Güvenilir haber kaynağınız Medya90.com
.
Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. İsmail Keskin’in “Doğanın Parmak İzleri” başlıklı 18. Kişisel Resim Sergisi, 27 Nisan 2024 Cumartesi günü Sanatçılar ve Sanatseverler Vakfı (SASAV)’da açıldı.
Nakış ve işlemelerdeki biçimsel ve fonksiyonel motif özellikleri, günümüz tasarım koşulları ve sanatsal eğilimi çerçevesinde, İsmail Keskin’in pentür tadında soyut yorumları ve yeni bir grafiksel anlayışla ele alınıyor. Sanatçı bu butik galeride, 15 eserini sanatseverlerin izlenimine sunuyor.
pandemi sürecinde ürettiği eserlerinde, insanın doğa karşısındaki acziyeti, savrulmuş yaşamlar, geleneksel motiflerde hayat bulan formel disiplin, karakteristik çizgi ve desen özellikleriyle soyutlanarak dışa vuruluyor. Baskı resim, özellikle de litografi (taş baskı) sanatına emek veren sanatçının eserlerinde pentür tadının yanında baskı resim etkisi de gözlemleniyor.
SASAV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Basri ERDEM’in küratörlüğünde, “Doğanın Parmak İzleri” başlığıyla 18. kişisel resim sergisini gerçekleştiren sanatçının yurtiçi ve yurt dışında çeşitli koleksiyon ve müzelerde baskı resim, boyaresim ve fotoğraf alanında ürettiği eserler bulunmaktadır.
Sanatçılar ve Sanatseverler vakfı (SASAV)’da açılan sergi 12 Mayıs 2024’e kadar gezilebilir.
Sanatçının Özgeçmişi:
Doç. Dr. İsmail KESKİN; Çorum Osmancık’ta doğdu. Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi, Resim İş Bölümü, Grafik Ana Sanat Dalı Prof. İsmail AVCI atölyesinden 1989’da mezun oldu.
1990’da eğitimine devam etmek üzere Almanya’ya gitti. İlk yıllar Dortmund,
Düsseldorf, Münster, Kassel Sanat Akademilerinde araştırma ve çalışmalar yaptı.
1995’te Kassel Üniversitesi, Devlet Sanat Akademisi, Görsel İletişim Bölümü’nü kazandı. Prof. Jochen Kastrup Baskıresim Atölyesi’nde, 5 yıl aralıksız litografi (taş baskı) çalıştı. Prof. Walter Rabe Atölyesi’nde illüstrasyon, Prof. Christof Gassner atölyesinde deneysel fotoğraf çalışmaları yaptı.
2003 yılında Türkiye’ye döndü. 2005’te Kocaeli Üniversitesi’nde çalışmaya başladı.
Burada Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından yürütülen Sosyal Bilimler Enstitüsü, Plastik Sanatlar - Sanatta Yeterlik Programı’nın ilk mezunu oldu. 2011’de litografi (taş baskı) atölyesini kurdu.
5’i yurtdışında olmak üzere 18 kişisel sergi gerçekleştirdi. Çoğunlukla litografi tekniğinde üretilmiş eserlerden oluşan bu sergilerin ikisi de fotoğraf alanında. Son 15 yıllık süreçte, çeşitli eğitim kurumları ve fotoğraf sanatı derneklerinde yaklaşık 10 fotoğraf gösterisi gerçekleştirdi. “Yaratıcı Görme” üzerine eğitim, seminer ve söyleşi programlarına katıldı. Cumhuriyetin 100. Yılı onuruna Uluslararası, Sanat ve
Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneği (SAKÜDER) tarafından düzenlenen resim yarışmasında birincilik ödülüne layık görüldü.
Kocaeli Üniversitesi, İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde 16 yıl çalıştıktan sonra 2021 yılında Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü’ne geçti.
Kaynak: Hikmet AYDOĞAN
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.