İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ tarafından ıslah edilen ve Yaşam Vadisi’ne dönüştürülen Çekmeköy’deki Serindere’de incelemelerde bulundu. Çekmeköy’de, yağışlı havalarda sel ve taşkın sorunlarına neden olan Serindere’deki dere ıslahı ve alt yapı çalışmalarının geldiği noktayı basın mensupları ile birlikte deneyimleyen İmamoğlu, “İSKİ olarak, İstanbul'un 39 ilçesinde, şehrin göbeğinde kalmış ve ihmal edilmiş dere yataklarında, dere ıslahı ve diğer hususlarla ilgili çalışmalarda ve burası gibi belki hiç akla gelmeyecek şekilde orada metruk bir şekilde duracakken etkin, yeşil alanlara dönüşmesi konusunda devrim gibi bir dönemi yaşattığımızı düşünüyorum” dedi.
ÇEKMEKÖY / İSTANBUL
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ’nin Çekmeköy’ün çehresini değiştiren çalışmalarını yerinde inceledi. Çekmeköy’de, yağışlı havalarda sel ve taşkın sorunlarına neden olan Serindere’deki dere ıslahı ve alt yapı çalışmalarının geldiği noktayı basın mensupları ile birlikte deneyimleyen İmamoğlu, İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa ve İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Kahraman’dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Göreve geldikleri andan itibaren, İstanbul'un kenara itilmiş sorunlarına dönük çözümler geliştirdiklerini belirten İmamoğlu, “Özellikle dere yatakları, zaman içerisinde metruk kaldıkça işgallere uğramış, yapılaşmalar artmış ve korunması gereken bu sahalar, ne yazık ki çok yıllar yıllar geçerek yerleşime açılmış. Tabii dereler korunmadığı takdirde, su yatakları korunmadığı takdirde, onların barajlara ulaşması, erişmesi engelleniyor. Çevre kirliliği başlıyor. Ve bugün belki de kuraklığın yoğun yaşandığı ülkemizde, şehrimizde, iklim değişikliği hususunda gerekeni yapmamış oluyoruz” dedi.
“İSTANBUL'UN MAKUS TARİHİNİ TERSİNE ÇEVİRMEK İSTEDİK”
“İstanbul'un bu makus tarihini tersine çevirmek istedik” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:
“Ben, buraya ilk geldiğim dönemi hatırlıyorum başkanlarımız, meclis üyesi arkadaşlarımız ve Çekmeköylü hemşerilerimizle. İSKİ'nin burada bir çalışma yapma mecburiyetinden bahsedilmişti. Bir de orada bir kısım kamulaştırma ve bunun gibi hususlarla ilgili konuşmuştuk. Tabii geçmişin birikmiş sorunlarını bir anda çözmek mümkün olmuyor, ama gerçekten 4 yıldır buraya arkadaşlarım yoğun bir emek verdiler. Bugün gelinen noktada, Rahmi Demir Kent Ormanı, belki de İstanbul'un en nitelikli, doğal, içinde oraya aykırı hiçbir şey olmayan, çok kimlikli, insanların gelip keyifle spor yaptıkları, yürüyüş yaptıkları, oksijen topladıkları bir alana dönüştü. Ve ilavesinde, hiç yoktan 83 bin metrekarelik dere ıslahının yanı sıra, bir yaşam vadisini de bu şehre katmış olduk. Arkadaşlarımın yine özenli çalışmasıyla 55 bin metrekarelik Muhsin Yazıcıoğlu Mesire Alanı’nın da buraya eklenmesiyle beraber, 83 bin sayısı, çok yakın zamanda 140 bin metreye yakın bir alana ulaşacak. Rahmi Demir'le karşılıklı ve uzunlamasına, dere boyu çok keyifli bir yaşam vadisini Çekmeköylü hemşehrilerimle paylaşmış olacağız.”
“ATIK SU MESELESİNİ KÖKTEN ÇÖZÜYORUZ”
Bu tür alanların kuraklıkla ve iklim değişikliğiyle mücadele için de öncü çalışmalar olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Biz, buralar gibi, henüz çok fazla dokunulmamış alanları dönüştürüp, etkin yeşil alanlar haline getirirken, bir yandan uzun zamandır unutulmuş olan, özellikle Ayamama gibi şehrin göbeğinde, ihmal edilmiş, dönem dönem su baskınlarıyla ve ne yazık ki can kayıplarıyla anılan alanlarda da yoğun bir çalışma sürdürüyoruz. Buralarda da hem atık su meselesini kökten çözüyoruz hem yağmur sularının yine kendi doğal akışında ya denize ya barajlara akmasını sağlıyoruz. Ve bir nevi bu şehirdeki külfetli bir biçimde atık su arıtma tesislerine aktarılan yağmur sularını da bu külfetin dışına çıkartmış, yani doğanın kendi akışının düzenini sağlamış oluyoruz. Bu bağlamda iddiayla ifade ediyorum ki; İSKİ olarak, İstanbul'un 39 ilçesinde, şehrin göbeğinde kalmış ve ihmal edilmiş dere yataklarında, dere ıslahı ve diğer hususlarla ilgili çalışmalarda ve burası gibi belki hiç akla gelmeyecek şekilde orada metruk bir şekilde duracakken etkin, yeşil alanlara dönüşmesi konusunda devrim gibi bir dönemi yaşattığımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
“İSKİ, YEŞİL ALANA DA YATIRIM YAPAN BİR KURUM HALİNE DÖNÜŞTÜ”
İBB’nin bu konuda Park Bahçeler Daire Başkanlığı ve Ağaç A.Ş. gibi, İSKİ’ye paydaş kurumlarının olduğunu kaydeden İmamoğlu, “İSKİ kurumumuz, bu dere yataklarının ana sorumlusu. Ama ilk defa bir vizyon katarak, bu tarz alanları yeşil alana da dönüştürme meselesinde yatırım yapan bir kurum haline geldi. Ve ilavesinde Ağaç A.Ş. gibi iştirakimiz var. Bu iş birliğini, yine yüklenicilerimizle, çalışanlarımızla gurur duyacağımız, yıllar sonra ‘Bu adımları biz atmıştık’ deyip ve bu vadileri, gökyüzünden baktığımızda yemyeşil hatlar haline getirdiğimiz inşallah anlatacağız ve burada mutlu kentlileri, çocuklarımızı, gençlerimizi, hanımefendileri, beyefendileri görüyor olacağız. Hem Çekmeköy'e hem de İstanbul'umuza hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
ELMALI BARAJI, ATIK SU TEHLİKESİNDEN KORUNDU
Genel Müdür Başa’nın verdiği bilgilere göre; İSKİ, Çekmeköy’de bulunan Serindere’de önemli bir çevre projesini hayata geçirdi. Yağışlı havalarda taşkınlara neden olan Serindere’de, 2 bin 440 metrelik dere ıslahı tamamlandı. Toplam 282 metrelik yağmur suyu hattı tamamlanarak, yağmur sularının Elmalı Barajı’na iletilmesi sağlandı. Yetersiz olan atık su hatlarında da çalışmalar yürütüldü. Toplam 4.960 metre atık su kollektörlerinin tamamlanmasıyla, atık suların Küçüksu Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletilmesi sağlandı. Böylece Elmalı İçme Suyu Barajı, atık su tehlikesinden korundu.
ŞEHRE 83 BİN METREKARELİK YAŞAM VADİSİ KAZANDIRILDI
Projenin ikinci etabında ise, ıslah edilen Serindere’nin çevresi düzenlenerek Yaşam Vadisi’ne dönüştürüldü. Toplam 83 bin metrekarelik alanda; birçok aktivitenin yapılacağı meydanlar, bisiklet ve yürüyüş parkurları, seyir terasları, piknik alanları, oyun parkları, spor alanları ile aktivitelerin yapılacağı yaşam alanları yer alıyor. Serindere Yaşam Vadisi Projesi kapsamında; 1.415 ağaç ve 180.694 çalı dikerek, toplam 40.000 metrekare yeşil alan oluşturuldu. Ayrıca proje alanı içerisinde 4 kilometre yürüyüş ve bisiklet parkuru, etkinlik meydanları, teleferikli çocuk oyun alanları, sokak oyunları ve egzersiz parkları, mini futbol sahası, bitki tüneli ve piknik alanları yer alıyor.
2019-2022 ARASI TAMAMLANAN YAŞAM VADİLERİ
Hacetderesi Yaşam Vadisi 1. Etap
Beylikdüzü Yaşam Vadisi 3. 4. ve 5. Etabı
Haliç Kıyıları Yeşil Koridor ve Yaşam Vadisi 1. Etap
Haliç Kıyıları Yeşil Koridor ve Yaşam Vadisi 2. Etap
Silivri Boğluca Yaşam Vadisi 1. ve 2. Etap
Pendik Yaşam Vadisi 1. Etap
Kurbağalıdere Yaşam Vadisi 1. Etap
Tuzla Yaşam Vadisi 1. Etap 1. Kısım
Çekmeköy Serindere Yaşam Vadisi
YAPIMI DEVAM EDEN YAŞAM VADİLERİ
Ayamama Yaşam Vadisi 1. Etap
Hacetderesi Yaşam Vadisi 2. Etap
Çekmeköy Palamut Deresi Yaşam Vadisi
Ayazma Yaşam Vadisi 1. Etap
Baltalimanı Yaşam Vadisi 1. Etap
Ortaköy Yaşam Vadisi
Çamaşırcıdere Yaşam Vadisi 1. Etap
Cendere Yaşam Vadisi 1. Etap
Tuzla Yaşam Vadisi 1. Etap
Haliç Kıyıları Yeşil Koridor Ve Yaşam Vadisi 3. Etap (Silahtarağa Parkı)
Haliç Kıyıları Yeşil Koridor Ve Yaşam Vadisi 3. Etap (Eminönü Meydanı)
YAPIMI PLANLANAN YAŞAM VADİLERİ
Ayamama Yaşam Vadisi 2. Etap
Pendik Yaşam Vadisi 2. Etap
Kurbağalıdere Yaşam Vadisi 2.Etap
Cendere Yaşam Vadisi 2. Etap
Çamaşırcıdere Yaşam Vadisi 2.Etap 1.Kısım
Baltalimanı Yaşam Vadisi 2. Etap
Haramidere Yaşam Vadisi
Eşkinoz Deresi Yaşam Vadisi
Menekşe Deresi Yaşam Vadisi
Kayaşehir Yaşam Vadisi
Hasanoğlu Yaşam Vadisi
Kemiklidere Yaşam Vadisi
Video Linki: https://we.tl/t-7kVSIaAHKP
Fotoğraf Linki: https://box.ibb.gov.tr/index.php/s/va2nqeGi01OejP0
HABER / NADİR ÇOMAK - Uganda’nın kırmızı topraklarında yeşeren umut, iki Afrika Arslanının öncülüğünde insanlığa ilham veriyor.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
HABER / ERCAN KUTLU - Her şeyin sahtesinin kol gezdiği bir dönemde, Natureltad yalnızca 10 üründe %100 kalite ve %99.63 memnuniyetle öne çıkıyor. Temiz lokma arayanların adresi.
En popüler kız ve erkek bebek isimleri, anlamları, dini ve modern seçeneklerle bir arada. İsmini bul, anlamını öğren, doğru kararı ver!
Kedi sahiplenmek isteyenler dikkat! Tüy dökmeden tuvalet alışkanlığına kadar tüm gerçekleri açıklıyoruz: İşte sizi şaşırtacak 25 madde…
Milyonlarca kişi bu haklardan habersiz yaşıyor. E-Devlet’te birkaç tıklamayla öğrenilebilecek devlet yardımları haberimizde…
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent Cadde Go Kart, pist heyecanının ötesinde gençler ve aileler için bir yaşam alanına dönüşüyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
Buca Belediyesi, Uluslararası Uyuşturucu ile Mücadele Günü’nde toplumun ortak sesini yansıtan farkındalık paneli düzenledi. Uzmanlar, bağımlılıkla mücadelede toplumsal dayanışmanın önemini vurguladı.
İnternetten alışveriş yaparken 3D Secure kapalıysa, kart bilgileriniz dolandırıcıların eline geçebilir. Güvende misiniz? Bu hayati bilgileri mutlaka okuyun ve sevdiklerinizle paylaşın!
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
İmran Salkan, Balkan ezgileriyle yoğurduğu yeni türküsü “Bulut Gelir Seher İle” ile dinleyicisini duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.
MEDYA90 - İzmirli gazeteci Yunus Karakaya’nın hayatı, yönetmen Okan Canbolat tarafından dijital platformlara taşınıyor.
Birlik Beraberlik Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Diş, 55 ilde 180 ilçeyi kapsayan faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı. “Bir Damlaydık, Okyanus Olduk” sözüyle gönüllere dokunan çalışmalarını anlattı.
İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Öğretmen Akademileri kapanış töreni, eğitimcilerin kültürel, meslekî ve duygusal gelişimine vurgu yapan anlamlı mesajlarla tamamlandı.
Nusret Tarar’ın “Vedalar Yarım Kaldı” adlı son eseri hem yüreklere dokunuyor hem de tüm geliriyle Gazze’ye umut oluyor. Kitap, gerçek yaşamdan kesitlerle Anadolu’nun sessiz çığlıklarını dile getiriyor.
Yorgunluk, baş ağrısı, mide yanması, saç dökülmesi… Tüm bu belirtiler ne anlama geliyor olabilir?
Yaşlanmak kader değil! Doğru beslenme, düzenli uyku ve stres kontrolüyle yılları geri çevirmek mümkün. İşte uzman görüşlerine dayalı, herkesin uygulayabileceği etkili yöntemler!
Gece içilen bir bardak su yaşlı bir vatandaşın hayatına mal oldu. Uzmanlar, yaşlıların su içerken bile dikkatli olması gerektiğini vurguluyor. Boğulma, düşme kadar ölümcül olabilir!
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Bahçekent’te açılan Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi, %40 indirimli kampanyası ve lezzet dolu menüsüyle çiğköfte severlerin yeni gözdesi oldu. Tostlarıyla da fark yaratıyor!
Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.