• BIST 100

    9054,79%0,58
  • DOLAR

    34,27% 0,46
  • EURO

    37,18% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2980,90% 0,92
  • Ç. ALTIN

    4907,79% 0,00

RAVZA ZEYBEK


Kaybedecek Vaktimiz Yok

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla…


‘’Savaşmak üzere Câlut ve ordusuyla karşı karşıya geldikleri zaman da şöyle yalvardılar.’’Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır, ayaklarımızı sağlamlaştır ve kâfirler gürûhuna karşı bize yardım et’’(Bakara 250)
Rabbimizin bizlere öğretmiş olduğu en güzel dualardan biridir bu ayeti kerime. Ne yazık  ülkemizde ve tüm dünyada ki on yıldır açıktan ilan ettikleri küresel deccalizme destek veren  dünya siyasetinin tüm maddi manevi desteğini arkasına alan hatta en son Fransa Olimpiyatlarının açılış töreninde tüm sapkınlıklarını  dünyaya karşı pervasız başkaldırışlarını başlatmış oldular. Sapkınlığın bir sınırı yoktur! Kötülük ve akla gelmeyen vahşilik ve zalimlikten beslenen bu habis ruhların şerrinden her daim Allah’a sığınmak lazımdır.
Geçen hafta iki genç kızımızın vahşice katledilmesi yeniden bu sapkın gruplara ve her türlü madde bağımlılığının ne boyutta bizlere zarar vereceğini gözler önüne sermiş oldu. Evet bu bir toplumsal infial için ateşlenmek istenen bir fitildir! Hatta sadece sapkın ‘’İzmler’’ için değil özellikle devlete ait, adalet sistemine karşı halkı  karamsarlığa ve güven kıran bir süreç başlatılmak istenmektedir.
Unuttuğumuz bir şey var ki bizlerin bin yıllık devlet geleneğimizde hiçbir zaman  devletin nemelazımcı davrandığını görmemişiz. Kamuoyunda ve sosyal medya hesaplarından yayılan adalette aksaklık olmamıştır. Varsa da gereken yapılacaktır. Müsterih olmak lazımdır bu devlet tüm bu olup bitenlere vâkıfdır ve alınması gereken tedbirler alınır ve  gerekli  adımları atılacaktır.
En zor süreçlerden geçtiğimiz şu günlerde her şeyden çok birlik ve beraberliğe, çocuklarımız için kurulan internetteki tuzaklar için tedbir almaya daha fazla evlatlarımıza   sahip çıkmaya milli ve  dini  güzel ahlakını anlatmaya o güzel ahlakı hayata geçirmeye  ve Allah’a ve Allah rasulunün hayatının örnekliğe ihtiyacımız var.
Hz.Peygamber’in kendisini Allah’ın izniyle  Mekke cahiliyesin de kırk yaşına kadar korumuşsa  ve sonrasında Kur’an ahlakıyla ahlaklanmış insanları yetiştirdiyse bize nerden başlamamızın yolunu göstermektedir. Yeter ki şu gaflet uykusundan uyanalım  ve üzerimizde bulunan şu veballer için gayret gösterelim. Kimse ‘biz bir şeyler yapıyoruz zaten’ demesin ne yaparsak şuan hepsi eksik kalacak.
Peygamberimizin Medine’de  Ensar ve Muhacir kardeşliğini inşa ettiği gibi gençlerin kurtuluşu gibi yaşınız statünüz ne olursa olsun onlarla birebir ilgilenecek programlar ve hayatı ve dini öğretecek kimselere ihtiyaç vardır. Şimdi hemen bu işlere koyulmazsak  küresel satanist ve deccelizme çocuklarımızı kurban vereceğiz.Allah korusun!
Kuran’da ki en güzel örneklerden biridir Talut ve Calut kıssası. Calut her ne kadar güçlü ve kuvvetli olsa da Allah’a sığınan ve O’nun yardımına sığınanlar her zaman kazananlar olmuştur. Kaybedenlerde hem bu dünyada hem de ahrette büyük bir hezimete uğrayacaklardır.
“...Ey Rabbim! Bozguncu, ortalığı fesada veren, bu kavme karşı bana yardım et.” (Ankebût Sûresi, 30)
Ravza Zeybek

Yazarın Diğer Yazıları


15.1° / 12.9°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.