Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin Avcilar’a kazandirdigi ikinci kütüphane olan Sabahattin Eyüboglu Kütüphanesi hizmete açildi.
Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin Avcilar’a kazandirdigi ikinci kütüphane olan Sabahattin Eyüboglu Kütüphanesi hizmete açildi. “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsaminda açilisi gerçeklestiren Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu “Çocuklar ve gençler için nokta atisi hizmetler yapmaya devam edecegiz” dedi.
IBB’den Avcilar’a ikinci kütüphane
Geçtigimiz aylarda Avcilar Yesilkent Mahallesi’nde hizmete giren Fakir Baykurt Kütüphanesi’nin ardindan ikinci kütüphane Firuzköy Bulvari’nda hizmete açildi. “150 günde 150 proje” sloganiyla hizmete baslayan Sabahattin Eyüboglu Kütüphanesi’nin açilis törenine Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, IBB Genel Sekreter Yardimcisi Mahir Polat, Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli, Küçükçekmece Belediye Baskani Kemal Çebi, Beylikdüzü Belediye Baskani Mehmet Murat Çalik, Avcilar Belediye Meclis Üyeleri, CHP Avcilar Ilçe Baskani Erdal Nas ve bir çok vatandas katildi.
“ Avcilar halki adina tesekkür ediyorum”
Avcilar’a kazandirdiklari hizmetlerden dolayi Istanbul Büyüksehir Baskani Ekrem Imamoglu’na tesekkür eden Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli; “Bilgi güzel bir gelecegi kurmanin en önemli yapi taslarindan biridir. Ve dolayisiyla sayin baskanimin ve bizlerin bilgiye bilime verdigi degeri burada Avcilarda ikinci kütüphaneyi açarak gösteriyoruz. Egitime Avcilar’da yapilan yatirim sadece kütüphaneyle sinirli degil bir kres açildi ve yeni kres insaatlari Avcilarda devam ediyor. Hemen bu kütüphanenin çevresinde iki kiz ögrenci yurdu açildi. Sayin baskan 150 günde 150 açilis yapiyor ama bu süreye gelene kadar bir çok ilçede oldugu gibi Avcilarimizda da açtigimiz açilmis hizmet sunan birçok eser var. Baska yerlerde yapildigi gibi açilmis olani yeniden açmak degil yeni sifirdan yapilmis projeler. Avcilarimizda bir kres açtik, 2 kresin insaati da devam ediyor. 2 kiz ögrenci yurdu açildi. Herhalde dünyada bu kadar hizli açilan ihtiyaca bu kadar hizli cevap verilen baska proje yoktur. Imari olmayan, 40 yildir imar bekleyen bir mahallede geçtigimiz aylarda bir kütüphane açtik. Hem baskanima hem çalisma arkadaslarina Yesilkent’te açilan kütüphane içinde tesekkürlerimi sunuyorum. Bizde egitime bilgiye çok önem veriyoruz ve Türkiye’de ilk Dijital Kütüphaneyi yaklasik 3 yil önce hayata geçirdik ve 100 bine yakin kullanicisiyla Türkiye’nin ülkemizin en güçlü kütüphanelerinden birisi oldu. Baris Manço Kültür Merkezi’nde bir kütüphaneyi açtik ve yine Mustafa Kemal Pasa Mahallemizde de yakin bir zaman içerisinde ikinci kütüphanemizi açacagiz. Avcilara verdiginiz destek Avcilar’a yaptiginiz hizmetler için Avcilar halki adina size ve çalisma arkadaslarima tesekkürlerimi sunuyorum. Biz de sizinle birlikte daha güçlü bir sekilde çalismalara devam edecegiz. Istanbul çok güzel oldu 2023’te Türkiye çok güzel olsun diye biz de buradan tüm Türkiye’ye hizmet edecegiz. Sizinle birlikte. Bu onuru bu gururu bize yasattiginiz için tesekkür ederim. Kütüphanenin hayirli olmasini diliyorum.” dedi.
“Hizmet kervaninda vites yükseltiyoruz”
“150 Günde 150 Proje” maratonu kapsaminda; Avcilar Firuzköy’de “Sabahattin Eyüboglu Kütüphanesi”nin, açilis töreninde yaptigi konusmada “Bu tür hizmetleri sunuyor olmanin büyük bir gururunu yasiyorum” diyen Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, “Yaptigimiz islerle, açilislar yaparak hizmet kervaninda vites yükseltiyoruz diyebilirim. Yaptigimiz bu atilimlarin, adimlarin çok kalici, gerçekçi, ihtiyaca dokunan ve özellikle ifade edeyim ki, ilçe belediye baskanlarimizin da katkilariyla, Istanbul'da büyük bir degisimi var eden bir süreci yürütüyoruz” ifadelerini kullandi.
”Çocuklar ve gençlerimizin gelecegi için nokta atisi yapmaya devam edecegiz”
Sultanbeyli’de açilisini yaptiklari SUDEM, hizmete aldiklari kresler ve ögrenci yurtlarindan örnekler veren Imamoglu, sunlari söyledi: “Bu sehirde çocuklarimizin ve gençlerimizin gelecegi adina; en dogru, en saglikli, en can alici, en nokta atisi hizmetin ‘yerindenlik’ kavramina karsilik gelen süreçleri, bugün ve yarinlarda ortaya koymak zorundayiz. Bu baglamda bakin ne diyoruz? Kres. 150 sayisina gidiyoruz. Anlami ne? Senede 20 bin çocuga kres egitimi vermek. Ne diyoruz? Kütüphane. 50’ye çikmak. Bu ne demek? En 700-800 bin kitabi Istanbul'un çevresine yaymak, ayni zamanda oralari bir kültür merkezine dönüstürmek, bulusmak, yazarlarla, sairlerle, düsünürlerle, entelektüellerle çocuklarimizi, gençlerimizi, kadinlari, yetiskinleri bilgiyle donatmak. Baska ne sorunu var sehrin? Genel Baskanimiz çok yerde dile getirmistir. Gerçekten bu kentin yüzlesmesi gereken bagimlilikla mücadele konusu vardir. Fazlasiyla açacagiz. Bu dönemin en büyük ihtiyaçlari; psikolojik danisma merkezi. Dün yine açilista hanimefendiler, kucaginda çocuklar Sultanbeyli'de, ‘Baskanim ne olur daha çok psikolojik danisma merkezi açin’ diyorlar. Yani bu sehrin daha yeni göç etmis, burada yasayan 3-5 yillik hemserilerimiz bu ihtiyacin farkindaysa, bizim buna karsilik vermemiz lazim. Açacagiz. Neye ihtiyaç var? Gençlerimiz lise, üniversite hatta en düsük ücretle çalisan emekçilerimizin beslenme ihtiyaci var. Kent lokantalari açacagiz. En az 10 taneyi Eylül ayina hazir edecegiz.” dedi.
Konusmalarin ardindan bin metrekarelik, 150 kisi oturma kapasiteli kütüphaneyi gezen katilimcilar daha sonra ögrencilerle bir araya gelerek toplu fotograf verdiler.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.