Rekortmen Başkan’ı binlerce Büyükçekmeceli karşıladı
Türkiye’de 7 kez üst üste seçim kazanarak kırılması zor bir rekora imza atan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, binlerce Büyükçekmecelinin katıldığı kutlama töreniyle görevine başladı.
Büyükçekmece Belediye Kent Meydanı’nı dolduran Büyükçekmeceliler Başkan Akgün’ün zaferini marşlar ve şarkılar eşliğinde kutladı.
Binlerce Büyükçekmeceli bayrak ve çiçeklerle karşıladı
31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerde 7’inci kez ipi göğüsleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yeni dönem görevine başlamadan önce ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından belediye binası gelen Başkan Akgün’ü binlerce Büyükçekmeceli Türk bayrakları ve çiçeklerle karşıladı. Törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, başarının sadece kendisinin değil Büyükçekmece’nin başarısı olduğuna dikkat çekerek; “Büyükçekmece ailem yaklaşık 6 aydan beri siyaset arenasında bizimle birlikte omuz omuza yürüdü. İlçe başkanımız, ilçe yönetimimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, gönüllüler, Büyükçekmece ailemiz, kadınlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz velhasıl Büyükçekmece ailemiz başardı. Biz asla ve asla Atatürk’ün göstermiş olduğu aydınlık yoldan ayrılmayız. Biz Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının bekçisiyiz. Biz Cumhuriyetin bekçisiyiz diyerek yolumuza devam etme kararı aldık. Büyükçekmece aileme şahsım ve ekibim adına şükranlarımı sunuyorum. Allah memleketimizin ve milletimizin yolunu açık etsin. Allah ülkemizi bu içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtarsın. Allah Cumhuriyet trenini yeniden batıya doğru çevirerek o Cumhuriyet trenine tümüyle bu milletin binmesini ve Atatürk’ün aydınlık ışığında yürümeyi nasip etsin. Ne zaman uzaklaştıkça Batı medeniyetinden koptuk, Ortadoğu bataklığına doğru saplanmaya devam ettik. Bu ülke bunu hak etmiyor. Bu ülke 21’inci asrın çeyreğinde bunu hak etmiyor. Bu ülke bugün en az fert başına 25 bin dolardan fazla milli gelire sahip olması gerekiyordu. Bu millet gereğini yaptı.”
“Halkın iradesinin önünde hiçbir güç duramaz”
Seçim kampanyası sürecinde halkın ekonomik sıkıntılarına çare aramaktan projelerini anlatmaya fırsat bulmadıklarını, yoksulluğun çok derinleştiğini kaydeden Başkan Akgün sözlerini şöyle sürdürdü; “Millet karar verdi. Anadolu kırmızıya boyandı. Üzerine de ay, yıldızı da inşallah bu millet tekrar serecektir. Bugüne kadar bu millet sabretti. Israrla mevcut iktidarı devam ettirdi ama artık umutlarının kesildiğini görünce umutlarını yitirdiklerini görünce ‘’Biz artık Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlık yolundan ayrılanlara, Cumhuriyetin değerlerini ve Cumhuriyetin geleceğini, demokrasimizi, demokrasimizin daha güçlenmesini tesis edecek olanların peşine takılacağız. Onlarla omuz omuza yürüyeceğiz ve kısa zamanda aydınlık günlere ulaşmanın yollarını arayacağız’’ dediler. Bu millet bekler, sabreder. Aynı İstiklal Savaşı’nda olduğu gibi, aynı başka zamanlarda olduğu gibi, aynı 2019 seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının elinden devlet gücüyle alındıktan sonra tokadını vurur. Bugünkü Büyükşehir Belediye Seçimlerinde, Büyükçekmece belediye seçimlerinde, topyekûn İstanbul’daki seçimlerde sadece bizim karşımızdaki adaylar mağlup olmamıştır. Bakanı, valisi, genel müdürü, hepsi mağlup olmuştur. Tamamı mağlup olmuştur. Büyükçekmece’nin sokaklarından bir uçtan bakan geliyor, öbür taraftan vali geliyor. Öbür taraftan genel müdür geliyor. Ne seçimi bu? Devletin bütün gücüyle üzerimize çullanıyorsunuz. Bu memleket hepimizin. Bu millet affedersiniz aptal değil. 7 seçimde 5 operasyon yapıyorsunuz ama büyük halk, Büyükçekmece ailem ve İstanbul halı gereken cevabı verdi, vermeye devam ediyor. Halkın önünde, halkın iradesinin dışında hiçbir güç duramaz. Hani Ekrem İmamoğlu yoktu, hani Ekrem İmamoğlu gelemeyecekti? Halk dedi ki ‘’806 bin farkla tarihi rekorla ikinci kez makama oturttuğumuz Ekrem İmamoğlu’nu iktidara rağmen, iktidarın inadına 1 milyon 250 bin farkla makamına oturtuyoruz. Anlamadınız mı hala? Hangi davullar, sazlar çalsın anlamanız için. Bu ülkenin önünü hep beraber açacağız. Hiç kimseye kırgınlığımız yok. Bir gerçekten bahsediyorum. Bu Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlık yolunda hep birlikte yürüyerek demokrasimizi taçlandıracağız. Cumhuriyetimizi yükselteceğiz. Bu ülkenin ekonomisini de yükselteceğiz. Belediyelerden başlayan bu yürüyüş ülkenin genel yönetimine yükselecek.”
Haber: Nezir KARAYÜN
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
HABER / MEHMET ÜNAL / ADOM AJANS- Toplu taşımacılık sektörünün dünyadaki en önemli aktörleri, Adana’da düzenlenen özel bir toplantıda buluştu.
HABER / HACI ALİ YILMAZ / ADOM AJANS - Kombiler, artık günlük yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası. Ancak bu cihazları doğru ve verimli kullanmak, hem enerji tüketimini azaltıyor hem de faturaları düşürüyor.
Yozgat Bozok Üniversitesi’nde düzenlenen atölye çalışmasında gençler, iş planı hazırlayarak Yozgat’a özgü girişimcilik potansiyelini keşfetti.
Pazaryeri’nde Kaymakam Ahmed Tayyib Kahraman ve Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Pazaryeri Anaokulu’nu ziyaret ederek minik öğrencilerle buluştu, eğitim ve okul durumu hakkında bilgi aldı.
Geçersiz Sertifikalar, Hayali Eğitimler, Ruhsal İstismar: Zuhal Atasoy Dalman’a Acil Müdahale Çağrısı!
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanlığı, organize suç örgütlerine yönelik 4 ayrı ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi.
Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu, terörle mücadelede yeni bir sayfa açılması için kritik bir açıklama yaptı. 40 yılı aşkın terör sarmalının son bulması için tüm kesimleri işbirliğine davet etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Anadolu’nun sessiz çığlığını satırlarına taşıyan yazar Aydın Benli, derin anlatımı ve unutulmaz karakterleriyle çağdaş Türk edebiyatında iz bırakmaya devam ediyor.
Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), bu hafta unutulmaz bir müzik ziyafetine hazırlanıyor.
Öğrencilikten öğretmenliğe bir yürek yolculuğu… Saniye Gökoğuz’un ilk romanı Penceremde Kar Çiçeği raflara çıkmadan merak uyandırdı.
Bursa’nın İznik ilçesinde, tasavvuf dünyasının önemli isimlerinden Eşrefoğlu Abdullah Rumi, vefatının 556. yılında anlamlı bir programla anılacak.
İzmir Avaz Araştırma ve Strateji Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Küresel İklim Değişikliği ve Türkiye’ye Etkileri” konulu konferansta, Ziraat Yüksek Mühendisi Uğur Şimdi önemli değerlendirmelerde bulundu.
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Bahçekent’te açılan Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi, %40 indirimli kampanyası ve lezzet dolu menüsüyle çiğköfte severlerin yeni gözdesi oldu. Tostlarıyla da fark yaratıyor!
Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.