi etmiş ve Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını seçmiştir. Nitekim vatandaşlarımız ‘Büyük Türkiye’ ülküsünü desteklemiştir. Türk milleti, 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta demokrasiye olan inancını, istiklal ve istikbaline, yüksek hedeflerine sandıkta sahip çıkmış, hür iradesine hiçbir mihrakın zincir vuramayacağını da açıkça dosta düşmana göstermiştir. 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde küresel kuşatma yarışmış, Türkiye kutup yıldızını andıran aydınlığını korumuştur. Bundan sonra gelecek Türk asrıdır, geleceğin gücü Türkiye’dir. ‘Türk ve Türkiye Yüzyılı’ hedefine ilk adım doğru adamla, Cumhur’un bizatihi varlığıyla kudretli bir şekilde atılmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle; 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’yi tüm samimiyetim ve saygılarımla kutluyor; seçimlerin ülkemize, milletimize, demokrasimize, gönül ve kültür coğrafyamıza hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum.” dedi.
“KAÇAK YAPIYA KARŞI HEPİMİZİN AYNI SAFTA YER ALMASI GEREKİYOR”
Üsküdar sahilinde bulunan kaçak yapının yıkımı sırasında saldırıya uğrayan İBB ekibine geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Volkan Yılmaz, “Üsküdar’da bulunan bir kaçak yapının yıkımı sırasında İBB’mizin çalışanlarına ve bürokratlarına saldırı gerçekleştirilmiştir. Tüm siyasi partilerin kaçak yapıya karşı ve işgal edilen yerlerin yıkımına karşı duruşunun aynı safta olması gerektiğini düşünüyorum. İBB’mizin saldırıya uğrayan çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bir daha böyle şeylerin yaşanmamasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
HABER / NADİR ÇOMAK - Uganda’nın kırmızı topraklarında yeşeren umut, iki Afrika Arslanının öncülüğünde insanlığa ilham veriyor.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Kadın giyimde özel dikim ve kaliteyi buluşturan Marvia Dress, Menemen’de hizmet vermeye başladı.
HABER / ERCAN KUTLU - Her şeyin sahtesinin kol gezdiği bir dönemde, Natureltad yalnızca 10 üründe %100 kalite ve %99.63 memnuniyetle öne çıkıyor. Temiz lokma arayanların adresi.
En popüler kız ve erkek bebek isimleri, anlamları, dini ve modern seçeneklerle bir arada. İsmini bul, anlamını öğren, doğru kararı ver!
Kedi sahiplenmek isteyenler dikkat! Tüy dökmeden tuvalet alışkanlığına kadar tüm gerçekleri açıklıyoruz: İşte sizi şaşırtacak 25 madde…
Milyonlarca kişi bu haklardan habersiz yaşıyor. E-Devlet’te birkaç tıklamayla öğrenilebilecek devlet yardımları haberimizde…
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
Buca Belediyesi, Uluslararası Uyuşturucu ile Mücadele Günü’nde toplumun ortak sesini yansıtan farkındalık paneli düzenledi. Uzmanlar, bağımlılıkla mücadelede toplumsal dayanışmanın önemini vurguladı.
İnternetten alışveriş yaparken 3D Secure kapalıysa, kart bilgileriniz dolandırıcıların eline geçebilir. Güvende misiniz? Bu hayati bilgileri mutlaka okuyun ve sevdiklerinizle paylaşın!
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
İmran Salkan, Balkan ezgileriyle yoğurduğu yeni türküsü “Bulut Gelir Seher İle” ile dinleyicisini duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.
MEDYA90 - İzmirli gazeteci Yunus Karakaya’nın hayatı, yönetmen Okan Canbolat tarafından dijital platformlara taşınıyor.
Birlik Beraberlik Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Diş, 55 ilde 180 ilçeyi kapsayan faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı. “Bir Damlaydık, Okyanus Olduk” sözüyle gönüllere dokunan çalışmalarını anlattı.
İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Öğretmen Akademileri kapanış töreni, eğitimcilerin kültürel, meslekî ve duygusal gelişimine vurgu yapan anlamlı mesajlarla tamamlandı.
Nusret Tarar’ın “Vedalar Yarım Kaldı” adlı son eseri hem yüreklere dokunuyor hem de tüm geliriyle Gazze’ye umut oluyor. Kitap, gerçek yaşamdan kesitlerle Anadolu’nun sessiz çığlıklarını dile getiriyor.
Yorgunluk, baş ağrısı, mide yanması, saç dökülmesi… Tüm bu belirtiler ne anlama geliyor olabilir?
Yaşlanmak kader değil! Doğru beslenme, düzenli uyku ve stres kontrolüyle yılları geri çevirmek mümkün. İşte uzman görüşlerine dayalı, herkesin uygulayabileceği etkili yöntemler!
Gece içilen bir bardak su yaşlı bir vatandaşın hayatına mal oldu. Uzmanlar, yaşlıların su içerken bile dikkatli olması gerektiğini vurguluyor. Boğulma, düşme kadar ölümcül olabilir!
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Bahçekent’te açılan Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi, %40 indirimli kampanyası ve lezzet dolu menüsüyle çiğköfte severlerin yeni gözdesi oldu. Tostlarıyla da fark yaratıyor!
Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.