Yozgat Bozok Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nin kirsaldaki köy ve kasaba okullarina yönelik yürüttügü etkinlikler de sürekli konu ettigi “Köy Koleji” düsüncesi uluslararasi sempozyumda da gündeme tasindi.
Yozgat Bozok Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nin kirsaldaki köy ve kasaba okullarina yönelik yürüttügü etkinlikler de sürekli konu ettigi “Köy Koleji” düsüncesi uluslararasi sempozyumda da gündeme tasindi.
Geçen yil çevrimiçi olarak gerçeklestirilen ve bu sene 24 - 27 Mart 2022 tarihleri arasinda Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Kelesoglu Egitim Fakültesi ve Konya Il Millî Egitim Müdürlügü is birliginde Konya’da ikincisi düzenlenen Uluslararasi Projeden Uygulamaya Egitim Sempozyumu (UPUES 2022) artik geleneksellesmis ve marka degerini de yükseltmeye baslamistir.
UPUES Sempozyum Düzenleme Kurulu Adina Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Kelesoglu Egitim Fakültesi Dekani ve Kongre Düzenleme Kurulu Baskani Prof. Dr. Erdal Hamarta’nin daveti üzerine 24 Mart 2022 günü açilis programinda, Çagrili Konusmaci olarak katilimcilara hitap eden Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Kirsaldaki Okullari Yeniden Düsünmek: Köy Koleji” baslikli konferansla ezber bozan degerlendirmelerde bulundu.
Ahmet Kelesoglu Egitim Fakültesi Erol Güngör Konferans Salonu’nunda ögretmen, yönetici, akademisyen ve ögrencilerden olusan yüzlerce katilimcinin izledigi konusmasinda Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Köy Kolejleri” vurgusunu niçin yaptigini izah ederek bu düsüncesinin egitimcilerin ve Türkiye’nin gündemine tasima yönünde bir adim daha atti.
Ilgiyle izlenen toplantida köy okullarinin avantajli yönlerine deginerek ülkenin gelecegi açisindan köy okullarinin iyi degerlendirilmesi gerektigini hatirlatan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, yorulmayi göze almak gerektiginin altini çizdi.
Günümüz dünyasinda bilim okuryazarliginin erken yaslarda kazandirilmasi, kisiligi mükemmel insan yetistirilmesi, mesleki anlamda yapilan isin tadina varilabilmesi, egitim için okul disini ortamlarin kullanilmasi, velilerin ve halkin egitime duyarliliginin artmasi konularinda örnekler vererek düsüncelerini paylasti.
Köy okullarina da gidip oralarda söylesiler, sohbet ve seminer yapmak gerektigine de deginen Prof. Dr. Mustafa Böyükata, halen çok temel düzeyde bilgilendirmelere ihtiyaç oldugunu, çocuklari üniversite kavrami ile tanistirmak gerektigini, derslere yogunlasmanin ve çok yönlü olmanin önemini hissettirmek gerektigini ifade etti.
Çocuklarin temel yeterlilikleri ve becerileri kazanmalarinda köy okullarinin sahip oldugu potansiyellerin yüksek olusundan bahseden Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Köy Koleji” anlayisiyla zihniyet dönüsümüne katki verebildiklerini de söyledi.
Yozgat HABERI
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.