BASIN BÜLTENİ
Başkan Aktaş, “Bursa dönüşmek zorunda”
BURSA – Bursalı işadamlarıyla bir araya gelerek deprem bölgesindeki son durum ve çalışmalar hakkında bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ramazan ayında deprem bölgesinde verecekleri iftarlara, Bursa’nın deprem riski taşıyan bölgelerinde yaşayan insanları da götüreceklerini söyledi. Bursa’da da depreme hazırlık için sıkı tedbirler alınacağını belirten Başkan Aktaş, “Bursa’yı dönüştürmek zorundayız” dedi.
MÜSİAD tarafından düzenlenen ‘Dayanışma ruhu ve değerlerimiz’ konulu Müstakil Düşünceler Konferansına katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, depremin ilk anından bu zamana kadar yapılan çalışmaları, gözlemlerini ve Bursa özelindeki deprem çalışmalarını işadamlarına anlattı. Bursa Milletvekili Refik Özen, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Alpaslan Şenocak, İlahiyatçı ve Yazar Prof. Dr. Hayrettin Karaman ve MÜSİAD üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ülke olarak büyük bir üzüntü ve acı yaşadıklarını, tarifinin de mümkün olmadığını söyledi. Herkesin bir olayı başka bir olayla kıyasladığını ancak kendisinin 52 yaşında olmasına rağmen bu olayı başka bir olayla kıyaslayamadığını belirten Başkan Aktaş, asrın felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.
Devlet seferber oldu
Depremin olduğu gün gece 5 civarında Bursa Valisi Yakup Canbolat’la iletişim kurduğunu ve ilgili birimlere hazırlanmaları yönünde talimatlar verdiğini ifade eden Başkan Aktaş, sabah saatlerinde de Vali Canbolat ile birlikte yola çıktıklarını dile getirdi. Yol boyunca deprem bölgesine ulaşmaya çalışan ekipleri gördüklerini anlatan Başkan Aktaş, “Yollardaki hasarları görünce dehşete düştük. Çünkü bölgeye giderken nasıl bir manzarayla karşılaşacağımızı bilmiyorduk. 12 saatte Gaziantep’e ulaştık. Daha sonra Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde görevlendirildim. İlçenin tek sağlam binasında kriz masası kurulmuş. Tüm ilçe kilit durumundaydı. İlk andan itibaren Nurdağı, İslahiye ve Gaziantep’te günlük 24 bin kişilik yemek çıkarttık. Köy köy gezdik. Diğer ihtiyaçlar için de ekiplerimizi yönlendirdik. Siyasi kimliğimi bir kenara bırakırsak Avrupa’nın bir bölgesinde böyle bir deprem olsa bir hafta hiçbir şey yapamazlardı. Devletimiz, beni sabahtan bölgeye gönderdi. Milletvekillerimiz ilk günden beri sahadaydı ve vatandaşın yanında oldular. Devletin bütün kurumları seferber oldu. Belediyelerden sivil inisiyatiflere kadar herkes el birliğiyle hareket etti. İnşallah devlet millet kaynaşmasıyla bu süreci aşacağız. Durumu olan da olmayan da elinde ne varsa bölgeye yardım için gönderdi. Milletin aynı anda hareket geçmesi birlik ve beraberliğimizin artmasında önemli bir unsurdur” dedi.
Personel sayısı 2 bine kadar çıktı
Daha sonra Hatay’da görevlendirildiklerini söyleyen Başkan Aktaş, Hatay’daki büyük yıkımı şehre varıp gezince fark ettiklerini belirtti. Özellikle merkezin kötü durumda olduğunu anlatan Başkan Aktaş, “Boşa çıkan tüm ekipleri Hatay’a kaydırmaya başladık. Kısa sürede aşevi oluşturduk. Depremin en büyük zararını Hatay gördü. Ardından Maraş, sonra Adıyaman, Antep Nurdağı ve İslahiye geliyor. Kişi bazlı baktığınızda en büyük kayıp Nurdağı’nda. 40 bin nüfuslu ilçede her 9 kişiden biri vefat etmiş. Deprem bölgesinde personel sayımız 2 bine kadar çıktı. Hatay, Maraş, Antep ve Adıyaman’daydık. Şuan sadece Hatay ve Maraş’ta ekiplerimiz var. Bölgede halen 400 civarında personelimiz bulunuyor. 190 civarında aracımız var. Meyve sebze dağıtımından su dağıtımına kadar her konuda insanlara yardımcı oluyoruz. Adam, gece işadamı iken sabah çorba kuyruğuna girmiş. Çok ibretlik durumlarla karşılaştık. Tuvalet konusu çok ciddi sıkıntı. Kanalizasyon sistemi çökmüş. Şişe suyla alakalı hiçbir sıkıntı yok. Problem şebeke sularıyla alakalı” diye konuştu.
“Hatay’da Bursa’yı bilmeyen kalmadı”
Hatay’da bir şantiye alanı oluşturduklarını ve arama kurtarma çalışmalarından enkaz kaldırmaya, araç ekipman desteğinden erzak dağıtımına kadar her konuda ekiplerin koşturduğunu dile getiren Başkan Aktaş, “Hatay’da bizlere üç ana konuda görev verildi. Birincisi konteyner kent kurulumu. Çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 3 bölgede toplam 2500 civarında konteyner kurulumu yapılacak. İkinci önemli konumuz seyyar tuvaletlerin oluşturulması ve bakımı. Bölgede şuan en büyük ihtiyaç tuvalet. Binlerce insan evinden oldu ve bu ihtiyacın sağlıklı bir ortamda giderebilmesi için seyyar tuvalet sayısını hızlıca arttırıyoruz. Üçüncü konumuz Hatay’a gelen sosyal yardımların dağıtılması. 100 civarında personelimiz şuanda bu işleri yürütüyor. Antakya Belediyesi’ne yeni bir şantiye alanı oluşturduk. Makine ve ekipman ihtiyacının giderilmesi için çalışmalarımız var. Hatay’da artık Bursa’yı bilmeyen kalmadı. Bu bölgenin kendi yerlerinde imar edilmesi ve halkının da tekrar şehirlerine dönmesi gerekiyor. Hatay’da hala para geçmiyor. Çay içebileceğiniz bir kahvehane veya market yok. Ama son bir haftadır yüzler gülmeye başladı. Bir umut ışığı oluşmaya başladı” dedi.
“Hatay normale dönmeye başladı”
Hala bölgede ihtiyaçların olduğunu ve yardımların kesilmeden sürmesi gerektiğini anlatan Başkan Aktaş, devletin ilk günden itibaren bölgede müthiş bir organizasyonla hareket ettiğini ifade etti. Tüm bakanlıkların birimleriyle bölgede bulunduğunu söyleyen Başkan Aktaş, “Hayatın normale dönmesi için geçici dükkanlardan kreşlere, psikolog yardımlarından spor aktivitelerine kadar her konuda çalışmalar artarak sürüyor. Bir taraftan enkazlar kaldırılırken, diğer taraftan yeni şehirler oluşturulmaya başlandı. 28’inci günde kalıcı konutlarla alakalı temeller atılmaya başlandı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli birçok kez deprem bölgesine giderek çalışmaları yerinde inceledi. Hayat normale dönmeye başladı. Ticaretin tekrar canlandırılması için fabrikaların çalışır hale gelmesi gerekiyor. Hatay MOBSAN’da işler durmasın diye işçilere 3 öğün yemek çıkartıyoruz. İnsanlarda büyük bir memnuniyet var. Bursa’ya gelen depremzedelerle de görüştüm. Birçoğu tekrar memleketlerine dönmek istiyor” diye konuştu.
“Depremin verdiği zararı göstermek istiyorum”
Ramazan ayının yaklaştığını ve bölgeye desteklerin sürmesi gerektiğini belirten Başkan Aktaş, işadamlarının Bursa’da iftar sofraları kurmasından ziyade deprem bölgesinde iftar sofraları kurmasını tavsiye etti. Bu zamana kadar deprem bölgesine destek ve katkı sunan herkese teşekkür eden Başkan Aktaş, “Hatay, Gaziantep Nurdağı, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da her hafta birer iftar vereceğim. İbret alınması için birine 1050 Konutlardan, birine Merinos altından, birine Altıparmak’tan 8-10 kişiyi götürerek depremin verdiği zararı göstermek istiyorum. Bu işin şakası falan yok. Bizim Bursa olarak dönüşmekten başka çaremiz yok. 40-50 yıllık binalarımızla alakalı, kaçak binalarla alakalı daha radikal tavırlar içerisinde olmamız gerekiyor. Dönüşüm işini daha da arttırmalıyız. Her şey devletten beklenmemeli. İnsanlarımız da dönüşümü istemeli. Eski binasını verip yerine aynı metrekarede sıfır bina istemekle dönüşüm olmaz. Bursa’yı dönüştürmek zorundayız. Bu konuya dört elle sarılmamız gerekiyor. Deprem gerçeğine göre evlerimizi inşa etmek zorundayız” dedi.
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI
HABER / NADİR ÇOMAK - Uganda’nın kırmızı topraklarında yeşeren umut, iki Afrika Arslanının öncülüğünde insanlığa ilham veriyor.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
HABER / ERCAN KUTLU - Aynı sofrada, farklı ekranlarda… Dijital bağımlılık aile bağlarını sessizce kemiriyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Genç girişimci Merziye Akal Aydın, doğal soya wax mumlar ve el yapımı dekoratif ürünleriyle yaşam alanlarına estetik ve sağlık katıyor.
Kadın giyimde Türkiye’nin dört bir yanından yoğun ilgi gören Gülseren Çalın Dikimevi, el emeği ve samimiyetle moda dünyasına yön veriyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Türkiye’de her gün 6 milyon ekmek çöpe gidiyor. Gıda israfı sadece ekonomik kayıp değil, aynı zamanda vicdani ve ahlaki bir felaket.
Kadın giyimde özel dikim ve kaliteyi buluşturan Marvia Dress, Menemen’de hizmet vermeye başladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
Buca Belediyesi, Uluslararası Uyuşturucu ile Mücadele Günü’nde toplumun ortak sesini yansıtan farkındalık paneli düzenledi. Uzmanlar, bağımlılıkla mücadelede toplumsal dayanışmanın önemini vurguladı.
İnternetten alışveriş yaparken 3D Secure kapalıysa, kart bilgileriniz dolandırıcıların eline geçebilir. Güvende misiniz? Bu hayati bilgileri mutlaka okuyun ve sevdiklerinizle paylaşın!
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Medya90 yazarı Ahmet Sağlam’ın “Sahabenin Peygamber Efendimize Sadakati” adlı kitabı, Türkiye genelinde yapılan oylamada birinci seçildi.
İmran Salkan, Balkan ezgileriyle yoğurduğu yeni türküsü “Bulut Gelir Seher İle” ile dinleyicisini duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.
MEDYA90 - İzmirli gazeteci Yunus Karakaya’nın hayatı, yönetmen Okan Canbolat tarafından dijital platformlara taşınıyor.
Birlik Beraberlik Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Diş, 55 ilde 180 ilçeyi kapsayan faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı. “Bir Damlaydık, Okyanus Olduk” sözüyle gönüllere dokunan çalışmalarını anlattı.
İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Öğretmen Akademileri kapanış töreni, eğitimcilerin kültürel, meslekî ve duygusal gelişimine vurgu yapan anlamlı mesajlarla tamamlandı.
Yorgunluk, baş ağrısı, mide yanması, saç dökülmesi… Tüm bu belirtiler ne anlama geliyor olabilir?
Yaşlanmak kader değil! Doğru beslenme, düzenli uyku ve stres kontrolüyle yılları geri çevirmek mümkün. İşte uzman görüşlerine dayalı, herkesin uygulayabileceği etkili yöntemler!
Gece içilen bir bardak su yaşlı bir vatandaşın hayatına mal oldu. Uzmanlar, yaşlıların su içerken bile dikkatli olması gerektiğini vurguluyor. Boğulma, düşme kadar ölümcül olabilir!
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Bahçekent’te açılan Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi, %40 indirimli kampanyası ve lezzet dolu menüsüyle çiğköfte severlerin yeni gözdesi oldu. Tostlarıyla da fark yaratıyor!
Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.