• BIST 100

    10726,59%0,43
  • DOLAR

    32,93% 0,31
  • EURO

    35,26% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2466,51% 0,37
  • Ç. ALTIN

    3971,22% 0,44

TÜLAY GÜREL


TEŞEKKÜRLER PINAR IŞIKYILDIZ HANIM...

Kısa bir süre önce Bursa Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı


Pınar Işıkyıldız hanım'a tanışma ve otistik çocuklarımızın ve ailelerimizin  problemleri ve çözüm yollarını bulmak, geliştirmek ve başarmak için anne, kadın, dernek başkanı olarak ziyarette bulundum. 
  Pınar Işıkyıldız hanımefendi, beni kabul ettiği, sonuna kadar sabırla dinlediği için çok teşekkür ediyorum.

Çünkü;
Saygı, sevgi, değer vermek ve değer görmek herkesin hakkıdır, değil mi? Elbette.

İnsanlar konuşarak her sorunun çözümü bulabilir.
Sorunun ne olduğunu anlatır iken asl olan naif, nazik, edepli  bir şekilde anlatmaktır.

Bu sorunun bireyde yaşattığı duygu durumlarını, toplum içinde  ne kadar var olduğunu ve toplumda yaşanan duygu durumlarını, verdigi zararları, huzursuzlukları anlatmak önemlidir.

Çeşit çeşit problemin olduğunu dünyada, sizin anlatacağınız problemi duymamış, deneyimlememiş olanlar olması çok normaldir ve bu durumda fayda bekler iken öncelikle tanımını iyi yapmak gerekir.

Evet, konu otizm!
Problem, şehir içinde okul,
rehabilitasyon merkezleri,
servislerde yaşanan sorunlar ile eğitimcilerin, servis şoförü, yardımcı elemanlarının, ailelerin büyük kısmının  özel gereksinimli bireyler ile ilgili ne yapması gerektiği bilgisine sahib ol(a)maması.

Yukarıda da bahsettiğim gibi, Pınar Işıkyıldız hanıma yapmış olduğum ziyarette her biri farklı çözüm yöntemi, sistemi gerektiren sorunları ve benim oğlum ile geçtiğimiz yolları, resimlerini bile paylaştım.

Takip edenler bilirler, biz sorun yaşanan kısımları nazik naif bir şekilde yazar, dillendiririz ki, tekrarlanmasın.
Farkındalık için gereklidir.

Bu ilk ziyaretim idi. Bir birimizi ne gördük, ne konuştuk, ne de uzaktan veya yakından selamlaşmadık. Tüm bu belirsizlikleri rağmen Pınar Işıkyıldız hanımefendi beni kapıda, ayakta çok güzel bir şekilde karşılayarak tokalaşarak ilk görüşmemizde kalbimi fethetti.

Görevinde başarılar dileyerek başladım söze  ve başladım anlatmaya.

2015 ten itibaren yaşanan olayları, durumları elimden geldiğince özet bir şekilde anlatmaya gayret ettim.

Sabırla dinledi...
Notlar aldı...
Ara ara sorular sordu.
Aslında neler yapılabilir yol haritası çıkardığını farketmedim, ben.

Dinledi, dinledi, dinledi.

Yargı yok...
Sorgu yok...
Yeter anlamında lafı başka yere çekmek yok.

İkram  eşliğinde uzunca bir konuşma, sesi, naifliği, soruları ve övgüleri ile kendimi ve yapmak istediklerimi ilk defa huzurlu bir şekilde ifade edebilme şansı buldum Bursa'da.

Şikayet ediyorsun diyenler,...
Şöyle, böyle yapsın diyenler...

Akıl istemek için gitmiş olsaydım bu konuda bize fikir desteği  verirmisiniz demeyi de bilenlerdeniz ama bu sorunların çözümü için destek, iş birliği, fikir birliği ile neler yapılabilir için ziyaret ettiğimizi ve bütün çalışmalara, ziyaretlere 
bu sebeple gittiğimizi belirtsek bile demek ki algıda seçicilik ile 
AKIL VERİP GÖNDERMEYİ ÖĞRENENLERDEN SONRA,
tabiki önyargı vardı içim de  ancak, Pınar  hanım bu önyargıyı ortadan kaldırdığı gibi birde kendimi  çok iyi hissettirdi.

Pınar hanım 'a sonsuz teşekkür ediyorum.

Belediyemiz olarak yapılması gerekenleri fikir ve farklı destekler ile de çözüme ulaşırız demesi ile yine aynı naif nazik hareketler ile beni uğurlaması, bizim gibi yorgun, kırgın, mücadelesi zor  hayat yaşayan annelerin böyle  karşılanıp uğurlamasının değerini anlatmak zordur. Bu zorluklar içerisinde ben yazarak ifade etmeyi tercih ettim.
Bu ve bunun gibi yaşadığımız güzellikleri kimi zaman yazarak kimi zaman söyleyerek ifade etmenin faydası ise bu şekilde davrananların sayısının artmasına vesile olur ümidi ile.

Birde şunu ekleyeyim,
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bozbey'den hayırlı olsun ve şehir içinde otizm ile ilgili yaşanan olumsuz olaylara çözüm önerilerimi dillendirmek üzere randevu talep etmiştim.

Yoğunluktan dolayı geçilme olabileceği ve program yapıldığı ve gecikmeden dolayı özür diliyoruz şekilde geri dönüş yapılması, bekleyenlere verilen değeri gösterir. 
Teşekkür ediyorum bu duyarlı davranış içinde.

Güzel günler; değer vermekle, el ele vermekle gelir. 
Duyup...
Unutup...
Boş reklam yapmakla değil.

Tekrar tekrar teşekkürlerimi ve şükranlarımı arz ediyorum. 
İyi ki varsınız. İyi ki bizi dinlediniz. Ve inşaallah otistik evlatlarımız ve aile bireyleri için konuştuğumuz tüm problemleri ve güzellikleri bir ve beraber hayata geçirmenin mutluluğunu birlikte yaşarız 
Sağolun 
Teşekkür ederim.


Özel Gereksinimli Bireyler Dernek başkanı
Tülay Gürel

Yazarın Diğer Yazıları


27.8° / 21°

YAZARLAR